صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۵ - ۱۹ آذر ۱۳۹۵
جانشین پلیس پیشگیری ناجا:

امنیت به عنوان پیش نیاز گردشگری در کشور فراهم است/ حضور یگان حفاظت میراث فرهنگی در 32 هزار مکان تاریخی ثبت شده

جانشین پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به اینکه امنیت شرط اساسی توسعه صنعت گردشگری در کشور است، تاکید کرد: یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای دو ماموریت محوری و اساسی از جمله مراقبت و محافظت از آثار ثبت شده فرهنگی و ملی و تامین نظم و امنیت گردشگران و بازدیدکنندگان از این آثار است.
کد خبر : 140862

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری پلیس، سردار مهدی معصوم‌بیگی در آیین آغاز به‌کار دومین گارگاه ‌آموزشی یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: اگر در سازمانی اهداف تبیین شده و راهبردها مشخص باشند و همچنین برنامه‌‌های روشنی برای تحقق آن راهبردها وجود داشته باشد، باید بر سه محور، توانمندسازی کارکنان، استفاده از فن‌آوری‌های نوین و جلب مشارکت‌های مردمی تمرکز کرد.


وی افزود: در مورد توانمندسازی کارکنان، باید تمرکز اصلی را بر آموزش با رویکرد مهارت‌افزایی آنها گذاشت تا شاهد تبدیل روزافزون منابع انسانی به سرمایه‌های انسانی باشیم.


جانشین پلیس پیشگیری ناجا اضافه کرد: استفاده از فن‌آوری‌های نوین در امر تامین امنیت نیز افزون بر کاهش هزینه‌ها، امکان پایش جغرافیایی و اشراف بیشتر بر ماموریت را فراهم می‌کند.


این مقام ارشد انتظامی در ادامه سخنان خود بر جلب مشارکت‌های عمومی و بسیج همگانی در راستای اهداف یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد و گفت: استفاده از امکانات عظیم مردمی برای پیشگیری از وقوع جرم علیه آثار فرهنگی و ملی و نگهداری از آنها، ظرفیت بسیار بزرگی است که باید بیش از گذشته آن را فعال کرد.


معصوم بیگی با یاد‌آوری اینکه فضای کنونی جهان، فضای جنگ نرم بوده و نبردها در فضای سایبری و با قدرت نرم انجام می‌گیرد، خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی و تاریخی کشور و نیزدیگر ارزش‌های ما همچون راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی(ع) و عزاداری میلیونی در سالگرد شهادت امام رضا(ع) از جمله مؤلفه‌های اساسی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است که امکان تجهیز فکری را برای آزادگان جهان به وجود می‌آورد.


وی در ادامه با اشاره به پشتوانه غنی میراث فرهنگی کشور و وجود 32هزار مکان تاریخی ثبت شده در این حوزه بر مسئولیت سنگین یگان حفاظت میراث فرهنگی تاکید کرد و گفت: این یگان دارای دو ماموریت محوری و اساسی از جمله مراقبت و محافظت از آثار ثبت شده فرهنگی و ملی و تامین نظم و امنیت گردشگران و بازدیدکنندگان از این آثار است.


وی افزود: توسعه و گسترش صنعت گردشگری در گرو امنیت پایدار است که به لطف پروردگار این مقوله در کشور کاملا برقرار بوده و بستری فراهم کرده است که امروز در کمتر نقطه‌ای از جهان شاهد آن هستیم.


این مقام ارشد انتظامی، سپس به تشریح آسیب‌ها و چالش‌های پیش رو در مقوله گردشگری پرداخت و گفت: یکی از مهم‌ترین این ‌آسیب‌ها نگاه بخشی داشتن به گردشگری است که باید تبدیل به نگاه ملی شود و در نتیجه ‌آن مشارکت همگانی در پیشگیری از وقوع جرم را در این حوزه تقویت کرد.


وی تاکید کرد که در این راستا باید افزون بر فعالیت‌های خود یگان، بر پیگیری فعال این موضوع از طریق رسانه‌ها نیز تکیه کرد و نیروی انتظامی نیز در تمام سطوح از این ماموریت یگان‌های حفاظت پشتیبانی می‌کند.


معصوم بیگی در ادامه به تشکیل اداره مشارکت‌های مردمی در یگان حفاظت میراث فرهنگی اشاره و تاکید کرد: این کار گام بلندی در جلب مشارکت مردمی به شمار می‌رود و باید به همین روش در شهروندان حساسیت ایجاد کرد و برایشان روشن کرد که این میراث برای فرزندان آنهاست.


این مقام ارشد انتظامی با تاکید دوباره بر لزوم آموزش پیوسته نیروی انسانی خاطرنشان کرد: تنها وجود منابع فیزیکی و مادی موجب موفقیت نخواهد شد بلکه برای تحقق این مهم باید کارکنان متخصص‌ و کارآمد افزایش یافته و از سرمایه انسانی با انگیزه برخوردار بود.


امنیت شرط اصلی توسعه پایدار در صنعت گردشگری


سردار امیر رحمت‌اللهی، فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی نیز با بیان اینکه کارکنانی از 90 سایت اماکن تاریخی ثبت جهانی کشور در این کارگاه حضور یافته‌اند، گفت: آموزش کارکنان در یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی اهمیت ویژه‌ای دارد چرا که در این یگان کارکنان با مسائل فرهنگی و اجتماعی متعددی روبرو هستند.


وی تاکید کرد: هم‌اکنون حدود 32هزار اماکن تاریخی ثبت شده در کشور وجود دارد که یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی در اماکن مهم تاریخی که دارای رده حفاظتی هستند، حضور فیزیکی کامل داشته و در باقی آثار نیز به صورت گشتی به مراقبت می‌پردازند.


رحمت‌اللهی افزود: یکی از اهداف اصلی دولت، توسعه صنعت گردشگری و توریسم است و کشور ما که از ظرفیت‌ها و جاذبه‌های بسیاری برخوردار است می‌تواند به موفقیت‌های بزرگی در این حوزه دست پیدا کند.


وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری تاثیر بسیاری بر توسعه فرهنگی و اقتصادی و همچنین اشتغال‌زایی و ورود ارز به کشوردارد، تاکید کرد: شرط اساسی توسعه پایدار در صنعت گردشگری امنیت است و حتی کوچکترین بزه‌دیدگی احساس امنیت را مختل می‌کند.


این مقام انتظامی با اشاره به مصوبه ستاد مشترک نیروهای مسلح، اظهار کرد: بر پایه این مصوبه از جمله وظایف اساسی یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی تامین امنیت اتباع خارجی در حوزه استحفاظی این یگان، انجام وظایف انتظامی در این حوزه و همکاری دوسویه با نیروی انتظامی و دیگر دستگاه‌ها ست.


رحمت‌اللهی در پایان با اشاره به اینکه در این گارگاه آموزشی از مجرب‌ترین استادان دانشگاه علوم انتظامی امین و دیگر دانشگاه‌های درجه یک کشور در حوزه گردشگری بهره‌گیری شده است، شناخت صنعت گردشگری و قوانین مربوط به آن، روش ارائه خدمت به گردشگران و حقوق آنها و ... را از مهم‌ترین اهداف آموزشی این کارگاه برشمرد.


گفتنی است دومین کارگاه آموزشی یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با عنوان «نقش و جایگاه یگان حفاظت در توسعه صنعت گردشگری» به مدت سه روز در دانشکده مرزبانی دانشگاه علوم انتظامی امین در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر