به کمپین «یلدا بدون وای فای» بپیوندید
در گذشته بیشتر افراد به همدیگر و بزرگترها سر می زدند اما زندگی امروز برای اغلب ما به گونه ای شده که کمتر فرصت می کنیم به دیدار اقوام، بستگان و بزرگترها رفته و به آن ها سر بزنیم. در گذشته ها پدربزرگ و مادربزرگ به همراه همه خانواده دور کرسی جمع می شدند و قصه های دلنشین و پر از عشق و صفا این شب خاطرات شیرینی را برای همه رقم می زد.
کد خبر : 144136
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از باشگاه خبرنگاران، در گذشته فقط جوانان گرفتار شبکه مجازی مانند تلگرام بودند اما اکنون کودکان و میانسالان و حتی افراد مسن هم گرفتار فضای مجازی شدند و به محض رسیدن به یک مهمانی یا رستوران، در جستجوی یافتن رمز وای فای هستند تا بتوانند از امکانات دائمی اینترنت پر سرعت استفاده کرده و صفحه خود را چک کنند.
چالش جالب یلدا بدون وای فای
یلدا سنتی دیرینه از اجداد ما ایرانیان بوده و امشب به بهانه بلندترین شب سال و خاطره انگیز می توانیم مانند قدیم ها دور هم جمع شده و به دور از تکنولوژی های نوین و فضای مجازی، فقط با هم باشیم و از هم بگوییم، با هم بخندیم و شبی خوب و پر از خاطرات شیرین را سپری کنیم.
مینا پورفرخ روانشناس و مشاور خانواده با اشاره به چالش یلدا بدون وای فای، اینترنت و موبایل گفت: شب یلدا فرصتی است که افراد خانواده به دنیای واقعی و حضور در جمع خانوادگی برگردند.
این چالش خوب افراد را به جای حضور در دنیای مجازی و جذابیتهای رنگارنگ آن با لذت جمع شدن در خانواده و ذوق و شوق آن بیشتر آشنا میکند.
این روانشناس با بیان اینکه جوانان و نوجوانان امروزی ارتباط خوبی با بزرگسالان برقرار نمیکنند، افزود: به دلیل جذابیت های فضای مجازی و بازی های کامپیوتری اغلب نوجوانان ساعتهای زندگی را در این فضاها گذرانده و از اصطلاحات خاص آن استفاده میکنند. همین موضوع باعث میشود که در تعامل جوانان و نوجوانان با بزرگترها احساس کنند که پدر و مادرها و بزرگ ترهای فامیل معنای حرفهای آنها را نمیفهمند و در نتیجه نمیتوانند ارتباط کلامی خوبی برقرار کنند.
پورفرخ افزود: جوانان و نوجوانان امروزی می توانند هر حرفی را در فضای مجازی تایپ کرده یا منتشر کنند اما نمیتوانند درخواستهای خود را رو در رو و به شیوه های قدیمی بزنند. این چنین دورهمیهایی مانند شب یلدا به حضور همه افراد و ارتباط کلامی آنها کمک زیادی میکند.
یلدا پیوند نسل جوان و پیر
این روانشناس با بیان اینکه شب یلدا افراد بزرگ فامیل حضور پررنگتری دارند، گفت: در بلندترین شب سال بنا بر سنتهای ایرانیان بزرگترها از خاطرات گذشته خانواده صحبت کرده و در واقع یلدا شب پیوند نسلها است. کمتر دورهمی پیش میآید که بزرگترها با عشق از آداب و رسوم گذشته و خاطرات شیرین خود سخن به میان آورند.
رنگ قرمز شب یلدا، سمبل عشق در خانواده ها
پورفرخ با اشاره به خوراکیها و رنگ قالب میزهای شب یلدایی گفت: میوهها و تنقلات این شب اغلب رنگ قرمز و گرم دارند. این رنگ سمبل عشق و دوستی بوده و به نوعی با این فضا رنگی در خانواده عشق، دوستی و محبت بیش از پیش موج میزند.
حافظ خوانی گرمابخش جمع های خانواده های ایرانی
وی ادامه داد: یکی از سنتهای خوب ایرانیها در شب یلدا حافظ خوانی است. جوانها که به شعر و فضاهای این چنینی علاقه زیادی دارند با سنتهای این چنینی در شب یلدا و حضور همه اعضای خانواده در کنار هم و فاصله گرفتن از فضای مجازی و به گرما بخشیدن به جمع خانوادگی کمک بیشتری می کند.
بازی های دورهمی جوانان را از فضا مجازی بیرون می کشد
این روانشناس با اشاره به بازیهای دورهمی و خانوادگی در شب یلدا گفت: در بلندترین شب سال بسیاری از خانوادهها به بازیهای دورهمی ساده مانند اسم فامیل روی میآورند. در این بازی ها وقتی یک جمع 30 نفره از کوچک و بزرگ همه با شوق و ذوق شرکت می کنند ببینید چه جو شیرین و خاطرهانگیزی در محیط خانواده حاکم شده ویلدا را به یک دورهمی خانوادگی شاد برای نزدیکی بزرگ و کوچک به همدیگر تبدیل کند.
انتهای پیام/