صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۵ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵

اتمام استحکام بخشی ضلع شرقی ایوان ستون‌دار عمارت چهلستون

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: عملیات استحکام بخشی و موزون سازی رنگ پیشانی ضلع شرقی ایوان ستوندار عمارت چهلستون به پایان رسید.
کد خبر : 140386
به گزارش گروه فرهنگی آنا، فریدون اله یاری افزود: با مرمت و موزون سازی تزئینات معماری ضلع شرقی پیشانی ایوان ستون دار چهلستون عملیات مرمتی این بخش به طول 40 متربه اتمام رسید .

وی اظهار داشت: اقدامات مرمت تزئینات پیشانی چهلستون شامل لایه برداری ، موزون‌سازی رنگی و مرمت تزئینات برروی چوب با هزینه‌ای بالغ بر 800 میلیون ریال در طی هشت ماه صورت گرفت .


به گفته وی ، عملیات استحکام بخشی سازه های چوبی سقف و مرمت قطعات چوبی اجرا شده در تزئینات معماری چوبی ایوان ستون دار چهلستون نیز با هزینه‌ای بالغ بر 5 میلیارد ریال در طی یک سال و نیم گذشته صورت گرفت .


اله یاری افزود : عملیات مرمت تزئینات و استحکام بخشی سازه های چوبی ضلع غربی پیشانی ایوان ستوندار چهلستون نیز آغاز و در دست اجرا است.


وی با اشاره به اینکه مرمت و موزون سازی پیشانی ایوان چهلستون برای اولین بار است که صورت می گیرد، افزود: 50 سال قبل دو پوش و ستونهای ایوان مرمت گردید، ولی سقف چهلستون برای اولین بار است که در تاریخ ساخت چهلستون مرمت می گردد.


ایوان کاخ چهلستون به طول سه متر ، عرض 17 متر و ارتفاع 14 متر رو به شرقی ساخته شده و مرکب از دو بخش می باشد،یک بخش که بر 18 ستون چوبی و رفیع استوار گردیده است؛ و چهار ستون وسط که بر روی 4 شیر سنگی قرار گرفته و حجاری آنها به گونه ای است که از دهان این چهار شیر آب فوران می کرده و به حوض مرمری تالار می ریخته است. قسمت دیگر که کمی مرتفع تر است سردر ورودی تالار را تشکیل می‌دهد و آن را تالار آیینه نامیده اند. این قسمت بر دو ستون قرار گرفته و سراسر آن مزین به آیینه کاری وسیع و پرکاری است که در آن آیینه های ریز و خوش نقش به صورت معرق در کنار آیینه های قدی و خشتی به کار رفته است . ستونهای ایوان هشت ضلعی از جنس چوب، چنار و کاج است.



انتهای پیام/

ارسال نظر