صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۴ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
ابتکار در روز زمین پاک عنوان کرد

رشد اقتصادی به قیمت تخریب محیط‌زیست قابل پذیرش نیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه می‌توانیم رشد اقتصادی بدون تخریب و آلودگی محیط زیست داشته باشیم، گفت: رشد بخش کشاورزی و صنعت به قیمت تخریب و آلودگی برای هیچ کس قابل پذیرش نیست.
کد خبر : 14024

به گزارش گروه اجتماعی آنا، معصومه ابتکار در مراسم شانزدهمین همایش ملی صنعت سبز که پیش از ظهر امروز در آستانه روز زمین پاک در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با تاکید بر اینکه برای آینده کشور و حفظ محیط‌زیست باید حرکت‌های توسعه‌ای براساس برنامه و سیاست‌های منطبق با فرصت‌ها و ظرفیت‌های محیط‌زیستی کشور انجام شود، افزود: در زمینه رشد توسعه همگام با حفظ محیط زیست گام‌های خوبی در کشور برداشته شده است.


وی با بیان اینکه اگر به ظرفیت‌های ملی کشور واقع‌بینانه نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که بهره‌کشی از طبیعت نتیجه‌ای جز تخریب محیط‌زیست به همراه ندارد، اظهار کرد: رشد بخش کشاورزی و صنعت به قیمت تخریب و آلودگی ایران برای هیچ کس قابل پذیرش نیست.


ابتکار ادامه داد: می‌بایست منابع پایه را به درستی حفظ و برا اساس اصول توسعه پایدار از منابع استفاده کنیم که به آلودگی و تخریب محیط زیست منجر نشود و چیزی برای نسل‌های آینده باقی بماند.


اقتصاد سبز در دولت با جدیت پیگیری می‌شود


وی با بیان اینکه دولت موضوع اقتصاد سبز را در برنامه‌های اصلی خود قرار داده و با جدیت پیگیری می‌کند، گفت: اقتصاد سبز به معنای رشد اقتصادی بدون تخریب و آلودگی محیط زیست است.


ابتکار در ادامه با تاکید بر اینکه می‌توانیم رشد اقتصادی بدون تخریب و آلودگی محیط‌زیست داشته باشیم، گفت: اقتصاد سبز از شعار خارج شده است و نمونه‌هایی در دنیا داریم که رتبه بالایی در شاخص‌های توسعه اقتصادی، صنعتی دارند و شاخص‌های پایداری را نیز حفظ کرده‌اند.


وی تصریح کرد: بیشتر کشورهای توسعه یافته هم دارای اقتصاد پایدار و هم محیط‌زیست سالم هستند به عنوان مثال لهستان در یک دوره ۲۰ ساله موفق به کاهش ۳۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای شد که همزمان با آن رشد اقتصادی خود را حداقل پنج برابر افزایش داد که نشان دهنده این است که موضوع اقتصاد سبز موضوع شدنی و الزامی می‌تواند باشد.


هزینه خسارت‌های زیست محیطی در حساب‌های ملی


ابتکار در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور از لحاظ تخریب و آلودگی زیست‌محیطی بسیار آسیب می‌بیند، گفت: قرار بود در برنامه چهارم توسعه هزینه خسارت‌های زیست محیطی در حساب‌های ملی تعیین شود که این کار انجام نشد اما دولت و سازمان محیط‌زیست با جدیت پیگیر انجام آن است.


وی اظهار کرد: دولت برای تقویت انگیزه‌های اقتصادی در صنایع، تسهیلاتی را در قانون بودجه و صندوق محیط‌زیست ایران پیش‌بینی کرده است که امیدواریم منجر به رقابت سالم میان صنایع و خدمات سبز و توسعه شود.


وی با تشکر ویژه از صنعت نفت در کشور گفت: صنعت نفت گام‌های خوبی در زمینه کیفیت سوخت برداشته و نتیجه آن بهبود کیفیت هوا و افزایش تعداد روزهای پاک و سالم نسبت به سال گذشته است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: با همکاری و تلاش وزیر نفت و همکارانشان در وزارتخانه و پالایشگاه‌ها، بنزین یورو۴ در کشور تولید و در بیشتر کلانشهر‌ها توزیع می‌شود.


ابتکار به حذف بنزن از بنزین، کاهش گوگرد از هفت هزار PPM به ۵۰ PPM در گازوییل و کاهش مصرف مازوت در پالایشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در اجرای استاندارد یورو ۴ که با هشت سال تاخیر الزامی شد، تلاش‌های فراوانی داشته است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه همچنان برای کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست راه زیادی در پیش داریم گفت: شهری مانند تهران با هشت و نیم میلیون جمعیت و پنج میلیون خودرو نیازمند برنامه‌ریزی‌های اصولی برای حفظ محیط زیست است.


انتهای پیام/

ارسال نظر