صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

متن و حاشیه نشست خبری سی و دومین دوره جشنواره موسیقی فجر/ نوربخش: روز بعد از اختتامیه از کنار جشنواره رد نمی‌شوم

نشست خبری سی و دومین دوره جشنواره موسیقی فجر روز سه‌شنبه، 30 آذرماه با حضور مدیر این رویداد، حمیدرضا نوربخش و جمعی از خبرنگاران در ساختمان معاونت هنری وزارت ارشاد برگزار و در انتهای این مراسم از پوستر این جشنواره رونمایی شد.
کد خبر : 144087

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، حمیدرضا نوربخش، مدیر سی و دومین دوره از جشنواره موسیقی فجر در ابتدای صحبت‌هایش گفت: «پس از بررسی و آسیب شناسی دوره های گذشته جشواره موسیقی فجر آمادگی آن را پیدا کردیم که رویدادی هم‌سطح با فستیوال های معتبر بین‌المللی برگزار کنیم و از تمام ظرفیت های موسیقی کشور استفاده کنیم.»


رویکرد تازه در برگزاری جشنواره


وی در دامه گفت: «جشنواره موسیقی فجر در سال‌های اخیر پستی و بلندی‌های زیادی را پشت سر گذاشته مشکلات ساختاری مختلفی را از سر گذرانده است و پس از این اتفاق‌ها بر آن شدیم تا با رویکردی تازه جشنواره را برگزار کنیم.»


برج میلاد میزبان گروه‌های پاپ


نوربخش درمورد زمان و مکان برگزاری جشنواره هم گفت: «دوره سی و دوم جشنواره موسیقی فجر از 22 دی‌ماه تا 30 همین ماه برگزار خواهد شد و اولین روز ماه بهمن، مراسم اختتامیه را برگزار خواهیم کرد. مجموعه آزادی، تالار رودکی، وحدت، فرهنگسرای نیاوران، برج میلاد، سالن میلاد و سالن ارسباران، مکان‌هایی هستند که برای میزبانی این رویداد درنظر گرفته شده‌اند. مانند سال‌های قبل، میزبانی اجراهای گروه‌های پاپ به عهده برج میلاد خواهد بود و موسیقی بین‌الملل و ارکسترال و موسیقی ایرانی در تالار وحدت و رودکی برگزارخواهد شد. فرهنگسرای نیاوران، ارسبارن و آزادی میزبان موسیقی بانوان، موسیقی ایرانی و موسیقی نواحی و موسیقی تلفیقی خواهند بود.»


توجه ویژه به موسیقی بانوان


وی ادامه داد: «مانند دوره‌های گذشته پذیرای موزیسین‌های موسیقی ایرانی، نواحی، تلفیقی و پاپ در این دوره از جشنواره خواهیم بود. امسال توجه ویژه‌ای به بخش نواحی و موسیقی بانوان داریم و اجراهای متعددی در این حوزه برگزار خواهیم کرد که می‌توانم بگویم نسبت به سال گذشته 2 برابر خواهد بود.»


همه آثار را تهیه و رصد کرده‌ایم


نوربخش در ادامه گفت: «بنای جشنواره موسیقی فجر بر این است که تمام تولیدهای موسیقی از مهر سال گذشته تا مهرماه امسال را رصد و داوری کند. برای راحت شدن خیال تولید‌کننده‌های آثار موسیقی می‌گویم که همه آثار تولید‌شده در تمام سبک‌ها را همه آثار را تهیه و رصد کرده‌ایم.»


داوران نمی‌توانند اثری در بخش جایزه داشته باشند


وی افزود:‌ «در آیین‌نامه داوری تجدید نظر کردیم و در واقع کامل‌ترش کردیم. با بررسی‌های صورت گرفته نقاط ضعف را برطرف و تعداد داوران را کم کردیم. سال گذشته داوران می‌توانستند اثری در بخش رقابتی جشنواره داشته باشند اما حق رای دادن درباره اثر خودشان را نداشتند. امسال داوران نمی‌توانند اثری در بخش جایزه داشته باشند.»


بخش رقابتی که از جشنواره حذف شد


مدیر این رویداد بین‌المللی گفت: «موضوع دیگری که سال قبل هم وجود داشت و آن بخش نسلی دیگر بود که در دوره‌های قبلی وجود داشت. سال گذشته تصمیم گرفتیم این بخش را به صورت مستقل برگزار کنیم اما فکر کردند ما می‌خواهیم این بخش را حذف کنیم. در حالی که این بخش، ارزشمند و آینده دار است ولی متاسفانه کنار جشنواره آن طور که باید دیده نمی‌شد. سال قبل تصمیم گرفتیم این بخش را جدای از جشنواره برگزار کنیم. این وعده محقق شد و جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی که هفته گذشته تمام شد، همان بخش نسلی دیگر بود که به صورت مستقل اجرا شد. همچنین بخش رقابتی که از جشنواره حذف شد به این بخش اضافه می‌شود و جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی به رویدادی جدی و پررنگ بدل شود.»


از برگزاری جشنواره در شهرستان‌ها استقبال می‌کنیم


نوربخش درمورد برگزاری جشنواره در دیگر شهرهای کشور هم گفت: «یکی از دیگر نکات مطرح شده برگزاری جشنواره در سایر نقاط کشور است. این اتفاق به عهده جشنواره نبوده و استان‌ها با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات‌شان پیشنهاد همکاری می‌دهند و جشنواره هم موافقت می‌کند اما در این دو سال درخواستی نداشتیم. متمرکز بودن جشنواره در تهران به این علت است و این خواست و اراده ما نبوده است. حتما اگر شهری برای همکاری و میزبانی بخشی از جشنواره درخواست بدهد با استقبال ما مواجه خواهد شد.»


شرایط بلیت فروشی


نوربخش درمورد بلیت‌فروشی جشنواره هم گفت: «سال گذشته یکی از سایت‌های فروش، بلیت‌فروشی جشنواره را برعهده داشت. برای جلوگیری از بی‌برنامه‌گی تصمیم گرفتیم امسال و با چند سایت معتبر و فعال در این زمینه همکاری کنیم. از تمام سایت‌های فعال فروش بلیت دعوت کردیم و با برگزاری جلسه‌هایی به این نتیجه رسیدیم با 3 سایت همکاری کنیم که پس از قطعی شدن این تصمیم، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. شرایطی را برای این همکاری تعیین کردیم و یکی از شرط‌ها پیش‌پرداخت سایت به جشنواره بود برای تضمین فروش و فعالیت بیشتر سایت.»


از موزیسین‌های تاجیکستانی تا نوازنده‌های گیتار فلامینگو


نوربخش درمورد انتقال بخش رقابتی که یکی از بخش‌های مهم این رویداد بین‌المللی است و حضور گروه های خارجی گفت: «بخش رقابتی جشنواره در دوره گذشته برای گروه‌های جوان و شهرستانی بود اما خروجی مشخصی نداشت و برگزیدگان با لوح تقدیر می‌رفتند و ما دیگر خبری از آنها نداشتیم. این بخش به جشنواره کلاسیک اضافه شد تا با حمایت دولت و بخش خصوصی، گروه‌های برگزیده در عرصه موسیقی بهتر دیده شوند. درمورد بخش بین‌الملل هم سعی کردیم از شاخص‌ترین موزیسین‌های مناطق مختلف با محوریت ایران فرهنگی دعوت کنیم. موزیسین های تاجیکستانی، اسپانیایی و تراز اول و نوازنده‌های گیتار فلامینگو در جشنواره حضور خواهند داشت و دیگر موزیسین‌های مطرح جهان که نام‌شان در جدول جشنواره آمده است.»


مدیرعامل خانه موسیقی و رئیس جشنواره فجر درمورد نامه ای اعتراضی بیش از 600 هنرمند عرصه موسیقی هم گفت: «به هر حال باید بگویم که از هر نقدی استقبال می‌کنیم. هر کسی که نقدی داشته باشد، ما می‌شنویم و استفاده می‌کنیم. تغییرهای این دوره جشنواره از نقدها بوده است و باز هم می‌گویم که ما استقبال می‌کنیم.»


تبعیض قائل نشدیم


حمیدرضا نوربخش درمورد قراردادهای بسته شده با هنرمندان و انتقادهای صورت گرفته در مورد ارقام و تبعیض بین هنرمندان هم گفت: «سال گذشته تبعیض قائل نشدیم. به دلیل مشکلات و تنگناهای مالی در سال‌های گذشته و تغییر نکردن میزان بودجه جشنواره نسبت به دو سال گذشته، باید برای برگزاری جشنواره روی گیشه حساب کنیم. اگر جشنواره بودجه کافی داشت فقط فرهنگی برخورد می‌کردیم و از موزیسین‌ها حمایت می‌کردیم. دستمزد گروه‌ها برای اجرا در سالن‌های کوچک کمتر و در سالن‌های بزرگ بیشتر است. درواقع دستمزدشان متناسب با ظرفیت سالن و قیمت بلیت بوده است. سال گذشته کمترین دستمزد 7 میلیون تومان بوده که به گروه‌های نواحی اختصاص داشته است. گروه های تلفیقی هم برای 3 اجرا 9 میلیون تومان گرفته اند. البته برای 3 اجرا به گروهی 200 میلیون تومان داده شد. امسال هم با همین مبنا جشنواره را پیش می‌بریم و برای حمایت از موسیقی نواحی فروش تمام بلیت ها و مبلغی هم از طرف جشنواره به گروه ها اختصاص می‌گیرد. در حالی که موسیقی پاپ از وضعیت مالی خوبی برخوردار است و اجراهای زیاد آن ها باعث می شود که مشکل مالی نداشته باشند اما گروه های موسیقی ایرانی و نواحی باید دستمزد بیشتری بگیرند.»


متاسفانه گرفتار حاشیه شده ایم


نوربخش در ادامه گفت: «متاسفانه گرفتار حاشیه شده ایم. روز بعد از اختتامیه از بغل جشنواره رد نمی‌شوم چون اگر کمی با انصاف با آن نگاه می شد این اتفاق ها نمی افتاد. امیدوارم امسال در یک فضای آرام این اتفاق بیفتد چون به نفع موسیقی و فرهنگ مردم است.»


تمام گروه های فعال را دعوت کرده‌ایم


وی در آخر گفت: «تمام گروه هایی که در موسیقی کشورمان فعالیت کرده‌اند را دعوت کرده‌ایم و هر گروهی شرکت نکرده است به خواست خودش بوده است. هیچ برخورد سلیقه‌ای در کار نبوده است و ما شرایط را برای حضور تمام گروه های فعال در تمام سبک‌ها را آماده کردیم و هیچ تبعیض و نگاه سلیقه‌ای در کار نبوده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر