صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۷ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۳

مورچه‌های تنها خیلی زود و از گرسنگی و راه‌رفتن زیاد می‌میرند

مورچه‌ها را همه ما به خاطر کار سخت و وزن زیاد باری که حمل می‌کند، می‌شناسیم. اما تا به حال فکر کرده‌اید که اگر مورچه‌ها تنها بمانند، چه اتفاقی برای‌شان می‌افتد؟ بررسی جدید محققان نشان می‌دهد که مورچه‌های تنها قادر به تغذیه خود نیستند و آنقدر راه می‌روند تا بمیرند.
کد خبر : 1405

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از ABC، دانشمندان با تحقیق روی مورچه‌ها، تاثیرات منفی انزوا را در میان برخی از حیوانات اجتماعی و همچنین انسان‌ها دریافتند.


دانشمندان برای این تحقیق، روی کلونی‌های لابراتواری مورچه‌های کارگر، گروه‌های تکی، دوتایی و 10‌تایی از آنها مطالعه کردند و رفتار مورچه‌ها را در این شرایط بررسی کردند. آنها دریافتند که مورچه‌های تنها فقط شش روز زنده ماندند. در حالی که مورچه‌هایی که به صورت گروهی بودند، 66 روز زندگی کردند.


دانشمندان اعلام کردند که نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که مورچه‌ها واقعا نمی‌دانند زمانی که تنها هستند، چگونه رفتار کنند.


دکتر لارنت کلر، حشره‌شناس دانشگاه لوزان سوئیس در این خصوص گفت: «مورچه‌های تنها، نسبت به زمانی که در گروه خود قرار دارند، فعالیت بسیار زیادی دارند و بی‌وقفه و بدون هیچ استراحتی فقط راه می‌روند. در واقع،‌ این واکنش مورچه‌هایی است که به خطر می‌افتند و تا حدی راه می‌روند که دیگر انرژی برای بازگشت به کلونی خود را ندارند زیرا این بیش فعالی موجب می‌شود که مورچه‌های تنها با افزایش نیاز به انرژی مواجه شوند».


وی افزود: «نکته جالب اینجاست که مورچه تنها به همان اندازه‌ای که در گروه مورچه‌هاست غذا می‌خورد، اما مواد غذایی به درستی و کامل در دستگاه گوارش‌شان جذب نمی‌شوند».


این امر نشان می‌دهد که چقدر زندگی اجتماعی برای حیوانات اجتماعی و همچنین انسان‌ها تاثیر مثبت دارد و حتی روی وضعیت و سلامت بدنی آنها تاثیر می‌گذارد.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر