صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۴ - ۲۹ آذر ۱۳۹۵

دادگاه‌های پنهانی در عربستان احکام اعدام را صادر می‌کنند

یک گروه حقوق بشری ضمن انتشار گزارشی از افزایش تعداد اعدام‌ها در کشورهای حاشیه خلیج فارس اعلام کرد برای دومین سال متوالی تعداد اجرای حکم اعدام در عربستان از 150 مورد فراتر رفته است.
کد خبر : 143587

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از وب‌سایت گاردین بر اساس آمارهای گردآوری شده توسط گروه حقوق بشری «رپرایو» عربستان سعودی برای دومین سال متوالی در آستانه ثبت متجاوز از 150 مورد اعدام و تبدیل شدن به یکی از نظام‌های قضایی پر استفاده از حکم اعدام قرار دارد.


این گروه حقوق بشری مدعی شده که این آمارها نشان می‌دهد عربستان به نحو فزاینده‌ای در حال استفاده از دادگاه‌های پنهانی برای صدور مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر، نوجوانان و زندانیان سیاسی است.


بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از مجازات اعدام استفاده می‌کنند و این نگرانی وجود دارد که اعدام‌ها به یک «عادت عادی جدید» در این کشورها تبدیل شوند. آمارهای گروه رپرایو نشان می‌دهد 150 نفر امسال در عربستان اعدام شده‌اند که نزدیک به آمار 158 نفری ثبت شده در سال 2015 است و بالاتر از آمار اعدام 87 نفری ثبت شده در سال 2014 است.


این گروه حقوق بشری همچنین گفته که هرچند عربستان در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشترین استفاده را از مجازات اعدام کرده، اما دولت‌های دیگری نظیر کویت سن مجاز استفاده از حکم اعدام برای محکومان را کاهش داده‌اند.


یافته‌های ریپرایو همچنین نشان می‌دهد که تعداد زیادی از افراد اعدام شده به اتهامات «امنیتی» افرادی هستند که در دادگاه های سری محاکمه شده‌اند. این افراد شامل مخالفان سیاسی و افرادی هستند که زیر شکنجه لب به «اعتراف» گشوده‌اند.


برخی از این اعدامی‌ها به اتهامات مواد مخدری بازداشت شده‌اند که در میان آنها اتباع کشورهای خارجی قرار دارند که احتمالا قربانی قاچاق مواد مخدر بوده‌اند.


در ماه ژانویه (دی 94) عربستان سعودی 47 نفر را در یک روز اعدام کرد.


این آمار که شامل نوجوانان نیز می‌شود نگرانی‌ها در مورد کودکانی را که در مسیر چوبه دار قرار دارند، از جمله علی النمر، داوود المرهون و عبدالله الظاهر را که در ارتباط با اعتراضات ضد دولتی بازداشت شده‌اند، افزایش می‌دهد. المرهون در سال 2002 زمانی که تنها 17 سال داشت بازداشت شده است. علی النمر نیز هفته آینده 22 ساله می‌شود.


دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا سال گذشته به صورت علنی از مقامات سعودی خواسته بود تا اعدام برنامه ریزی شده علی، داوود و عبدالله را متوقف کند. به گفته گروه رپرایو، بوریس جانسون، وزیر امور خارجه جدید بریتانیا نیز در دیدار اخیر ماه سپتامبر (شهریور) خود با همتای سعودی‌اش این موارد را مجددا مطرح کرده است.


اما گروه رپرایو معتقد است که بریتانیا نباید صرفا بر عدم اجرای حکم اعدام تمرکز کند، بلکه باید از ریاض بخواهد تا این احکام را الغا و نوجوانان زندانی را آزاد کند.


این گروه مدعی شده، بدرفتاری‌های جدی‌ای با داوود المرهون در زندان صورت گرفته و گزارش‌هایی دریافت شده که وی کتک زده شده و پس از اعتراض به این بدرفتاری‌ها تهدید به بازداشت انفرادی شده است.


در بیش از دو سوم تمام کشورهای جهان مجازات اعدام به صورت قانونی یا در عمل لغو شده است. در آمریکا، 18 ایالت به اضافه منطقه کلمبیا مجازات اعدام را لغو کرده‌اند و 7 ایالت دیگر در طی حداقل 10 سال گذشته مجازات اعدام را اجرا نکرده‌اند.


با این حال، جهان در سال 2015 شاهد افزایش قابل توجه استفاده از مجازات اعدام بود. بر اساس آمارهای عفو بین‌الملل، در این سال دست کم 1634 نفر اعدام شدند که افزایشی بیش از 50 درصدی نسبت به سال قبل از آن داشت و بالاترین رقم از سال 1989 تاکنون بوده است. این رقم شامل اعدام‌های انجام شده در چین نیست. سالانه هزاران نفر در چین اعدام می‌شوند اما آمارهای مربوط به اعدام‌ها در این کشور جزو اسرار دولتی محیوب می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر