صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۹ - ۱۱ دی ۱۳۹۵

محدویتی برای صادرات محصولات پتروشیمی وجود ندارد

کشیک ارشد بندر پتروشیمی پارس درباره مقاصد صادراتی محصولات این بندر، گفت: عمده مقاصد امارات، هند و عراق است اما محدودیتی برای صادرات به کشورهای دیگرنداریم.
کد خبر : 146950

به گزارش گروه اقتصادی آنا از نیپنا، صادق حاجی‌پور در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع‌ها و طرح‌های شرکت ملی پتروشیمی با بیان این‌که در بندر پتروشیمی پارس ۱۵ پست اسکله برای صادرات محصولات پتروشیمی وجود دارد، توضیح داد: این ۱۵ پست به سه قسمت صادرات گاز، صادرات میعانات و اسکله‌های فله تقسیم می‌شود.


وی افزود: در حال حاضر از آنجایی که محصولات پایین‌دستی شرکت‌های پتروشیمی به سرویس نیامده‌اند فعلا اسکله‌های فله خالی هستند.


کشیک ارشد بندر پتروشیمی پارس با اشاره به اسکله‌هایی که مربوط به میعانات است، اظهار کرد: همه محصولات پتروشیمی برزویه روی اسکله‌های چهار و پنج متمرکز است.


حاجی‌پور با تاکید بر این‌که کشتی‌هایی با ظرفیت ۷۰ تا ۷۰ هزار تن در این بندر بارگیری می‌کنند، تصریح کرد: سال گذشته رکورد صادرات را زدیم، اما میزان صادرات امسال هنوز مشخص نیست، زیرا میزان صادرات ماه به ماه متفاوت است.


وی با بیان این‌که ظرفیت بندر 5 میلیون تن فله و کانتینری و ۳۰ میلیون تن میعانات گازی در سال است، در مورد عمده محصولاتی که صادر می‌شود، توضیح داد: برخی محصولات مانند اوره مشتری ثابت دارند. اوره در اسکله ۱۳ این بندر توسط نوار نقاله صادر می‌شود. البته ممکن است چند روز در ماه خالی باشد اما از آنجایی که اوره کود شیمیایی است همواره بارگیری می‌شود. محصول دیگر LPG است که از آنجایی که ۴۰ درصد آن بوتان و ۶۰ درصد آن پروپان است در فصل سرد مشتری بیشتری دارد.


کشیک ارشد بندر پتروشیمی پارس در مورد این‌که کدام کشورها مقصد محصولات این بندر هستند، گفت: عمده مقاصد امارات، هند و عراق است اما ما محدودیتی برای صادرات نداریم مگر این‌که به دلیل تحریم‌ها نتوانیم صادر کنیم. در حال حاضر هفته‌ای یک تا دو کشتی ۴۰ هزار تنی LPG از این بندر به سه کشور امارات، هند و عراق صادر می‌شود.


حاجی‌پور در ادامه در مورد میعانات گازی توضیح داد: میعانات گازی در عسلویه وسط دریا بارگیری می‌شود و از آنجایی که توناژ آن بالا است کشتی‌های بالای ۷۰ هزار تن آنها را بارگیری می‌کنند. از ابتدا در طراحی این کشتی‌ها بارگیری در وسط دریا دیده شده است.


وی خاطر نشان کرد: محصولات مایع در این بندر عبارتند از برزن، پارازایلین، رافینت و غیره متعلق به شرکت برزویه، متانول متعلق به پتروشیمی زاگرس، EG وMEG متعلق به شرکت فرساشیمی و مروارید و بوتادین متعلق به پتروشیمی جم و غیره می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر