صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۵ - ۲۰ آذر ۱۳۹۵

ساخت مغز مصنوعی با الهام از چیدمان گل ژاپنی

محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا با الهام از هنر سنتی چیدمان گل ژاپنی توانسته‌اند تکنیکی را برای ساخت مغزهای مصنوعی ابداع کنند که برای درمان شخصی سرطان مغز کاربرد دارد.
کد خبر : 141159

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایسنا، ارگانویدها توده‌ای از میلیون‌ها سلول مغزی هستند که مدل اساسی مغز را ارائه می‌کنند، اما نمی‌توانند عملکردهای اساسی این اندام را انجام دهند. با این حال، اورگانویدها ساختارهای معتبر برای بررسی الگوی رشد تومور و گزینه‌های درمانی برای آن هستند.


محققان از این روش در تحقیقات روی تومور مغزی مرگبار گلیوبلاستوم استفاده کردند که در اعماق مغز رخ می‌دهد و به سرعت گسترش می‌یابد. گزینه‌های درمانی کنونی برای این سرطان شامل جراحی به همراه شیمی‌ درمانی و پرتو درمانی است. اما در بیشتر موارد، این درمان‌ها به طور کامل سرطان را از بین نمی‌برد و در نهایت، بیماری گسترش می‌یابد و جان بیمار را چند سال پس از تشخیص می‌گیرد.


محققان کانادایی با شرکت Cyfuse در ژاپن برای چاپ بافت‌ انسان با استفاده از روش چیدمان گل «ایکبنا» همکاری کرده‌اند. در این تکنیک، ساقه‌های گل‌ها در سوزن‌های برنجی که به یک صفحه پایه سنگین متصلند، محکم می‌شوند.


شرکت Cyfuse برای چاپ زیستی بافت از روش ساده‌ای استفاده می‌کند و صفحه پایه کوچکتر با سوزن‌های بسیار ریز را به کار می‌گیرد. محققان در این روش، گوی‌های کوچکی از سلول‌های بنیادی عصبی را بر روی میکروسوزن‌های روی صفحه پایه قرار دادند. این سلول‌های بنیادی سپس رشد می‌کنند و به شکل بافت مغز تکثیر می‌شوند. در مرحله بعدی این بافت، اورگانویدهای با قطر دو تا سه میلی‌متر را تشکیل می‌دهند که به مواد مغذی و اکسیژن اجازه فرود به بافت را می‌دهند.


محققان در گام بعدی، سلول‌های گلیومای سرطانی را به اورگانویدها وارد کردند و دریافتند که سرطان به سرعت به سایر بافت‌های سالم مغز گسترش یافت.


آنهامعتقدند که تولید مدل‌های مغز بیماران با این روش و با استفاده از سلول‌های سالم و سرطانی می‌تواند به تولید درمان‌های شخصی‌تر کمک کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر