صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۴ - ۲۲ آذر ۱۳۹۵
آیین نکوداشت استاد ممتاز حقوق ایران برگزار شد

عراقی: خوشحالم دانشکده حقوق دانشگاه تهران به وضعیتی برگشت که بتوانیم در آن احساس امنیت کنیم

آیین نکوداشت دکتر سیدعزت‌الله عراقی، استاد برجسته حقوق ایران با حضور دکتر مجید انصاری معاون حقوقی ریاست جمهوری و استادان حقوق دانشگاه‌های کشور در دانشکده حقوق و علوم‌سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
کد خبر : 141992

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید عزت‌الله عراقی، استاد برجسته حقوق خصوصی در ایران در این مراسم گفت: خوشحالم دانشکده حقوق به وضعیتی برگشت که ما بتوانیم در آن احساس امنیت کنیم و با مسئولان آن مراوده داشته باشیم.


او گفت:همه می‌دانند که دانشکده حقوق دانشگاه تهران سابقه‌ای طولانی دارد و همزمان با راه‌اندازی دانشگاه در سال 1313 یکی از 6 دانشکده‌ای بود که دانشگاه تهران ایجاد کرد. در سال 1319 بنای فعلی آن به اتمام رسید و در آن زمان مرحوم علامه دهخدا، رئیس دانشکده بود.


او ادامه داد: در سال 1321 دکتر علی‌اکبر سیاسی، رئیس با اقتدار دانشگاه تهران که سرانجام در سال 1332 به خاطر شهامت و شجاعتش کنار گذاشته شد، همزمان رئیس دانشگاه و وزیر فرهنگ بود. او لایحه‌ای را به مجلس برد و استقلال دانشگاه تهران را تصویب کرد و هدفش این بود که دانشگاه تهران در پیچ و خم وزارت فرهنگ له نشود و سرانجام بعد از کودتا او کنار گذاشته شد.


عراقی افزود: بعد از تصویب قانون استقلال دانشگاه تهران، ریاست دانشگاه انتخابی شد و در جریان ملی‌شدن صنعت نفت دکتر عمید، رئیس دانشکده شد و بعد از 13 سال سکته کرد و بعد از او دکتر محمدعلی هدایتی رئیس شد.


این استاد حقوق به وضع دانشکده حقوق و علوم‌سیاسی دانشگاه تهران در دوران دانشجویی خود اشاره کرد و گفت: آن زمان بعضی از استادان بد تدریس می‌کردند و بعضی هم با اینکه از لحاظ تدریس قوی بودند اما از نظر جنبه‌های اجتماعی وضع قابل تحملی داشتند. من اگر بخواهم از نظر خودم بهترین استاد آن زمان را مشخص کنم، قطعا از کسی جز سیدحسن امامی، استاد ممتاز حقوق مدنی نمی‌توانم نام ببرم.



او ادامه داد: بعد از یک دوران 17 استاد این دانشکده محکوم شدند. بعضی کاهش رتبه، بعضی بازنشست و بعضی هم به انفصال دائم گرفتار شدند و به این ترتیب وضع نامناسبی در گروه حقوق در دانشگاه تهران حاکم شد. قبل از انقلاب در دوره کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، حقوق کار را تدریس می‌کردم اما امروزه حقوق کار زیرمجموعه حقوق اجتماعی است و بعد از انقلاب بود که دوره‌های کارشناسی ارشد حقوق عمومی، حقوق بین‌الملل و حقوق بشر در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد.


او در پایان گفت: ورود من به رشته حقوق یک اتفاق بود. در کلاس 5 دبستان بودم که قانون ملی شدن صنعت نفت ظهور کرد و آن زمان براساس شوری که داشتیم می‌دیدیم که انگلیسی‌ها می‌خواهند چه بلایی بر سر مملکت بیاورند و وضعی را به وجود آوردند که خیلی از استادان حقوق رفتند و خانه ویران شده مصدق را می‌دیدند و کیف کردند. این وضع اسفبار بود. در جریان محاکمه مصدق هم با افکار رجال سیاسی از طریق روزنامه‌ها آشنا شدم که یکی از آن رجال دکتر غلامحسین صدیقی بود و بعد از تمام کردن دوره متوسطه علی‌رغم اصرار پدرم برای رفتن من به حوزه علمیه، وارد حوزه حقوق خصوصی شدم.


در پایان این مراسم از سید عزت‌الله عراقی استاد ممتاز حقوق ایران با حضور دکتر مجید انصاری، معاون حقوقی ریاست جمهوری تقدیر شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر