تجاری شدن 140 اختراع اعضای باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد/ انتقاد از روند کند تبدیل ایده به محصول و تجاری کردن محصولات دانشگاهی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مشهد، دکتر کریم زارع در سومین کنگره بینالمللی فناوری، ارتباطات و دانش (ICTCK 2016) واحد مشهد تعداد اعضای باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی را حدود 60 هزار نفر عنوان کرد و گفت: حدود 12هزار نفر از آنان جزء پژوهشگران و نخبگان دانشگاههای دولتی و 998 نفر نیز از استعدادهای درخشان کشوری هستند.
وی با اشاره به فعالیتهای پژوهشی و ثبت اختراعات گوناگون توسط اعضای این باشگاه، افزود: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی کامل دارد علاوه بر حمایت از طرحهای علمی و پژوهشی در به ثمر رساندن و اجرایی شدن آنها حامی اعضای باشگاه باشد.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تا پایان آبان ماه امسال 67 هزار و 611 رکورد علمی در پایگاه استنادی اسکوپوس به نام دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده است، اظهار کرد: از این تعداد 10 هزار و 280 رکورد علمی مربوط به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی است.
زارع به رشد 29 درصدی تولید مقالات علمی توسط اعضای این باشگاه اشاره نمود و گفت: بیشترین درصد تولید مقالات در مدیریت جدید دانشگاه صورت پذیرفته است.
هنوز در حوزه صنعت اعتماد کافی به حوزه دانشگاهی برای سرمایه گذاری وجود ندارد
معاون مرکزفناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم اختتامیه این کنگره در دانشکده فنی مهندسی واحد مشهد بر تقویت تعامل بین دولت ،صنعت و دانشگاه تاکید کرد و افزود : برای تحقق این مهم مدلهای زیادی مطرح شده ولی تعامل قابل قبولی وجود ندارد.
سعید قربانی از روند کند تعامل بین چرخه تبدیل ایده به محصول و چرخه تجاری کردن محصولات دانشگاهی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه هنوز در حوزه صنعت اعتماد کافی به حوزه دانشگاهی برای سرمایه گذاری وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه برای توسعه ICT باید به ظرفیتهای داخلی و شبکه ملی اطلاعات توجه کرد، گفت : در لایه سرویس و زیرساخت نیاز به دنیای خارجی در حوزه وب باید به حد صفر برسد که در این راستا نقش ملی ICT برای کشور تحت عنوان نقشه راه دولت الکترونیک مد نظر دولتمردان است.
وی با بیان اینکه در دنیای وب و فضای مجازی زبان فارسی از جایگاه خوبی برخوردار نیست ، افزود : یکی از دلایل این نقیصه فقدان منابع علمی تخصصی معتبر در فضای وب به زبان فارسی است و هر چقدر منابع علمی فارسی بیشتر تولید و به اشتراک گذاشته شود این زبان وضعیت بهتری خواهد داشت.
قربانی تعداد کاربران اینترنت در کشور را 37 میلیون عنوان کرد و گفت: از این تعداد 28 میلیون به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
وی به وجود مشکلاتی در سرعت اینترنت در کشور اشاره کرد وافزود: در صورت استفاده از ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ،مشکل سرعت اینترنت حل می شود.
سومین کنگره بینالمللی فناوری، ارتباطات و دانش دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با معرفی مقالات برتر و تجلیل از آنها به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/