صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴
قاضی‌زاده هاشمی:

ایرانیان ۱۰ سال از عمر خود را بیمار هستند/ بهداشت تنها در کشور ما مغفول نمانده است

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه ایرانیان ۱۰ سال از عمر خود را با بیماری مواجه هستند، گفت: بهداشت موضوعی است که در زندگی فردی و جمعی همه ما کمتر مورد توجه بوده و البته این مساله در تمام دنیا مغفول مانده است.
کد خبر : 14622

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی پیش از ظهر امروز در مراسم یازدهمین دوره اعطای نشان ایمنی و سلامت در کشور، تاکید کرد: بهداشت روان، سبک زندگی و تغذیه مردم در ایران نسبت به کشور‌های پیشرفته مغفول مانده است که در این زمینه نیاز است به جای شعار به افزایش سطح فرهنگ مردم کمک کنیم و مردم و سیاستگذاران مساله بهداشت را باور داشته باشند.
وی افزود: سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در جاده‌های کشور جان خود را از دست می‌دادند که امسال این آمار حدود ۱۰ هزار نفر کاهش داشته است که این نشان می‌دهد مردم به این باور رعایت ایمنی رسیده‌اند که باید رعایت کنند. بنابراین این مساله نشان می‌دهد اطلاع رسانی خوبی به مردم صورت گرفته است و در عین حال مسئولان هم همت کرده‌اند ولی نمی‌توان گفت که افزایش جریمه تنها راه کار این مساله بوده است.








سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در جاده‌های کشور جان خود را از دست می‌دادند که امسال این آمار حدود ۱۰ هزار نفر کاهش داشته است که این نشان می‌دهد مردم به این باور رعایت ایمنی رسیده‌اند که باید رعایت کنند


هاشمی گفت: عمر ایرانیان به طور متوسط ۷۲ سالگی است اما عمر مفید آن‌ها ۶۲ سالگی است، یعنی ایرانیان ۱۰ سال از عمر خود را با بیماری مواجه هستند که این مساله نیاز دارد به مردم اطلاع رسانی شود که پیشگیری بهتر از درمان است که این امر با وضع قوانین پیچیده محقق نمی‌شود بلکه تشویق کسانی که با رعایت بهداشت و استاندارد به تولید محصولات ایمن می‌پردازند می‌تواند کارساز باشد.
وزیر بهداشت گفت: سیاستمداران می‌توانند تصمیم خوب و موثری بگیرند اما درست نیست برای نظارت از خود تولیدکنندگان پول بگیرند، زیرا این امر نظارت‌ها را تضعیف می‌کند. برای مثال طی دو دهه گذشته بحث خود‌گردانی در کشور مطرح شد که این امر از بیمارستان‌ها آغاز شد و به دستگاه‌های نظارتی و فرهنگی هم کشیده شد که این خود موجب افزایش پرداختی از جیب مردم شد که اینجا به نظر می‌رسد ایمنی غذا از مزرعه تا سفره تنها یک شعار نمادین است و ما برای رسیدن به نتیجه مطلوب راه زیادی را در پیش داریم.
وزیر بهداشت گفت: دستگاه‌های نظارتی باید خوب عمل کنند و بد است که در حوزه نظارتی سازمان غذا و دارو یک حرف بزند و سازمان استاندارد حرف دیگر. البته در این دولت سازمان غذا و دارو و استاندارد هماهنگی خوبی دارند سازمان دامپزشکی نیز همکاری خوبی دارد اما می‌تواند عالی باشد.
وی افزود: برای مثال در خصوص خمیر مرغ اینکه یک سازمان بگوید خوب است و سازمان دیگر بگوید بد است، نظارت‌ها را خدشه‌دار می‌کند که امید داریم دستگاه‌های نظارتی اصلاح شوند.
هاشمی گفت: این خیلی بد است که سازمان غذا و دارو اعلام کند در سراسر کشور تنها ۷۰ ناظر دارد؛ این امر نشان می‌دهد اگر این مسیر را به درستی طراحی نکنیم گرفتاری‌های زیادی برای درمان بیماری‌ها خواهیم داشت و بازار زیادی برای شایعه ایجاد خواهیم کرد.








این خیلی بد است که سازمان غذا و دارو اعلام کند در سراسر کشور تنها ۷۰ ناظر دارد این امر نشان می‌دهد اگر این مسیر را به درستی طراحی نکنیم گرفتاری‌های زیادی برای درمان بیماری‌ها خواهیم داشت و بازار زیادی برای شایعه ایجاد خواهیم کرد


وی گفت: گاهی خود مسئولان مصاحبه‌هایی می‌کنند و شایعه‌هایی ایجاد می‌شود که این مساله دولت را ناکارآمد نشان می‌دهد. بنابراین مسئولان باید با کسانی که موجب نگرانی مردم می‌شود برخورد قانونی داشته باشند.
هاشمی در ادامه با توجه به تاکیدات رئیس جمهوری در حوزه سلامت کشور گفت: آقای دکتر روحانی در بحث هوا، غذا و آب بسیار حساس هستند و بار‌ها تاکید کرده‌اند به مردم واقعیت را بگویید و کسی حق ندارد مردم را نگران کند و چیزی نباید از مردم پنهان باقی بماند، بنابراین باید حوزه نظارتی را در کشور تقویت کنیم و اجرای آن باید مورد توجه وزارت بهداشت قرار بگیرد.
وی گفت: یکی از برنامه‌های جدی وزارت بهداشت توجه به بهداشت محیط غذا و مواد آشامیدنی مردم است که امید است به کمک سایر سازمان‌ها این برنامه به صورت کامل اجرا شود اما خود مردم نیز باید در قالب NGO در این مساله مشارکت داشته و دولت را حمایت کنند.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: امسال شروع خوبی را آغاز کرده‌ایم و یکی از مهم‌ترین اقدامات ما در سال جاری حمایت از تولید کنندگانی است که به ارتقای سلامت مردم کمک می‌کنند و به آن توجه داشته‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر