صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۶ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵
در مراسم امضای تفاهم نامه با شرکت شل مطرح شد؛

نیاز سرمایه‌گذاری برای افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در عمق مهندسی و توسعه گفت: ایران در میادین خود نیازمند به سرمایه‌گذاری‌های زیادی است تا بتواند تکنولوژی افزایش ضریب بازیافت را به کشور وارد کند.
کد خبر : 140566

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامرضا منوچهری که در مراسم امضای تفاهم‌نامه مطالعات اولیه سه میدان نفتی و گازی با شرکت شل سخن می‌گفت، افزود:‌ ذخایر در میادین آزادگان و یادآوران 67 میلیارد بشکه نفت خام است اما در حال حاضر و با مطالعاتی که پیش از این چینی‌ها در این میدان‌ها انجام دادند ضریب بازیافت اولیه 5/5 تا 6 درصد پیش‌بینی شده بود که برای ایران قابل پذیرش نیست.


وی با اشاره به اینکه 10 درصد ذخایر نفتی ایران در آزادگان و یادآوران قرار دارد، ادامه داد: از همین رو هر درصد افزایش ضریب بازیافت به معنای 7 دهم میلیارد بشکه استحصال نفت خام است که با قیمت‌های کنونی معادل 35 میلیارد دلار درآمد برای کشور می‌شود.


منوچهری افزود: بنابراین افزایش ضریب بازیافت برای ایران بسیار مهم است و به دنبال آن هستیم تا بهترین پیشنهاد را برای توسعه این میادین داشته باشیم.


وی توسعه میادین مشترک و مرزی را مهم‌ترین اولویت شرکت نفت دانست و گفت:‌ افزایش ضریب بازیافت میادین قدیمی و افزایش ضریب بازیافت میادین جدید در دستور کار است زیرا در حال حاضر متوسط ضریب بازیافت در میادین نفتی و گازی ایران 25 تا 27 درصد است که در مقایسه با کشورهای دیگر و حتی کشورهای همسایه بسیار کم است.


وی مجموع درآمد حاصل از افزایش یک درصدی ضریب بازیافت را 400 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: از همین رو صنعت نفت ایران در آینده کارهای بزرگی پیش‌رو دارد و با سیاست‌گذاری‌هایی که انجام شده حضور شرکت‌های ایرانی تا 70 درصد افزایش خواهد یافت.


وی به افزایش توانمندی شرکت‌های ایرانی در دوران تحریم اشاره کرد و گفت: ‌قابلیت شرکت‌های ایرانی با گذشته قابل مقایسه نیست و خارجی‌هایی که به ایران می‌آیند علاوه بر شراکت با شرکت‌های داخلی باید کار انتقال تکنولوژی به شریک ایرانی را نیز انجام دهند.


وی ادامه داد: عملیات گسترده‌ای توسط ایرانی‌ها در سال‌های تحریم انجام شد که مهم‌ترین آن را می‌توان توسعه فازهای پارس جنوبی دانست که بر همین اساس تولید گاز این میدان تا پایان سال 520 میلیون متر مکعب خواهد بود.


معاون شرکت ملی نفت ایران یکی از برنامه‌های اصلی وزارت نفت را جذب سرمایه‌گذاری همراه با تکنولوژی روز دنیا عنوان کرد و افزود: در دوران پس از تحریم خوشبختانه شرکت‌های بین‌المللی زیادی به ایران مراجعه کرده‌اند و تا کنون 15 قرارداد مطالعات اولیه به امضا رسیده است.


وی به سابقه طولانی حضور شرکت هلندی انگلیسی شل در ایران اشاره کرد و گفت:‌ این شرکت در بخش‌های مختلف نفت ایران علاقه‌مند به حضور است و پیش از این نیز موافقت‌نامه‌ای با شرکت ملی صنایع پتروشیمی به امضا رسانده است.


منوچهری همچنین به مذاکره با 5 شرکت ایرانی از 11 شرکت تایید صلاحیت شده اشاره کرد و گفت:‌ در میادین کوچک با این شرکت‌ها وارد قرارداد خواهیم شد.


وی با اشاره به اینکه این قرارداد تنها به منزله انجام مطالعات اولیه میادین است، افزود: با اتمام این مطالعات میادین نفتی و گازی به مناقصه گذاشته می‌شوند و از بین درخواست‌کنندگان بهترین طرح پیشنهادی انتخاب خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر