صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۵
در گفت‌وگوی تلفنی با نخست وزیر ترکیه

جهانگیری: نباید اجازه داد جریان‌های مسموم روابط ایران و ترکیه را دچار مشکل کنند

معاون اول رئیس جمهور گفت: باید هر چه سریع تر کمک های انسان دوستانه به مناطق درگیر در سوریه ارسال شود و در همین راستا ایران آماده ارسال کمک های بشردوستانه به سوریه است.
کد خبر : 142986

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، ظهر امروز در تماس تلفنی بن علی یلدیریم نخست وزیر ترکیه با وی که درباره بررسی روابط دوجانبه، مسائل منطقه‌ای و بحران سوریه و جنگ با تروریسم صورت گرفت، حادثه اخیر تروریستی در شهر استانبول که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از شهروندان ترکیه شد را به دولت و ملت این کشور تسلیت گفت.


وی افزود: صلح، ثبات و امنیت ترکیه برای ایران مهم است و همکاری مشترک و همیاری در مبارزه با افراطی‌گری و تروریسم از این منظر اهمیت زیادی دارد.معاون‌اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به وضعیت سخت مردم و غیرنظامیان در شهرهای مختلف سوریه از جمله شهر حلب، اظهار داشت: متأسفانه سوریه چندین سال است که درگیر جنگ است و در شهرهای مختلف این کشور شاهد کشته و مجروح شدن غیرنظامیان هستیم.


جهانگیری با تأکید بر اینکه مسائل انسانی در منطقه هم برای ایران و هم برای ترکیه اهمیت فراوان دارد، تصریح کرد: باید با کمک یکدیگر از افزایش کشتار و خونریزی‌ها در منطقه از جمله در سوریه جلوگیری و برای نجات غیرنظامیانی که در مناطق مختلف این کشور گرفتار و در محاصره هستند، تلاش کنیم.


وی اضافه کرد: باید هر چه سریع‌تر کمک‌های انسان‌دوستانه به مناطق درگیر در سوریه ارسال شود و در همین راستا ایران از روز گذشته آماده ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه است و امیدوارم با همکاری مقامات سیاسی ایران و ترکیه بتوانیم در حل مسائل سوریه از طریق دیپلماسی قدم‌های جدّی برداریم.


معاون‌اول‌ رئیس‌جمهور با اشاره به سفرش به ترکیه که روزهای آینده انجام خواهد شد، گفت: وزیر ارتباطات به عنوان رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور هم اکنون در استانبول حضور دارد که از این فرصت می‌توان برای غنی‌تر شدن دستاوردهای این سفر بهره‌برداری کرد.جهانگیری اظهار امیدواری کرد در سفر به ترکیه، مذاکرات و رایزنی‌های سازنده‌ای درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای انجام شود.


معاون‌اول رئیس‌جمهور گفت: معتقدم برای رشد و توسعه مناسبات دوجانبه تلاش‌های زیادی از سوی تهران و آنکارا صورت گرفته و نباید اجازه داد جریان‌های مسموم و برخی رسانه‌های بدخواه روابط دو کشور، با ایجاد هیجانات کاذب برای مناسبات دو کشور ایجاد مشکل و هزینه کنند.


جهانگیری یکی از ویژگی‌های روابط صمیمانه ایران و ترکیه را امکان دسترسی فوری مسئولان سیاسی دو کشور در سطوح مختلف و در کمترین زمان ممکن ارزیابی کرد و گفت: با استفاده از صمیمیتی که بر روابط دو کشور حاکم است، می‌توانیم از طریق گفت‌وگوی مسئولان دو کشور مسائل منطقه را هر چه سریع‌تر حل و فصل کرد.


نخست وزیر ترکیه نیز در این تماس تلفنی با اشاره به سفر معاون اول رئیس‌جمهور کشورمان به ترکیه که به‌زودی انجام خواهد شد، از سفر جهانگیری به این کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: از نزدیک درباره مسائل و موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای بحث و تبادل‌نظر خواهیم کرد.بن‌ علی یلدیریم وضعیت غیرنظامیان در شهر حلب سوریه را نگران‌کننده توصیف کرد و خواستار همکاری و همراهی هر چه بیشتر ایران برای کمک به غیرنظامیان این شهر شد و افزود: نفوذ و کمک‌های تهران می‌تواند نقش موثری در حل این معضل داشته باشد.وی بر ضرورت ایجاد اردوگاه در منطقه و مداوای مجروحان تأکید کرد و خواستار حمایت و کمک ایران برای انجام این اقدامات شد.


نخست وزیر ترکیه افزود: همکاری تهران و آنکارا هم در سوریه و هم در عراق مهم است چراکه ایران و ترکیه دو کشور مهم و تأثیرگذار در منطقه هستند که با همکاری یکدیگر می‌توانند توطئه‌هایی را که برای منطقه طراحی شده، خنثی کنند. هرگونه درگیری مذهبی در منطقه می‌تواند تبدیل به فجایع بزرگی شود و در این زمینه ایران و ترکیه باید حداکثر دقت و حساسیت خود را به خرج دهند.


بن علی یلدیریم اضافه کرد: متأسفانه منطقه ما در کانون توجه قدرت‌های خارجی است و بسیاری از حوادث در منطقه، برخلاف میل ما اتفاق می‌افتد. در این چارچوب نیروهای امنیتی و اطلاعاتی دو کشور باید نهایت همکاری را برای جلوگیری از بروز خونریزی در منطقه داشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر