صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۹ - ۲۸ آذر ۱۳۹۵
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

35 درصد از خانواده‌های ایرانی تنها یک فرزند دارند

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمار تک فرزندی در کشور را ۳۵ درصد عنوان کرد و گفت: اکنون ۲۰ درصد از زوج‌ها به طور قطعی و ۱۵ درصد در آستانه تک فرزندی هستند.
کد خبر : 143315

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سید کاظم فرهمند در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک و ازدواج مناسب در جوانان با اشاره به چالش‌های ناشی از سالمند شدن جمعیت کشور ادامه داد: در سال‌های قبل از انقلاب میزان مرگ و میر مادران و نوزادان بسیار بالا بوده و امید به زندگی در کشور ۵۵ سال بوده است.


وی افزود: استقرار نظام سلامت و تاسیس مراکز بهداشتی درمانی پس از انقلاب منجر به افزایش شاخص امید به زندگی به ۷۶ سال شده و میزان مرگ و میر مادران و کودکان نیز به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش داشته است.


قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: کاهش رشد جمعیت بزرگترین خطری است که کشور را تهدید می‌کند لذا تجدید نظر در سیاست‌های جمعیتی امری ضروری به نظر می‌رسد.


فرهمند با اشاره به شاخص باروری کلی یادآور شد: این شاخص اکنون کمتر از ۲ است و باید با اجرای سیاست‌های جمعیتی به بیش از ۱/۲ برسد.


وی افزود: با عنایت به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری ابلاغ ‌شد.


قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به سیاست‌های جمعیتی، برنامه‌ریزی‌های جامع جهت رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیتی، مشارکت بخش‌های توسعه و رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب، تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش‌های جمعیتی و توسعه انسانی را از موارد ضروری در این راستا برشمرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر