صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۱ - ۰۵ دی ۱۳۹۵

تألیف دو کتاب توسط عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

کتاب‌های «ادبیات تطبیقی؛ تأثیر ادبیات کلاسیک فارسی بر ادبیات فرانسه» و «فرهنگ موضوعی انگلیسی، فرانسه، فارسی» از سوی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد تالیف شد.
کد خبر : 145289

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مشهد، دکتر محمدجواد کمالی در باره این دو کتاب گفت: کتاب درسی «ادبیات تطبیقی: تأثیر ادبیات کلاسیک فارسی بر ادبیات فرانسه»
(La Littérature comparée: L» influence de la littérature classique persane sur la littérature française)
(در ۲۰۵ صفحه به زبان فرانسه) ویژه دوره‌های کار‌شناسی ارشد و دکتری توسط انتشارات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و انتشارات نگاران سبز در آذر ۱۳۹۵ منتشر شد.


وی افزود: این کتاب با هدف تأمین منبع لازم برای درس «ادبیات تطبیقی» در سه فصل تألیف شده است که در فصل اول به مباحث تئوری و کلیاتی دربارۀ ادبیات تطبیقی و روند پیدایش آن از آغاز تا روزگار ما پرداخته شده و در فصل دوم، موضوع شرق از نگاه اروپاییان و سیر تاریخی شرق‌شناسی مورد بحث واقع شده و در فصل سوم که عنوان کتاب نیز برگرفته از آن است، به نمونه‌های مهم و قابل توجهی که ادیبان فرانسوی از شاعران بزرگ ادبیات کلاسیک ایران تأثیر پذیرفته‌اند، اشاره شده است. در انت‌ها نیز «تاریخچۀ آموزش زبان و ادبیات فارسی در کشور فرانسه» به پیوست ذکر شده است.


عضو هیات علمی واحد مشهد ادامه داد: کتاب دوم با عنوان «فرهنگ موضوعی انگلیسی، فرانسه، فارسی» (English، French، Persian Thematic Dictionary) است که با مشارکت و همکاری طاهره غفاریان مدرس زبان انگلیسی در ۵۱۲ صفحه تدوین شده است.


کمالی افزود: این فرهنگ چنان که از عنوانش پیداست، بر خلاف بسیاری از فرهنگ‌های لغت موجود به ترتیب الفبایی نیست، بلکه بر اساس «موضوعات» گوناگون که در نوشته‌ها و گفتگوهای متداول و رایج مورد نیاز همۀ زبان‌آموزان است، تنظیم شده است و بیش از ده هزار واژۀ مهم و ضروری را شامل می‌شود.


عضو شورای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اظهار کرد: استفاده از فرهنگ موضوعی در دروسی مانند گفت و شنود، نگارش ساده و نگارش پیشرفته به زبان‌آموزان و نیز در سفرهای خارجی به توریست‌ها کمک شایانی خواهد کرد، زیرا دسترسی و رجوع به آن سبب سرعت عمل در گفتار و نوشتار می‌شود. این فرهنگ توسط انتشارات چراغ دیده در پاییز ۱۳۹۵ در مشهد به چاپ رسیده است.


پیش از این ۹ کتاب و بیش از ۱۸ مقاله معتبر از این عضو هیأت علمی واحد مشهد به چاپ رسیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر