صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۷ - ۲۹ آذر ۱۳۹۵
ستاری در دانشگاه علم و صنعت ایران در دانشگاه علم و صنعت مطرح کرد

جوانان تحصیلکرده و فرهنگ‌سازی پایه‌های اصلی اقتصاد دانش‎بنیان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری نخستین پایه برای اقتصاد دانش بنیان را نیروی جوان تحصیلکرده و پس از آن فرهنگ سازی در این زمینه را نیاز خواند.
کد خبر : 143827

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از مرکز روابط‌عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، امروز در مراسم هفته پژوهش دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: «ظرف 3 سال گذشته نگاه و رویکرد جدیدی در بحث اقتصاد با توجه به علم و دانش در معاونت علمی ایجاد شده است. در سال‌های اخیر در حوزه علمی شاهد توسعه مناسبی در کشور هستیم و گزارش منتشر شده سازمان کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل (آنکتاد) از پیشرفت‌های علمی ایران شاهد این مدعاست. در این گزارش پیشرفت‌های علمی ایران از سال 90 در سه بخش توسعه نیروی انسانی، پژوهش و کارآفرینی مورد بررسی قرار گرفته است.»


ستاری ادامه داد: «در بخش اول یعنی نیروی انسانی ایران پتانسیل فوق‌العاده‌ای دارد و بزرگترین سرمایه هر کشوری نیروی جوان تحصیلکرده آن است که خوشبختانه در این بخش زیرساخت‌های بسیار خوبی در کشور وجود دارد.»


معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: «نگاه جدیدی به کارآفرینی و اشتغال در کشور ایجاد شده است. نگاه لوکس و تزیینی به پژوهش باید حذف شود و این در صورتی است که پژوهش سهمی در اقتصاد داشته باشد. در این زمینه، از شخص رییس جمهوری تا سیستم اقتصادی همه به دنبال حل مشکلات این حوزه هستند. بنابراین باید اقتصاد دانش بنیان در کشور رونق بیشتری بگیرد البته زیر ساخت های قوی برای این اقتصاد در ایران وجود دارد.»


توجه به جوانان تحصیلکرده و فرهنگ‌سازی


رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان گفت: «نخستین پایه برای اقتصاد دانش بنیان، نیروی جوان تحصیلکرده است و پس از آن فرهنگ سازی در این زمینه نیاز است. از لحاظ فرهنگی نیز ایران دارای تاریخی غنی در کارآفرینی است اما متاسفانه اتکا به پول نفت بخش مهمی از زیر ساخت‌های کشور در این عرصه را از بین برده است.»


او افزود: «باید بین جوانان اعتماد به نفس ایجاد کنیم. جوانان باید بدون وابستگی به کار دولتی فعالیتی را آغاز کنند به گونه‌ای که باعث اشتغال‌زایی و کار آفرینی شوند و سهمی در ایجاد ارزش افزوده کشور داشته باشند. تلاش در ایجاد محیط کسب و کار با همان قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در همین راستاست.»


نایب رئیس هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌شان اشاره کرد و گفت: «شرکت‌های دانش‌بنیان سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور دارند. در حال حاضر فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت آپ‌ها نتیجه ایجاد این محیط کسب و کار است به گونه‌ای که انتظار داریم تا پایان سال جاری فروش این شرکت‌ها به 30هزار میلیارد تومان برسد.»


ستاری گفت: «ورود بخش خصوصی به پژوهش‌های تجاری باعث رونق این بخش می‌شود. در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان فروش سالیانه 3 تا 5هزار میلیارد تومان دارند بنابراین انتظار داریم در سال‌های آینده این شرکت‌ها همچون شرکت‌های پتروشیمی و فولاد جزو شرکت های بزرگ ایران شوند.»


معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به ضرورت ایجاد زیست‌بوم دانش‌بنیان در کشور اشاره کرد و گفت: «باید زیست بوم دانش‌بنیان و کارآفرینی در کشور بیش از این توسعه پیدا کند زیرا توسعه پژوهش‌های تجاری در قالب این حمایت‌ها رخ می‌دهد.»


اولویت سرمایه‌گذاری بر روی پژوهش‌های مرز دانش


رئیس بنیاد ملی نخبگان پژوهش و تحقیقات مرز دانش را از حوزه‌های ایجاد اقتدار کشور دانست و گفت: «دولت باید بر روی پژوهش‌های مرز دانش سرمایه‌گذاری کند و با تاکید بر روی آن بودجه اختصاص یافته را افزایش دهیم. همچنین در علوم جدیدی همچون فناوری بیو و نانو و علوم شناختی باید بودجه مناسبی اختصاص دهیم زیرا در آینده فناوری‌های مرتبط با این حوزه‌ها نقش مهمی در پیشرفت کشور دارند. البته علوم بین رشته‌ای و فناوری‌های همگرا نیز باید در کشور توسعه بیشتری پیدا کند علت اینکه در بحث‌هایی همچون تجهیزات پزشکی برخی مشکلات وجود دارد عدم توسعه این علوم است.»


رئیس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: «دانشگاه نباید به پول دولت وابسته باشد. سرمایه گذاری‌های دانشگاه باید از محل پژوهش‌های اساسی و دانشجویان آن باشد و این جهت‌گیری‌ها در هیات علمی مورد توجه قرار گیرد.»


ستاری به ارائه تسهیلات از سوی بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان اشاره کرد و گفت: «در بسته‌ای حمایتی دانشجویان دکتری با انجام 12 فعالیت می‌توانند سالانه 60 میلیون تومان از بنیاد ملی نخبگان تسهیلات دریافت کنند.»


در بخش دیگری از این مراسم، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و محمدعلی برخورداری بافقی رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران از دستاوردهای علمی و فناوری استادان این دانشگاه بازدید کردند. در پایان نیز از استادان برگزیده دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور ستاری، تقدیر شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر