صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۲۳ آذر ۱۳۹۵
معاون دانشجویی و فرهنگی واحد علوم و تحقیقات:

محصولات رسانه‌ای صدا و سیما بر ارائه روش‌های استحکام خانواده تمرکز داشته باشند

معاون دانشجویی و فرهنگی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه متأسفانه در فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی به دنبال ارائه تصویر و تلقین فروپاشی در خانواده‌ها هستند، گفت: «از آنجایی که فیلم‌ها و سریال‌ها تأثیرگذار هستند، معتقدم باید رویکرد را تغییر داده و تمرکز خود را بر ارائه روش‌های پایداری، استحکام و مقاوم‌سازی در خانواده‌ها قرار دهند که برای این منظور می‌توانند از صاحبنظران و پژوهشگران استفاده کنند.»
کد خبر : 142096

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر کرم اله دانشفرد در دومین همایش ملی سبک زندگی با محوریت خانواده پایدار که با حضور جمعی از صاحبنظران و دانشجویان در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، اظهار کرد: «این نشست از سری همایش‌های دو سالانه سبک زندگی در واحد علوم و تحقیقات است.»


معاون دانشجویی و فرهنگی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه دوره قبلی این همایش با محوریت سبک زندگی در عصر انتظار برگزار و با استقبال خوبی روبرو شد، ادامه داد: «محوریت این نشست بر پایه خانواده پایدار قرار گرفته است.»


دانشفرد افزود: «امروزه در محاوره‌های عادی مردم و در بین جامعه‌شناسان، اقتصاددانان و روان‌شناسان موضوع پایداری خانواده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. طلاق عاطفی، بچه‌های طلاق، معضل اعتیاد، پرخاشگری، بدرفتاری‌های حاکم در برخی از خانواده‌ها و مسائلی از این قبیل، حکایت از اهمیت و تمرکزی ویژه بر بررسی عوامل مرتبط با پایداری و تزلزل در خانواده‌ها دارد.»


وی با بیان اینکه محققان و پژوهشگران با سه رویکرد اصلی، بحث پایداری خانواده‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند، تصریح کرد: «رویکرد اول کارکردگرایان است. در این رویکرد تمرکز بر نتیجه و آثار تأثیرگذار بر پایداری و یا شکنندگی خانواده است. آن‌ها مسائلی نظیر میزان رضایت، امید، آسایش، راه‌های جلوگیری از اعتیاد، جرم و جنایت و جلوگیری از تنهایی خانواده‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند. به عبارت دیگر آن‌ها خروجی محور هستند.»


دانشفرد: امروزه در محاوره‌های عادی مردم و در بین جامعه‌شناسان، اقتصاددانان و روان‌شناسان موضوع پایداری خانواده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. طلاق عاطفی، بچه‌های طلاق، معضل اعتیاد، پرخاشگری، بدرفتاری‌های حاکم در برخی از خانواده‌ها و مسائلی از این قبیل، حکایت از اهمیت و تمرکزی ویژه بر بررسی عوامل مرتبط با پایداری و همچنین تزلزل در خانواده‌ها دارد

رئیس همایش ملی سبک زندگی ادامه داد: «رویکرد دوم نهادگرایان است که متمرکز بر بررسی نهاد‌ها، ساختار‌ها، اجزاء، نقش افراد و اعضای درونی خانواده‌ها، سلسله مراتب و میزان فرآیند‌ها و سیستمهای درون خانواده‌ها است. در این رویکرد نقش نهادهای درون خانواده و فرآیندهایی که بر پایداری یا اضمحلال خانوده‌ها تأثیرگذار هستند مورد بررسی قرار می‌گیرد. به عبارتی دیگر این گروه فرآیند، ساختار و سازگارمحور هستند.»


وی با بیان اینکه رویکرد سوم در بحث پایداری خانواده‌ها، تکامل گرایان هستند، اضافه کرد: «مباحثی نظیر رویکرد‌ها و ساز و کار حاکم بر جامعه و منابع موجود در خانوده‌ها و تأثیر آن‌ها بر پایداری و اضمحلال خانواده در این رویکرد مورد بحث و تبادل نظر است. تکامل گرایان ورودی‌ها و متغیر‌های مستقل موثر بر پایداری و یا اضمحلال خانواده‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند.»


معاون دانشجویی و فرهنگی واحد علوم و تحقیقات رویکرد حاکم بر دومین همایش ملی سبک زندگی را، تکامل گرایانه برشمرد و افزود: «مقالات ارائه شده به این دوره از همایش سبک زندگی شامل هر سه نوع رویکرد کارکردگرایانه، نهادگرایانه و تکامل گرایانه هستند.»


دبیر علمی دومین همایش ملی سبک زندگی نیز گفت: «حضرت محمد (ص) همواره دلیل بعثت خود را اشاعه و نهادینه کردن مکارم اخلاق عنوان کرده‌اند که رسالت همه پیامبران نیز بر این امر استوار بوده است و این‌‌ همان هدف زندگی است.»


دکتر محمد ابراهیم مداحی افزود: «سبک زندگی‌ای که ما را به سمت تعالی سوق ندهد و در مسیر رسالت انبیا نباشد، سبک بیماری زا خواهد بود و ما را در مسیر اختلالات و نارضایتی‌ها قرار خواهد داد.»


مداحی با طرح این سوال که امروزه چرا با اینکه امروزه از امکانات خوبی برخوردار هستیم، حالمان خوب نیست؟ ادامه داد: «در شرایط امروز سرعت تغییرات بسیار بالا است. انسان همواره در مقابل تغییرات وحشت زده و احساس نا‌امنی می‌کند.»


وی با بیان اینکه زمانی که تغییرات زیاد شود، به سبب واکنش به آن‌ها، دچار بحران‌هایی خواهیم شد که معتقدم در نتیجه تغییرات در سه حوزه دچار بحران هستیم، تصریح کرد: «وضعیت سلامت، روابط و اقتصاد بحران‌هایی هستند که در این تغییرات وسیع با آن‌ها روبرو هستیم.»


معاون آموزشی سازمان نظام روان‌شناسی ایران ادامه داد: «تغییرات وسیعی که با آن روبه‌رو هستیم باعث شده تا امروزه اضطراب و افسردگی به عنوان سرماخوردگی روان‌شناسی تلقی شود به نحوی که آمار اختلالات در سازمان بهداشت جهانی سومین دلیل مرگ و میر شناخته شده است. بنابراین در جایی دچار اشتباه شده‌ایم که این اشتباه می‌تواند در سبک زندگی و الگوهای آن باشد.»


مداحی با بیان اینکه در این دوره چهار محور را مدنظر قرار داده‌ایم تصریح کرد: «محور اول عوامل موثر در ایجاد و توسعه خانواده پایدار نظیر هنجار‌های اجتماعی، اختلالات جامعه، معنویت و غیره است. محور دوم آسیب‌شناسی و چالش‌های آن مانند معضلات افزایش سن ازدواج، طلاق، ضعف آموزش در حوزه خانواده، مدرنیته شدن در حوزه خانواده و غیره است. راهبرد و اقدامات نیز محور سوم و ویژگی و الگوهای عملی در خانواده محور چهارم این همایش را تشکیل می‌دهد.»


وی خاطرنشان کرد: «بیش از۱۶۰ عنوان مقاله به دبیرخانه همایش سبک زندگی ارسال شده است که از این میان ۵۵ عنوان مقاله در محور عوامل موثر در ایجاد و توسعه خانواده پایدار، ۵۱ مقاله در حوزه آسیب‌شناسی و چالش‌های آن، ۱۹ عنوان مقاله با محوریت راهبرد و اقدامات و ۲۵ مقاله در زمینه ویژگی و الگوهای عملی در خانواده‌ها است.»


براساس این گزارش ۵ عنوان مقاله که پس از بررسی و داوری برگزیده شده‌اند بصورت سخنرانی در همایش ارائه شد. دو کارگاه آموزشی با عنوان ارتباط موثر در خانواده و مربیگری مهارت‌های زندگی نیز در این دوره از همایش سبک زندگی ارائه شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر