صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نگاهی به توزیع 1000 دانشگاه اول رتبه‌بندی موسسه تایمز

دانشگاه‌های برتر دنیا در چه کشورهایی هستند؟

دانشگاه آکسفورد طبق آخرین رتبه‌بندی موسسه آموزش عالی تایمز، بهترین دانشگاه دنیا شناخته شده است و این اولین باری است که یک دانشگاه خارج از آمریکا در این رتبه قرار می‌گیرد. در این رتبه‌بندی 980 دانشگاه برتر دنیا معرفی شده‌اند. اما پراکندگی این دانشگاه‌ها در کشورها به چه صورتی است؟
کد خبر : 146400

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مای‌ریپابلیکا، 980 دانشگاه برتر این رتبه‌بندی تنها 5درصد از موسسه‌های آموزش عالی در دنیا هستند و 79 کشور در این لیست نماینده دارند. توزیع دانشگاه‌ها اما اصلا یکسان نیست. دانشگاه‌های آمریکای شمالی در این رتبه‌بندی تسلط دارند. در 12 سال گذشته دانشگاه هیچ کشوری جز آمریکا در رتبه اول نبود و دانشگاه‌های آمریکایی همواره بیشتر رتبه‌های اول تا دهم را در اختیار داشته‌اند.


در سال 2016، 148 دانشگاه آمریکایی در این رتبه‌بندی حضور دارند و 63 دانشگاه در میان 200 دانشگاه اول هستند.


اروپا


بریتانیا با 91 موسسه در این فهرست، خانه بیشترین تعداد دانشگاه‌های برتر در اروپا است. این کشور تنها کشور جز آمریکا است که بیشتر از یک دانشگاه در میان ده دانشگاه اول دنیا دارد.


کشور دیگری که با یک دانشگاه راهش را در میان 10 دانشگاه برتر باز کرده سوئیس است. دانشگاه ای‌تی‌اچ زوریخ در جایگاه نهم دنیا قرار دارد و 9 دانشگاه دیگر سوئیسی در این رتبه‌بندی حاضرند.


آلمان، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیشتر از 26 دانشگاه در رتبه‌بندی دارند اما با توجه به توضیحاتی که موسسه آموزش عالی تایمز در کنار رتبه‌بندی ارائه کرده وضعیت اروپایی‌ها در این رتبه‌بندی رو به زوال است چرا که آسیایی‌ها به سرعت در حال رشد‌ هستند.



آسیا


اگرچه دانشگاه‌های غربی هم‌چنان رتبه‌های بالا را در اختیار دارند، موسسات آسیایی هم وارد زمین بازی شده‌اند. در مجموع 289 دانشگاه آسیایی از 24 کشور در رتبه‌بندی حضور دارند. حضور آن‌ها در میان 200 دانشگاه برتر هم از 15 دانشگاه در سال گذشته به 19 دانشگاه رسیده است.


بهترین عملکرد را در میان دانشگاه‌های آسیا دانشگاه ملی سنگاپور دارد که در جایگاه 24‌ام است و دو رده نسبت به سال قبل بالاتر آمده است.


چین بیشتر از 50 دانشگاه در این رتبه‌بندی دارد و موسسه پیشروی آن‌ها، دانشگاه پکن از رتبه 42 سال پیش به جایگاه 29 رسیده است.


ژاپن در میان کشورهای آسیایی با 69 دانشگاه بیشترین نماینده را در این رتبه‌بندی دارد. دانشگاه توکیو، بهترین رتبه را در میان دانشگاه‌های ژاپنی، دانشگاه توکیو دارد که از رتبه 40 به رتبه 39 رسیده است.


همین‌طور هنگ‌کنگ هم 5 دانشگاه از 200 دانشگاه برتر دنیا را در خود جای داده است. این آمار را می‌شود با آمار چینی‌ها مقایسه کرد و بهتر متوجه شد. تنها 4 دانشگاه از 52 دانشگاه چینی رتبه‌بندی شده در میان 200 دانشگاه برتر دنیا هستند و ژاپن هم فقط دو نماینده در این رتبه‌ها دارد.


بعد از آمریکا و انگلیس، آلمان و هلند دانشگاه‌هایی هستند که بیشترین تعداد دانشگاه را در میان بهترین دانشگاه‌های دنیا دارند.





انتهای پیام/

ارسال نظر