دستیابی به رشد بالای 5 درصد شدنی است/ دلار 4000 تومانی با تئوریهای اقتصادی سازگار نیست
به گزارش گروه اقتصادی آنا از سنا، مهدی تقوی با بیان اینکه نرخ رشد اعلامی دولت در 6 ماه گذشته، بیش از 7 درصد بوده و مطابق تئوری های اقتصادی نیز دسترسی به این رشد دست یافتنی است، افزود: طبیعی است اقتصادهایی که سطوح پایین رشد و درآمد را تجربه کرده اند، با یک شوک اقتصادی مثبت، خیلی سریع تر از اقتصادهای بالغی همچون ایالات متحده امریکا و اروپا روند رشد را طی خواهند کرد.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه به افزایش قیمت دلار در هفته های اخیر اشاره کرد و گفت: ادامه رشد قیمت دلار، تلاش چندساله دولت در تک رقمی کردن تورم را بی اثر می کند.
تقوی افزود: با توجه به سیاستهای اقتصادی دولت یازدهم که از ابتدا در جهت کاهش تورم بوده و نرخ رشد اقتصادی نیز در شش ماه اول سال مثبت شده است، انتظار می رود که دلار با کاهش قیمت در بازار روبهرو شود.
وی ادامه داد: از طرفی ایران به واسطه رفع تحریم های نفتی امکان فروش نفت بیشتری یافته و این دسترسی دولت به منابع ارزی را افزون و تسهیل کرده است. بنابراین تصور می رفت که برجام و بازگشت پول های بلوکه شده، قیمت دلار را پایین بیاورد.
این کارشناس اقتصادی، افزایش قیمت دلار تا 4000 تومان را عجیب و غیرعقلایی دانست و گفت: این افزایش قیمت با تئوری های اقتصادی نمی خواند و در صورت تداوم، قدرت خرید بسیاری از افراد به ویژه مزدبگیران و طبقات فرودست جامعه را کاهش می دهد.
تقوی در پاسخ به سوالی درباره دیگر آثار افزایش قیمت دلار خاطر نشان کرد: روند صعودی قیمت دلار، هزینه واردات را بالا می برد ؛ چرا که واحدهای تولیدی که اقدام به نوسازی خط تولید خود کنند مجبور خواهند بود قیمت کالاهای تولیدی خود را نیز بالا ببرند؛ بنابراین از این زاویه، افزایش قیمت دلار تا 4000 تومان به حال اقتصاد کشور مضر است.
انتهای پیام/