صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۳ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴

بیانیه شورای صنفی دانشگاه شریف در پی لغو همایش «بررسی ابعاد اقتصادی خدمت سربازی»

شورای صنفی دانشگاه شریف در پی لغو همایش «بررسی ابعاد اقتصادی خدمت سربازی» که قرار بود روز گذشته در این دانشگاه برگزار شود، بیانیه‌ای منتشر کرد.
کد خبر : 14129

به گزارش گروه اجتماعی آنا، متن بیانیه همایش «بررسی ابعاد اقتصادی خدمت سربازی» که قرار بود توسط شورای صنفی شریف، قرائت شود به شرح زیر است:


امروز در آستانه 90 سالگی از تصویب قانون وظیفه عمومی هستیم. قانونی که متناسب با تغییرات فراوان کشور عزیزمان، در این سال‌ها تقریبا دست نخوره باقی مانده و لزوم بازنگری و بهینه سازی در این قانون، بیش از بیش مشخص شده است.


اهمیت و تاثیرگذاری این قانون بر نیروی انسانی جوان کشور موجب شده است تا سربازی به عنوان یکی از دلایل خروج نخبگان و مهاجرت استعدادهای برتر شناخته شده و حتی مانع بازگشت آنها باشد.


دانشگاه صنعتی شریف، به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های علمی کشور همواره در مساله خروج نخبگان مورد توجه بوده است. در همین راستا، شورای صنفی شریف، ابعاد و زوایای تاثیرگذرا شیوه کنونی خدمت سربازی را در قالب یک همایش بررسی کند.


همایش ابعاد اقتصادی خدمت سربازی، دومین نشست از سلسله همایش‌های خدمت سربازی است. نشست اول در اسفند ماه سال گذشته با عنوان ابعاد حقوقی و جامعه شناختی خدمت سربازی به همت انجمن علمی حقوق، در دانشگاه تهران برگزار شد.


اما قانون سربازی در چند ماه اخیر با تغییراتی همراه بوده است، تغییراتی که پس از سال‌ها صورت گرفته و تصمیماتی که همواره با مسائل سیاسی مرتبط بوده و بعضا به کسری بودجه نهادهای نظامی گره خورده است، در حالی که این مساله در سطح ملی تاثیرگذار بوده و لازم است به صورت فراجناحی و ریشه‌ای بررسی شود.


تصویب قانون جریمه مشمولان غایب گامی مثبت در جهت حل مشکل دو و نیم میلیون نفر از هموطنان بوده است اما رویکرد کوتاه مدت در حل مسائل پیرامون سربازی، همواره مانع از آن شده است تا علل ریشه‌ای غیبت، فرار از خدمت و عدم تمایل جوانان مورد بررسی قرار گیرد.


از سوی دیگر مدت زمان سربازی نیز به عنوان ابزاری برای جذب بیشتر مشمولان به کار گرفته می‌شود و سه ماه خدمت کمتر سبب می‌شود تا سیل عظیم مشمولان، برای رفتن به سربازی اقدام کنند. مجموعه عوامل حاکی از آن است که شیوه کنونی سربازی به هیچ وجه برای جوانان خوشایند نیست.


در عین حال لازم است تا بررسی کنیم؛ آیا سربازی به این روش برای نظام، دولت و منافع کلی کشور نیز سودمند است؟ آیا هزینه‌های واقعی خدمت سربازی به درستی محاسبه شده است؟ آیا پیامدهای اقتصادی حاصل از بکارگیری نیروهای پرانرژی و جوان کشور، در فعالیت‌های خدماتی برای مدت طولانی دو سال، محاسبه شده است؟


این در حالی است که هزینه و خسارت خروج نخبگان از کشور را با اعداد و ارقام بسیار بالا محاسبه می‌کنیم اما برای جلوگیری از اتلاف وقت همین افراد در زمان سربازی، تدبیری مناسب، صورت نگرفته است.


پروژه‌های نخبه وظیفه یا همکار تحقیقاتی در قالب نخبگان نیروی‌های مسلح پیگیری می‌شود اما در سال گذشته آیین‌نامه بنیاد ملی نخبگان برای استفاده از تسهیلات نظام وظیفه تغییر کرد. همچنین پروژه‌های کسر خدمت برای فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکترا نیز لغو شد و روزنه انجام خدمت در قالب فعالیت تحقیقاتی تنگ‌تر شد.


امروزه فعالیت‌های تخصصی و حرفه‌ای در کنار توسعه علمی و فناوری، یکی از ارکان ارتش‌های پیشرفته دنیاست و حرکت به سمت تکنولوژی نظامی و صنایع پیشرفته دفاعی سال‌هاست در مجموعه نیروهای مسلح شکل گرفته است، فرماندهی معظم کل قوا در دیدار با فرماندهان ارتش، ارتقا روز افزون آمادگی دفاعی و تسلیحاتی را مورد تاکید قرار دادند‌ اما متاسفانه با وجود پیشرفت‌های ارزنده، همواره به روش‌های بسیار قدیمی در سربازگیری و مدیریت سربازان پایند بوده ایم. ما امروز کنار هم جمع شده‌ایم تا مشکلات را بشناسیم و به راهکارها بیاندیشیم.


لازم می‌دانیم تا از زحمات شبانه روزی نیروهای مسلح در حفظ امنیت تقدیر کنیم، هدف ما قطعا کمک به اقتدار روزافزون و پیشرفت فوق‌العاده کشور است.


عمیقا معتقدیم حرکت به سمت فعالیت‌های تخصصی با کمک نخبگان و دانشگاهیان به اعتلای روز افزون و قدرت بازدارندگی ایران اسلامی، منجر خواهد شد. امید است تا با یاری یکدیگر، گام موثری در جهت بهبود وضعیت خدمت سربازی در کشور برداریم.


به گزارش آنا با وجود تلاش تیم اجرایی برگزاری همایش، به دلیل عدم هماهنگی های اداری در دانشگاه شریف، لغو شد.


اولین سخنران همایش منصوری آرانی، نماینده محترم مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی مجلس و دومین سخنران، صادق الحسینی، اقتصاددان و مشاور پیشین بانک جهانی بودند. در این نشست قرار بود تا ابعاد اقتصادی خدمت سربازی به صورت علمی و با استفاده از تجربه کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر