صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۶ - ۱۱ دی ۱۳۹۵

کشف کهکشان‌ مایکروویوی

تلسکوپ هابل با استفاده از عکس‌های دو دوربین خود موفق به کشف یک کهکشان عجیب شده است که به‌شدت درخشنده است اما نوری بیرون نمی‌دهد.
کد خبر : 146968

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ناسا، بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا، قرار است سال 2018 یک جانشین برای هابل به فضا فرستاده شود و این تلسکوپ تاریخی که دانش ستاره‌شناسی را دگرگون کرد، از کار بازنشسته شود اما به‌نظر نمی‌رسد این تلسکوپ حتی به بازنشستگی نزدیک شده باشد.


آخرین کشف هابل کهکشانی به‌ نام IRAS 16399-0937 است. این کهکشان که جایی در فاصله 370 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد (نور این کهکشان برای رسیدن به زمین 370 میلیون سال زمان نیاز دارد) ویژگی‌های شگرفی دارد که تاکنون برای ما ناشناخته بود. کهکشان دور دست دارای دو مرکز است اما لایه‌ای از غبار گازی کهکشانی آن را احاطه کرده است و به جای نور از خود امواج مایکروویو منتشر می‌کند. در واقع امواج نور مرئی از این کهکشان به ما نمی‌رسند اما امواج مایکروویو آن آنقدر شدید هستند که در ردیف «مگامیزر»ها قرار می‌گیرد.


به‌طور معمول کهکشان‌های مایکروویوی درخشندگی زیادی ندارند اما درخشش این کهکشان 100 میلیون بار شدیدتر از کهکشان‌های مایکروویو معمولی است و چنین درخشندگی‌ای تنها در میزرها و در نور مرئی قابل رؤیت است. میزرها نقاطی از کهکشان راه شیری هستند که نور به‌شدت بالایی دارند و در‌ آنها فعالیت ستاره‌زایی انجام می‌شود.


هابل با تلفیق کار دوربین نقشه‌برداری راه دور و دوربین تشخیص چند سوژه‌ای مادون قرمز نزدیک، توانسته است تصویر فوق را از این کهکشان عجیب که دو هسته‌اش در حال ترکیب هستند به‌ دست بیاورد. همچنین این تصاویر نشان داد که این کهکشان حاوی یک سیاه‌چاله عظیم که 100 برابر بزرگ‌تر از خورشید ماست. هابل با این اکتشاف، فهرست کارهای مهم سال 2016 خود را کامل کرد و با خیالی آسوده به استقبال سال 2017 می‌رود.


مترجم: بهزاد احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر