صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تعرفه‌های ترجیحی جدید ایران و ترکیه به تعویق افتاد

دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه اعلام کرد که به دلیل برخی مسائل سیاسی پیش آمده در ترکیه و افت ارزش لیر، تعرفه‌های ترجیحی جدیدی که قرار بود بین ایران و ترکیه برقرار شود به تعویق خواهد افتاد.
کد خبر : 145462

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از ایسنا، سید جلال ابراهیمی، گفت: اخیرا قرار بود در نشستی با حضور معاون اول رئیس جمهور و بعضی مسئولان اقتصادی ترکیه کمیسیون تجارت ترجیحی تشکیل شود و بخشی از اقلام و اجناس جدید در لیست تعرفه‌های ترجیحی گنجانده شود که این اقدام به تعویق افتاده است.


وی همچنین درباره ظرفیت‌های صادراتی ایران به ترکیه که در حال حاضر به شکل مطلوبی استفاده نمی‌شود، ادامه داد: ایران در زمینه صادرات تنها یک اقتصاد کشاروزی نیست، ‌ ما باید بتوانیم صادرات اجناس فلزی را به ترکیه آغاز کنیم. این امکان وجود دارد که ترکیه اجناس تولیدی آلومینیومی، لوله‌های مسی و گندله‌های فلزی را از ایران وارد کند ، چراکه در حال حاضر به جای ایران چنین کالاهایی را از کشورهای دورتر خریداری می‌کند.


دبیرکل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه افزود: ترکیه برای واردات این محصولات به کشورهایی مثل چین و روسیه امتیازاتی در تعرفه‌ها می‌دهد، در حالی که این تعرفه‌ها را برای ایران در نظر نمی‌گیرد. امروز به دلیل همین مسئله تولیدکنندگان ایرانی که بازار ترکیه را در اختیار داشتند با مشکلاتی روبرو شدند. اگر ترکیه تعرفه‌هایش را برای ایران پایین بیاورد مطمئنا با توجه طرفیت‌های موجودی که ما در سنگ آهن، زغال سنگ و گندله‌های فلزی داریم و از طرفی هم نیاز ترکیه به این کالاها، امکان افزایش ارزش صادرات به ترکیه وجود دارد.


ابراهیمی تصریح کرد: نمی‌توان صرفا با صادرات خیار، خرما و خربزه به ترکیه به سقف و هدف تعیین شده تجاری ۳۰ میلیارد دلاری با ترکیه رسید، بلکه باید زمینه‌های صادراتی دیگر را هم گسترش دهیم. باید بتوانیم نیازها و کمبودهای‌مان را از بازارهای همسایه تعریف کنیم و اگر قیمت‌های‌مان مناسب و قابل رقابت با دیگر کشورها باشد این شرایط فراهم‌تر خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر