صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۹ - ۲۹ آذر ۱۳۹۵
در همایش قانون اساسی و حقوق ملت

رئیس‌جمهوری: در قانون، نورچشمی معنی ندارد/ امیدوارم گاهی رسانه‌ها و صداوسیما عبارات و کلام امام راحل را بیان کنند/ برای تحقق تمام وعده‌هایم به مردم تا روز آخر مسئولیتم خواهم ایستاد

حجت‌الاسلام حسن روحانی با انتقاد از برخی کم تحملی‌ها در برابر قانون اساسی، تأکید کرد: رئیس‌جمهوری به عنوان تنها مقامی که با رأی مستقیم عموم ملت در سطح ملی انتخاب می‌شود، مجری قانون اساسی است و از این روست که دولت خود را ملزم به تدوین منشور حقوق شهروندی دانسته است.
کد خبر : 143635

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، رئیس‌جمهوری در همایش قانون اساسی و حقوق ملت که با محور رونمایی از منشور حقوق شهروندی صبح امروز در مرکز اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، گفت: یکی از وعده‌های من تدوین حقوق شهروندی بوده است. حقوق شهروندی قانون اساسی نیست، اما راه را برای رسیدن به آن تسهیل می‌کند و تناقضی با قانون اساسی و حقوق موضوعه کشور ندارد.


رئیس‌جمهوری تنها شخصی است که با رأی عموم ملت در سطح ملی انتخاب می‌شود


وی ادامه داد: بر اساس اصل 113 قانون اساسی دستور می‌دهد مسئول اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهوری کشور است، چرا که تنها شخصی است که با رأی عموم ملت در سطح ملی انتخاب می‌شود. برخی از مقامات ما با رأی حوزه انتخابیه خود مانند نمایندگان مجلس، برخی دیگر با رأی مردم استان خود مانند نمایندگان مجلس خبرگان و برخی با رأی غیرمستقیم نمایندگان مجلس و خبرگان همچون رهبر انتخاب می‌شوند، اما از آنجایی که رئیس‌جمهوری با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شود، وظیفه اجرای قانون اساسی برعهده او گذاشته شده است.


روحانی تأکید کرد: اجرای این وظیفه کاری سخت و دشوار است چراکه بعضی امروزه تحمل شنیدن و اجرای برخی از اصول آن را ندارند تا جایی که برخی از فصول آن همچون فصل سوم قانون اساسی را باید پنهان کرد، چراکه تحمل آن وجود ندارد.(با کنایه)


منشور حقوق شهروندی برنامه راه دولت یازدهم است


از آنجایی که منشور حقوق شهروندی از قانون اساسی اقتباس شده است، همه قوا موظف به اجرای آن هستند و از دیگر قوا و ارکان کشور خواستار همکاری در اجرای مفاد این منشور هستیم

رئیس‌جمهوری افزود: بزرگترین وظیفه رئیس‌جمهوری اجرای قانون اساسی است و ما باید به آن به عنوان بزرگترین منشور حقوق ملی توجه کنیم. رئیس‌جمهوری به قانون اساسی قسم یاد می‌کند که حامی حقوق و آزادی ملت باشد و همین قانون به وی اجازه می‌دهد با مشورت وزرا و دولت خود برای دولت مشی مشخص کند. منشور حقوق شهروندی برنامه راه دولت یازدهم است.


روحانی ادامه داد: دولت می‌خواهد با این منشور عزم خود را برای احقاق حقوق شهروندان به نمایش بگذارد؛ چراکه این حقوق از ابتدا برای دولت حائز اهمیت بوده است و در سه سال اخیر دولت خود را موظف به اجرای دقیق قانون اساسی می‌دانسته است.


وی ادامه داد: تحویل بودجه سالانه کشور در زمان مقرر و در آذرماه هر سال نشان از پایبندی دولت به قانون دارد، در حالی که در دولت‌های گذشته چنین چیزی رعایت نمی‌شد.


روحانی همچنین افزود: هدف دولت همواره بر اجرای قانون بوده است. البته حقوق شهروندی 120 ماده‌ای خالی از ایراد نیست و شاید با گذشت زمان تکمیل و تصحیح شود.


تمام کارمندان دولت و همه قوا موظف به اجرای منشور حقوق شهروندی هستند


وی ادامه داد: ما به عنوان تمام کارگزاران دستگاه‌های اجرایی خودمان را موظف به اجرای تک‌تک مواد این قانون می‌دانیم.


وی همچنین افزود: رئیس‌جمهوری بر اساس ماده 134 قانون اساسی، این منشور را به تمام دستگاه‌های ذیربط خود ابلاغ کرده و تمام کارمندان دولت موظف به اجرای آن هستند. از آنجایی که منشور حقوق شهروندی از قانون اساسی اقتباس شده است، همه قوا موظف به اجرای آن هستند و از دیگر قوا و ارکان کشور خواستار همکاری در اجرای مفاد این منشور هستیم.


وی تأکید کرد: اجرای منشور حقوق شهروندی به نفع همه آحاد جامعه و پایه امنیت، انسجام، وحدت و مبنای توسعه کشور است.


رئیس‌جمهوری افزود: تمام افراد از همه اقوام، مذاهب، گرایش‌های سیاسی و اجتماعی در برابر قانون برابرند و همه امکانات کشور، ‌حقوق مساوی طبق قانون اساسی و قوانین موضوعه برای افراد یکسان است.


حقوق شهروندی طنین‌انداز ندای ملت ایران است در برابر کشورهای مدعی حقوق بشر


روحانی ادامه داد: حقوق شهروندی طنین‌انداز ندای ملت ایران است در برابر کشورهای غربی که مدعی حقوق بشر هستند و تصور می‌کنند در این زمینه از جهان سوم پیشی گرفته‌اند. منشور حقوق شهروندی پاسخی است که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی توان و ظرفیت اجرای حقوق بشر و حقوق شهروندی را دارد.


وی تأکید کرد: از همه کارمندان، اساتید، مردم و رسانه‌های کشور می‌خواهم ما را در اجرای این حقوق یاری کنند.


لازمه اجرای حقوق شهروندی مطالبه مردم از همه قواست


رئیس‌جمهوری ادامه داد: این حقوق در ابتدا دانستنی است و همه باید آن را بدانیم، سپس خواستنی است و همه باید در هر مقامی در کشور بدانند که یکی از مطالبات مهم ملت ایران حقوق شهروندی است و زمانی که مقامات کشور بدانند ملت حقوق‌شان را مطالبه می‌کنند، این حقوق اجرایی و عملیاتی خواهد شد.


روحانی با اشاره به اینکه «اسلام و قانون اساسی از ما خواسته این حقوق را اجرا کنیم»، گفت: قرآن به ما دستور داده است هیچ‌گونه عداوت و دشمنی نباید مانع از اجرای عدل شود.


وی در پایان با اشاره به فرمان 8 ماده‌ای امام راحل که در آذر 61 آن را ابلاغ کردند، بند 6 آن را خواند: هیچ‌کس حق ندارد به خانه و مغازه کسی بدون اذن آن فرد وارد شود و یا برای کشف جرم یا گناهی هرچند بزرگ به شخصی اهانت کند و به اعمال غیراسلامی متوسل شود یا به تلفن، نوار ضبط‌ صوت کسی گوش دهد و یا شنود بگذارد و یا به دنبال کشف اسرار مردم باشد و یا به دنبال تجسس گناهان غیر باشد و در صورت کشف آنها آن را برای کسی ولو یک نفر فاش کند، جرم و گناه است و چون گناه و اشاعه فحشا از گناهان بزرگ به شمار می‌رود، افراد خاطی مجرم شمرده شده و موجب حد شرعی و یا مجازات اسلامی است.


روحانی همچنین تأکید کرد: امیدوارم گاهی رسانه‌ها و صداوسیما عبارات و کلام امام راحل را بیان کنند، چراکه ما پیرو این امام هستیم و راه انقلاب اسلامی، راه امام(ره)، رهبر، عدالت و پیامبر ما بوده است.


روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ملت ایران از صد سال قبل برای استقرار قانون در کشور مجاهدت کردند و این اولین گام برای قانونی شدن در کشور بود و من می‌گویم اولین گام برای اسلامی شدن کشور است. چرا که قانونی شدن کشور چیزی جز اسلامی شدن آن نیست. حکومت پیامبر، حکومت قانون بود و او به عنوان نبی و بالاترین مقام جامعه حق ذره‌ای تخلف از قانون الهی را نداشت.


وی ادامه داد: در کجای دنیا قانونی را سراغ دارید که به بالاترین مقام کشور چنین دستوری بدهد.


روحانی همچنین افزود: تمام اتباع کشور در برابر قانون براساس نصی قانون اساسی در برابر قانون یکسانند. اگر می‌خواهیم در کشور حکومت قانون داشته باشیم، هیچ فرد، گروه، رسانه و حزبی نباید در برابر قانون از حاشیه‌ امنیت برخوردار باشد.


رئیس‌جمهوری افزود: در قانون اساسی همه افراد از تساوی عمومی در برابر اصول قانونی برخوردارند؛ در قانون نورچشمی نداریم، فرد و گروه وابسته به اینجا و آنجا نداریم. ما در انقلاب به دنبال حکومت عدل علوی و محمدی بودیم. ما به دنبال حکومتی چون حکومت امیرالمومنین بودیم.


وی همچنین افزود: من این تفکر را می‌پذیرم که انقلاب تمام نشده است؛ اگر شده بود در شرایط بهتری قرار داشتیم. تا تبعیض، فساد و گردن‌کشی‌ها ادامه دارد، انقلاب تمام نمی‌شود. باید به روزی برسیم که شاهد مدینه پیامبر و حکومت عدل اسلام در این سرزمین باشیم.


روحانی همچنین افزود: تدوین منشور حقوق شهروندی از آغاز، از وعده‌های من به مردم بود و من وعده‌های دیگری نیز به مردم داده‌ بودم که تا آخرین روز مسئولیت خود بر سر آنها خواهم بود.


رئیس‌جمهوری افزود: من درباره حقوق شهروندی، جوانان، بانوان، اقلیت‌ها و اقوام وعده دادم و بر سر آنها خواهم بود. من درباره نجات اقتصاد ایران وعده داده بودم. امروز در آخرین سال دولت خوشحالم که مردم ایران شاهد تورم تک‌رقمی هستند. رشد اقتصادی به 7.4 درصد رسیده است. شاهد اشتغال خالص بیش از 7 هزار نفر هستیم.


فرمان شروع پیشران هسته‌ای به عنوان حرکتی بزرگ در راستای اقدامات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران آغاز شده است


روحانی ادامه داد: اگر تورم، بیکاری و اشتغال را از اساسی‌ترین معضلات و مشکلات کشور در زمینه اقتصاد بدانیم، امروزه سرمایه‌گذاری خارجی، رشد صادرات، توازن صادرات و واردات، رشد کشاورزی، خودکفایی و خودکفایی در تولید گندم و در موارد دیگر توانسته‌ایم به وعده‌های خود عمل کنیم. امروز در مقایسه با سال 92 که رشد ما منفی بود و تورم ما از 45درصد و میزان اشتغال از صفر به وضعیت کنونی رسیده است.


رئیس‌جمهوری ادامه داد: وعده من این بود که سانترفیوژ می‌چرخد، چرخ کارخانه نیز می‌چرخد و امروز بیش از 15 هزار کارخانه و کارگاه با تسهیلات بانکی بالای 11میلیارد تومان از حالت نیمه فعال به فعال درآمده‌اند. چرخ کارخانه‌های خارجی نیز با سرمایه‌گذاری در ایران به حرکت درآمده است و اسفند ماه امسال نخستین خودروی مشترک ایران با کشورهای دیگر ارائه خواهد شد.


روحانی با اشاره به اینکه سانترفیوژها همچنان می‌چرخند، گفت: پیش از برجام سانترفیوژهای ما از نسل IR1 بودند و امروز توانسته‌ایم سانترفیوژها را به نسل IR8 ارتقا یافته است. علاوه بر آن فرمان شروع پیشران هسته‌ای به عنوان حرکتی بزرگ در راستای اقدامات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران آغاز شده است و من در این راستا روز گذشته به رئیس آژانس انرژی اتمی گفتم باید در این زمینه ایران را همراهی و کمک کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر