سوختگی سه عضو یک خانواده اهوازی در حادثه اسیدپاشی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، دکتر زهرا بزرگزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: غروب روز 16 آذرماه یک مرد 38 ساله و با فاصله کمی یک کودک یک و نیم ساله و یک زن 23 ساله به درمانگاه اورژانس بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز مراجعه کردند که علت مراجعه آنها سوختگی ناشی از اسید بود.
وی افزود: این بیماران به گفته خودشان اعضای یک خانواده هستند و مرد بیمار با نام سیدعادل موسوی اظهار کرده پدر خانواده است و به گفته وی، فاطمه هاشمی 23 ساله همسر وی و سیدیوسف موسوی یک و نیم ساله فرزند آنها است و عنوان کردهاند که مورد اسیدپاشی قرار گرفتهاند.
بزرگزاده ادمه داد: طبق بررسیهایی که به عمل آمد، بیمار مرد دارای سوختگی حدود 38 درصد در نواحی سر و صورت و نیمه فوقانی تنه بود که سوختگیهای وی عمدتا درجه دو، عمیق و بعضا درجه سه بود.
وی گفت: عمیقترین نواحی سوختگی این بیمار متاسفانه در ناحیه سر و صورت وی بود. این بیمار سریعا در BICU (ICU سوختگی) بستری و اقدامات اولیه درمانی برای وی انجام شد و زخمها توسط پزشک جراح پلاستیک، جراح عمومی، متخصص داخلی، و چشم پزشکی و پوست و عفونی رویت شد و دستورات اولیه داده شد.
رییس بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی اهواز اظهار کرد: وضعیت زخمهای این بیمار عمدتا درجه 2 عمیق و بعضا درجه سه است که نیاز به مداخلات جراحی از جمله پیوند پوست دارد.
وی افزود: به دلیل وسعت سوختگی، پانسمانهای روزانه برای این بیمار انجام میشود و سرمدرمانی نیز در حال انجام است. همچین این بیمار به دلیل سوختگی ناحیه صورت، نیاز به مشاوره روزانه چشمپزشکی دارد که مرتبا هر روز تحت مراقبتهای چشمپزشکی است.
بزرگزاده ادامه داد: با برآوردی که از این گونه بیماران با این عمق سوختگی داریم، این بیمار حداقل به حدود 4 تا 6 عمل جراحی نیاز دارد تا به وضعیت طبیعی بازگردد.
وی گفت: همچنین کودک یک سال و نیمه نیز از ناحیه کف پاها دچار سوختگی شده است و به نظر میرسد اسید روی زمین ریخته شده و پاهای این کودک به دلیل تماس با اسید دچار سوختگی شده است.
رییس بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی اهواز اظهار کرد: به دلیل اینکه وسعت سوختگی زیاد نبود، این کودک در بخش سوختگی اطفال بستری شد و نیاز به ICU تشخیص داده نشد. مراقبتهای اولیه برای این کودک انجام و پزشکان مرتبط از جمله جراح، جراح پلاستیک و متخصص اطفال کودک را دیدند.
وی ادامه داد: این بیمار پس از مراقبتهای اولیه بنا بر صلاحدید پزشک معالج، یک روز بعد ترخیص شد تا برای ادامه درمان به صورت سرپایی به درمانگاه سوختگی مراجعه کند و تحت مراقبتهای روزانه قرار گیرد.
بزرگزاده افزود: بیمار زن نیز از آنجا که درصد سوختگی وی حدود یکی دو درصد بود، در زمان بدو ورود زیر نظر پزشک کشیک اورژانس قرار گرفت و پانسمان برای وی انجام شد و داروهای لازم تجویز و توصیه به ادامه درمان به صورت سرپایی شد.
وی گفت: سوختگی این بیمار نیز به صورت پراکنده در ناحیه اندام تحتانی بود.
رییس بیمارستان سوانح و سوختگی آیتالله طالقانی اهواز در حال حاضر بیمار مرد در بخش مردان بیمارستان سوانح و سوختگی بستری است و حال عمومی وی، فعلا بد نیست و کماکان به مراقبتهای چشمپزشکی نیاز دارد که با مشاورههای چشمپزشکی توسط متخصصان چشمپزشک در حال پیگیری است. از نظر سوختگی نیز درمانها و جراحیهای لازم در لیست درمان وی قرار دارد.
وی با بیان اینکه عبارت "اسیدپاشی" باید از سوی مراجع قانونی برای این سه بیمار به کار برده شود، گفت: در درمان بیماران سوختگی آنچه برای ما به عنوان درمانگر اهمیت دارد، عامل سوزاننده است. در مجموع در درمان سوختگی سه عامل محل سوختگی، عامل سوزاننده، و وسعت و عمق سوختگی است که به ترتیب مورد اهمیت هستند.
انتهای پیام/