ژاپن زبالههای فضایی را جمع میکند + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از NPR، آن طور که تخمین زده میشود، بیش از ۱۰۰ میلیون قطعه زباله در مدار زمین وجود دارد که شامل تجهیزات متروکه ماهوارههای کهنه، ابزارها و قطعات موشکهاست. بسیاری از این اشیاء با سرعت بالا دور زمین میگردند که اغلب به ۲۸ هزار کیلومتر در ساعت میرسد و میتوانند فاجعه به بار آورند یا به شبکه ارتباطات راه دور در مدار زمین آسیب بزنند.
این زبالهها طی بیش از ۵۰ سال فعالیت انسان در فضا از زمانی که روسیه ماهواره «اسپوتنیک» را در سال ۱۹۵۷ در مدار قرار داد جمع شده است. برخورد ماهوارهها و آزمایش سلاحهای ضدماهوارهای این مشکل را بدتر کرده است.
در همین راستا، ژاپن وسیلهای را راهی مدار زمین کرده است تا بتواند این زبالهها را از بین ببرد. این وسیله حاوی رشتههای آلومینیومی و سیمکشی فولادی با هدف کاستن از سرعت زبالهها و خارج کردن آنها از مدار است. این دستگاه با کمک یک شرکت سازنده تورهای ماهیگیری طراحی شده است.
سفینه ژاپنی «کونوتوری» که حامل دستگاه جمعآوری زباله است از مرکز فضایی «تانگاشیما» در شمال اقیانوس آرام پرتاب و راهی ایستگاه بینالمللی فضایی شد. محققان میگویند این «کمند الکترودینامیکی» انرژی کافی برای تغییر مسیر زبالهها در مدار را دارد به طوری که میتواند آنها را راهی زمین کند و در جو زمین بسوزاند.
بلومبرگ ماه پیش گزارش داده بود که آژانس فضایی ژاپن برای ساختن تور این دستگاه با «نیتو سیمو»، یک شرکت قدیمی سازنده تورهای ماهیگیری، همکاری کرده است.
این سفینه بخشی از یک ابتکار عمل بینالمللی برای پاکسازی فضا با هدف ایمن کردن مدار برای فضانوردان است.
امید میرود که این پروژه همچنین باعث کاستن از خطراتی شود که زبالههای فضایی متوجه ایستگاه فضایی، ماهوارههای آب و هوایی و ارتباطی به ارزش میلیاردها دلار میکنند.
کارشناسان میگویند که با کاستن از خطر زبالهها برای صنایع فضایی میتوان مانع از خسارات زیاد مالی در فضا شد اما میگویند که طرح ژاپن فقط برای دفع زبالههای بزرگتر موثر است.
انتهای پیام/