صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۱۴ دی ۱۳۹۵

مطالعه نسل جدید منهول‌های ریزشی در طرح فاضلاب تهران

معاون برنامه‌ریزی و بهبود مدیریت شرکت فاضلاب تهران گفت: مطالعه پژوهشی سازه‌های شکننده جت در منهول (نسل جدید منهول) به منظور بهبود عملکرد هیدرولیکی سازه‌های منهول ریزشی با حمایت شرکت فاضلاب اجرا و به دانشگاه شهید باهنر کرمان واگذار می‌شود.
کد خبر : 147982

حسین اکبریان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه منهول‌ها از جمله اتصالات به کار رفته در شبکه‌های جمع آوری فاضلاب هستند، افزود: این اتصالات در فواصل معین در محل تغییرات یا اتصال لوله های جانبی به کلکتورها و همچنین در محل هایی که شیب لوله زیاد است، به کار می روند.


وی تصریح کرد: ورود هوا به تونل ها یا مخازن، فرسایش و خوردگی مجاری، خفگی مجرا، لرزش در پایین دست سازه، سرعت بالای جریان در خروجی و آبگرفتگی معابر از جمله مشکلاتی هستند که در صورت کارکرد نامناسب هیدرولیکی منهول ها بروز کرده و همواره مورد توجه بوده‌اند.


اکبریان بر اهمیت و ضرورت بررسی عددی و مدلسازی آزمایشگاهی هیدرولیک این نوع سازه تاکید کرد و گفت: مدل های فیزیکی به دلیل پیچیدگی جریان و همچین تاثیرات ناشی از مقیاس، به تنهایی قادر به ارائه درک روشنی از فیزیک حاکم بر این نوع مسائل نیستند و برای داشتن درک بهتر از فیزیک حاکم بر سازه، لازم است این نوع جریان‌های پیچیده به صورت عددی در کنار مطالعات آزمایشگاهی و در قالب مدل سازی بررسی شوند.


وی افزود: همچنین به علت جریان 2 فازی در منهول های ریزشی و نیز آشفتگی شدید جریان، انجام مدلسازی آزمایشگاهی از ضروریات مطالعه این سازه است.


وی با اشاره به رفع نقایص موجود در کارکرد منهول های ریزشی و بهبود شرایط هیدرولیکی و افزایش ظرفیت گذردهی تاکید کرد: در این پژوهش تاثیر استفاده از دیگر روشهای نوین بهبود کارکرد هیدرولیکی منهول ریزشی، آزموده خواهد شد و در نهایت حالت بهینه و کاربردی صفحه شکست جت برای استفاده در ساخت نسل جدید منهول های ریزشی ثبت و در شبکه فاضلاب تهران استفاده خواهد شد. طرح اولیه این پژوهش از سوی دانشگاه دریافت و در مراحل پایانی ساخت مدل قرار دارد.


گفتنی است، طرح فاضلاب تهران به عنوان یکی از مهمترین طرح های محیط زیستی با اهداف تبدیل آب از چرخه یکبار مصرف و مخرب به چندبار مصرف و سازنده، ارتقای سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از آلودگی منابع آب زیر زمینی به عنوان بخشی از منابع تامین آب در سطح شهر تهران در دست اجراست که فعالیت‌های پیچیده عمرانی انجام شده در این طرح می‌تواند بسترهای دانشی فراوانی را پیش روی آینده صنعت آب و فاضلاب فراهم کند.


انتهای پیام/

برچسب ها: آب فاضلاب
ارسال نظر