صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴

چامسکی: ۸۰ درصد مردم دنیا برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کرده‌اند

نوآم چامسکی نظریه‌پرداز آمریکایی و استاد دانشگاه‌ام آی تی معتقد است که حداقل ۸۰ درصد مردم دنیا برنامه هسته‌ای ایران را مورد تأیید قرار داده‌اند.
کد خبر : 14802

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از مهر، نوآم چامسکی در مصاحبه اخیری که در خصوص بحرانهای جهان داشته به موضوع هسته‌ای ایران نیز پرداخته است. او در این مصاحبه می‌گوید هزینه‌های نظامی ایران حتی در مقایسه با استاندارهای منطقه بسیار پایین است، چه رسد که این هزینه‌ها را با ایالات متحده آمریکا مقایسه کنیم.


وی تصریح می‌کند: دکترین استراتژیک ایران دفاعی است و طوری طراحی شده که حملات دراز مدت را دفع کند و اینجاست که دیپلماسی آغاز می‌شود. ایالات متحده و اسرائیل، دو دولت سرکش، نمی‌خواهند یک عامل بازدارنده را تحمل کنند. هیچ تحلیلگر استراتژیکی که مغزش کار کند فکر نمی‌کند که ایران هرگز بخواهد از سلاح هسته‌ای استفاده کند.


چامسکی معتقد است اگر جامعه بین المللی را مردم جهان تعریف کنیم و نه تعریفی که ایالات متحده آمریکا از جامعه بین المللی (امریکا و متحدانش) می‌دهد در این صورت اکثریت جامعه بین المللی برنامه هسته‌ای ایران را مورد تأیید قرار می‌دهند. آنچه در ادامه می‌آید گفتگویی کوتاه با این فیلسوف، زبان‌شناس و نظریه‌پرداز آمریکایی در خصوص این موضوعات است.


ایالات متحده آمریکا مدعی است که تحریم‌های ایران زمانی برداشته می‌شوند که این کشور این اطمینان را به جامعه بین المللی بدهد که برنامه هسته‌ای‌اش صلح آمیز است. پرسش اصلی این است که چه کسی جامعه بین المللی را تعریف می‌کند؟ آیا ایالات متحده آمریکا و متحدان اروپایی‌اش این حق را دارند که خود را وکیل همه مردم دنیا بدانند؟


در واقع در این خصوص باید توجه داشت ایالات متحده خود نوعی دیگر از جامعه بین المللی را تعریف می‌کند. در واقع این کشور هر کسی که همراه او باشد را جامعه بین المللی مورد نظر خود تعریف می‌کند.


در این تعریف ایالات متحده آمریکا و همفکران او جامعه بین المللی تعریف می‌شوند و دیگران خارج از اینجامعه قرار دارند!


اکثر نظریه‌های راست در روابط بین الملل، نظام بین الملل و جامعه بین الملل را مجموعه دولت‌ها تعریف می‌کنند. اگر قرائت همبستگی گرای مکتب انگلیسی (جامعه‌شناسی تاریخی) را مورد توجه قرار دهیم و «جامعه بین المللی» را متشکل از افراد تعریف کنیم در این خصوص ادعای امریکا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


در این خصوص باید توجه داشت که اگر مردم عضو جامعه بین المللی هستند، در این صورت اینجامعه قویاً برنامه هسته‌ای ایران و صلح آمیز بودن آنرا تأیید کرده‌اند. گروه ۷۷ و چین و جنبش عدم تعهد از برنامه هسته‌ای ایران دفاع کرده‌اند.


جنبش عدم تعهد در نشست قبلی خود در تهران برنامه هسته‌ای ایران را مورد تأکید قرار داد. این‌ها موضوعاتی است که غرب آن‌ها را نادیده می‌گیرد.


اگر همین میزان را فقط در نظر بگیریم مشاهده خواهیم کرد که حدود ۸۰ درصد از مردم جهان برنامه هسته‌ای ایران را مورد تأیید قرار داده‌اند.


ایالات متحده آمریکا می‌گوید موضوع حقوق بشر و برخی اتهامات دیگر علیه ایران بعد از اینکه موضوع هسته‌ای پایان یافت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. چرا ایالات متحده به سیاست شکست خورده ارعاب علیه ایران کماکان ادامه می‌دهد؟


ایالات متحده آمریکا از سال ۱۹۵۳ بدون وقفه به شکنجه و عذاب علیه ایران ادامه داده است. بر این اساس فشار افکار عمومی و مردم بر این کشور خواهان آن است تا این سیاست را تغییر دهد. حتی با درکی که مردم غرب از سیاستهای آمریکا دارند آن‌ها خواهان این هستند که آمریکا سیاست خصمانه خود را نسبت به ایران تغییر دهد.


رژیم صهیونیستی بار‌ها اعلام کرده که نمی‌خواهد ایران دانش هسته‌ای داشته باشد و اساساً با هر گونه دانش هسته‌ای ایران مخالفت است. در طول مذاکرات نیز یکی از کارهای آمریکایی‌ها راضی کردن این رژیم از روند مذاکرات و اطمینان دادن به این موضوع بوده که مذاکرات و توافق مانع از دستیابی ایران به بمب خواهد شد. بر این اساس رویکرد این رژیم بعد از آنکه توافق احتمالی نهایی امضا شد چه خواهد بود و آمریکا چگونه این رژیم را متقاعد خواهد کرد؟


در این خصوص اسرائیل دنباله روی امریکا خواهد بود. بعد از آنکه توافق نهایی حاصل شود، اسرائیل هم از آن تبعیت خواهد کرد. روند گذشته نیز چنین موضوعی را نشان می‌دهد و هرگاه آمریکا تصمیمی گرفته اسرائیل در اغلب موارد از آن تبعیت کرده و پیرو آمریکا بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر