صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۰۳ دی ۱۳۹۵

هلندی‌ها برگ مصنوعی داروساز ساختند

یک تیم تحقیقاتی از هلند موفق شدند با اتکا به مولکول‌های خاصی، نوعی برگ مصنوعی بسازند که در حضور نور خورشید می‌تواند هر دارویی را تولید کند.
کد خبر : 144622

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از پلی‌تکنیک آیندهوون، برگ سبز درختان همواره منبع الهام زیادی برای انسان بوده است و هنوز هم یک آرزو برای تکنولوژی محسوب می‌شود. تصور کنید روزی برسد که بتوانیم غذای موردنیازمان را خودمان فقط با آب و نور خورشید تولید کنیم، این کاری‌ است که گیاهان میلیون‌ها سال است دارند انجام می‌دهند.


اکنون دانشمندان در مرکز تحقیقات دانشگاه پلی‌تکنیک آیندهوون موفق شدند با استفاده از این ایده و موادی خاص، یک راکتور شبیه برگ درخت بسازند که می‌تواند در حضور نور خورشید، داروی مورد نیازمان را تولید کند.


روش کار به‌ این‌ شکل است که ماده خاصی به‌نام «جمع‌کننده نور شب‌تاب» یا LSC روی یک نوار سیلیکونی خاص تعبیه شد که می‌تواند نور خورشید را به‌ دام بیندازد و انرژی تولید کند.


در مرحله بعد این ساختار در یک چارچوب برگی شکل درون سلول‌های مشخصی جاسازی شد و رگ‌برگ‌هایی برای انتقال مایع در آن تعبیه شد. وقتی درون رگ‌برگ‌ها مواد شیمیایی خاصی جاری می‌شود و نور خورشید نیز وجود دارد، انرژی مورد نیاز برای انجام واکنش‌های لازم تولید می‌شود و مایع خروجی، دارویی‌ است که با آن مواد شیمیایی تولید می‌شود.


این راکتور تازه می‌تواند تا 40 درصد سریع‌تر و بهتر از راکتورهای موجود دارو تولید کند و مهم نیست که در جنگل‌ها نیازمند داروی ضد مالاریا باشید یا روی کره مریخ تب‌بر لازم داشته باشید، هر جا نور خورشید بتابد، می‌تواندی داروی موردنیازتان را تولید کنید.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا



انتهای پیام/

ارسال نظر