صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۴۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۵

کاخ سفید: پیروزی ترامپ محصول دخالت پوتین در انتخابات آمریکاست

یک هفته پس از انتشار گزارش سازمان سیا درباره مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات این کشور ادعاهای صریح‌تری درباره این موضوع مطرح کرده‌اند.
کد خبر : 143018

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، سه مقام آمریکایی گفته‌اند که ولادمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه بر کار آژانس‌های امنیتی که انتخابات آمریکا را هک کرده‌اند، نظارت داشته است.


به گفته این مقامات، هدف هکرها فقط این نبوده که دموکراسی آمریکایی را لکه‌دار کنند بلکه تلاش داشته‌اند که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری بر هیلاری کلینتون رقیب دموکراتش پیروز شود.


گزارش قبلی آژانس‌های امنیتی آمریکا مبنی بر تلاش روسیه برای تاثیرگذاری بر انتخابات از جمله از طریق هک کردن ایمیل‌های اشخاص و نهادهایی چون کمیته مرکزی حزب دموکرات به سود دونالد ترامپ، باعث عصبانیت وی شده بود. رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در واکنش به این گزارش گفته بود که به نحوی عادلانه در انتخابات پیروز شده است.


دولت روسیه نیز ادعای آژانس‌های امنیتی آمریکا را رد کرده بود. حالا یکی از مقامات ارشد کاخ سفید گفته که پوتین احتمالا از حملات سایبری که در انتخابات اثر گذار بوده‌اند، آگاه بوده است.


بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید: «من فکر نمی‌کنم که چنین موضوعاتی با چنین تاثیراتی در دولت روسیه بدون اطلاع پوتین انجام شده باشد.»


او که با ام‌اس ان‌بی‌سی گفت‌و‌گو می‌کرد، مدعی شد: «وقتی شما در حال صحبت کردن درباره یک حمله سایبری بزرگ نظیر آن چه که در جریان انتخابات آمریکا انجام شد، هستید، در واقع دارید درباره مداخله یک دولت صحبت می‌کنید.»


یکی دیگر از مقامات ارشد کاخ سفید که که حوزه کاریش به مسائل امنیتی مربوط می‌شود اما نخواست نامش فاش شود، می گوید: «این حملات هکری در درجه نخست برای این انجام شد که نشان داده شود، دموکراسی آمریکا قابل اعتماد نیست. سپس این حملات به سوی علنی کردن ضعف‌های هیلاری کلینتون پیش رفت. این هکرها مطابق با خواست روسیه هیچ حمله‌ای به نهادهای متعلق به حزب جمهوری‌خواه انجام ندادند.»


باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز در گفت و گو با رادیو ملی گفت آمریکا اقداماتی در این خصوص علیه روسیه انجام خواهد داد. او افزود: «فکر می‌کنم هیچ تردیدی وجود ندارد وقتی که یک دولت خارجی تلاش می‌کند بر تمامیت انتخابات ما اثر بگذارد، ما نیاز داریم تا اقداماتی انجام بدهیم، و این اقدامات را نیز انجام خواهیم داد.»


آژانس‌های امنیتی آمریکا پیشتر اعلام کرده بودند که با درجه اطمینان بالایی اعتقاد دارند که ولادمیر پوتین شخصا در هک انتخابات آمریکا دخالت داشته است.


سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفت و گو با شبکه روسیه 24 گفت که از این ادعا «بهت‌زده» است. او افزود: «من فکر کنم این موضوع فقط یک موضوع احمقانه است و بیهودگی چنین تلاش‌هایی بر همه آشکار است.»


دونالد ترامپ در واکنش به این ادعاها گفته است که همه این گزارش‌ها دروغ است. او در توییتر خود نوشت: «اگر روسیه یا نهاد دیگری در هک کردن مشارکت داشته است، چرا کاخ سفید این قدر دیر واکنش نشان داد؟ چرا آن‌ها فقط بعد از شکست هیلاری واکنش نشان دادند؟»


بنا به این گزارش، حقیقت آن است که کاخ سفید از ماه اکتبر (مهر) یعنی یک ماه جلوتر از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به روسیه بابت حملات هکری شکایت کرده و آن‌ها را متهم به انجام این حملات کرده بود.


اوباما هفته گذشته به آژانس‌های امنیتی آمریکا دستور داد تا موضوع مداخلات خارجی در انتخابات سال 2016 را مورد بررسی قرار دهند. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز ضمن اشاره به این موضوع گفت که اوباما بر مبنای اطلاعات موثقی که در اختیار دارد، چنین دستوری را صادر کرده است.


مقامات کاخ سفید که با رویترز گفت و گو کرده و شخص پوتین را مشارکت کننده در این حملات هکری معرفی کرده‌اند، می‌گویند که از این موضوع تعجب نکرده‌اند چرا که عملیات‌هایی با این بزرگی، معمولا در روسیه با نظارت پوتین انجام می‌شود.


یکی از آن‌ها می گوید: «با توجه به سابقه پوتین یعنی عضویت او در سازمان امنیت شوروی (کا گ ب) باید گفت که او بر بسیاری از مسائل روسیه از جمله مسائل نظامی، خارجی و داخلی روسیه سلطه و نظارت دارد.»


موضوع هک انتخابات آمریکا از سوی روسیه باعث نگرانی‌هایی در دو حزب بزرگ آمریکا شده است. نمایندگان حزب جمهوری‌خواه در کنگره خواستار گفت و گو با ترامپ درباره این موضوع شده‌اند. همچنین آن ها از انتخاب رکس تیلرسون، مدیر شرکت نفتی اکسون موبیل که دوستی بسیار نزدیکی به پوتین دارد، به عناون وزیر امور خارجه بعدی آمریکا نگران هستند.



انتهای پیام/

ارسال نظر