صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بررسی امکان پرورش ماهی در قفس در منابع آبی آذربایجان غربی

طرح پرورش در قفس ماهیان سردآبی، خاویاری و گرم آبی در برخی منابع آبی استان آذربایجان غربی در حال مطالعه است.
کد خبر : 143566

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، یوسفعلی اسدپور رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور گفت: متغیرهای هواشناسی مانند حداقل و حداکثر دما ، میزان بارندگی ، تعداد روزهای یخبندان و ... ، فهرست پرندگان ، پستانداران، خزندگان و سایر جانوران و داده‌های هیدرولوژیکی سدهای مورد مطالعه در این پروژه تحقیقاتی بزرگ استفاده شده است.


وی افزود : بعلاوه در این طرح فرم هایی به صورت پرسشنامه حاوی داده های کلی و مشخصات حوضه آبریز هر سد طراحی و در هنگام مراجعه به سد از افراد آگاه محلی یا ماموران مستقر در سدها تکمیل شده است.


وی افزود:این استان با 13 دریاچه پشت سد موجود ، 13 دریاچه پشت سد در حال احداث و 17 رودخانه دائمی یکی از استان های مستعد در امر فعالیت های صید و صیادی بوده تا جایی که در سال های اخیر موفق به کسب مقام نخست در تولید ماهی در منابع آب های داخلی شده است.


اسدپور، مساحت زیر کشت سدهای درحال بهره برداری آذربایجان غربی را بیش از 160 هزار هکتار اعلام و خاطرنشان کرد : با بهره برداری از سدهای مورد مطالعه و در دست ساخت ، این رقم به بیش از430 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.


وی با بیان این که هم اکنون 13سد با ظرفیت ذخیره سازی 3 میلیارد و 137 میلیون متر مکعب آب کشاورزی و آشامیدنی در نقاط مختلف استان درحال ساخت و نزدیک به بهره برداری است، اظهار داشت : پرورش ماهی در قفس یکی از روش های نوین پرورش ماهی در محیط های بسته است که امروزه به طور وسیع در سرتاسر جهان استفاده می شود و در مقایسه با روش های دیگر مانند پرورش در استخر و تانک هزینه کمتری دارد.


اسدپور با اشاره به این که قفس ها دارای سطحی بین یک تا1000 متر مربع هستند، گفت: با توجه به سطح کوچک ، قفس ها برای پرورش متراکم مناسب تر است.


رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور تاکید کرد: به منظور افزایش تولید آبزیان برای تأمین قسمتی از پروتئین حیوانی جامعه و همچنین استفاده بهینه از منابع آب، بکارگیری سیستم های نوین پرورش آبزیان امری ضروری است.


وی خاطرنشان کرد : با توجه به آمارهای موجود، بیش از 500 هزار هکتار منابع آبی در کشور ما وجود دارد که با اعمال مدیریت صحیح امکان بکارگیری سیستم های نوین پرورش مانند پرورش در محیط های محصور در بسیاری از منابع به ویژه شبکه های آبیاری فراهم است.
اسدپور اظهار داشت : این طرح با مدت زمان پیشنهادی از اول اردیبهشت سال جاری به مدت یکسال و با اعتبار پیشنهادی 300 میلیون ریال انجام می شود.


وی گفت: این مطالعه با ظرفیت سنجی دریاچه های مخزنی پشت سدهای ارس ، ارس 2، حسنلو ، شهید قنبری ، بارون ، زولا ، چپرآباد ، مهاباد ، احمدآباد ،کانسپی ، قیقاج ، سنجاق ، دریک ، ورگیل ، جلدیان و خراسانه ، با هدف غیر شرب استان آذربایجان غربی در پرورش ماهیان قزل آلای رنگین کمان ، خاویاری و کپور ماهیان در محیط محصور در حال انجام است.


رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور اهداف اجرای این طرح را امکان استفاده چند منظوره از منابع آب استان، اشتغال مولد و سازنده به ویژه برای فارغ التحصیلان بیکار ، تولید گوشت مرغوب و باکیفیت و امکان عرضه آن برای صادرات به کشورهای همسایه اعلام کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر