صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۱۶ آذر ۱۳۹۵

سیف: ورود ارز‌ پتروشیمی ها به بازار، نوسان ها را کاهش می دهد/تعادل نرخ ارز در زمستان

رئیس کل بانک مرکزی گفت: از پتروشیمی ها خواسته ایم با کمک ارز حاصل از صادرات پتروشیمی ها که به کاهش نوسان بازار می کند، برنامه های اعلامی خود را اجرا کنند.
کد خبر : 140135

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، «ولی الله سیف» روز سه شنبه در حاشیه همایش «انجمن حسابداری ایران» افزود: سال گذشته قراری با پتروشیمی ها داشتیم که براساس آن عمل می کردند اما گاهی عملکردها با برنامه اعلامی مغایرت داشت.
وی افزود: در جلسه اخیر با پتروشیمی ها مقرر شد دقت بیشتری در این زمینه اعمال شود، زیرا بانک مرکزی کاری که خارج از توان آنها باشد، نخواسته است و فقط می خواهد برنامه آنها مشخص شود و به کاهش نوسان های نرخ ارز در بازار کمک کند.


سیف در ادامه یکی از دستاوردهای دولت یازدهم را ایجاد ثبات در بازار ارز دانست و گفت: مقایسه روند قمیت ها از سال 92 تاکنون نشان می دهد که افزایش ها در مقایسه با متغیرهای اقتصادی و روند تقویت دلار با سایر اسعار(ارزها) افزایش زیادی نیست.
رئیس بانک مرکزی تاکید کرد: اکنون نرخ برابری دلار و یورو با دو سال پیش بسیار تفاوت دارد به گونه ای که به تازگی یورو به پایین ترین سطح ارزش خود در برابر دلار رسیده که نشان دهنده تقویت دلار است.


وی بخشی از این افزایش ها را ناشی از تقاضای فصلی در بازار دانست و گفت: در سال های گذشته نیز تقاضاهای فصلی وجود داشت زیرا پایان سال میلادی زمان تسویه حساب با طرف های خارجی است.
به گفته سیف، حتی یک درصد به هم خوردن تعادل در عرضه ارز می تواند نوسان ایجاد کند که همانند سال های گذشته نیز در این فصل از سال چنین بوده است اما در سه ماهه آخر سال با عرضه ارز پتروشیمی ها و بانک مرکزی، بازار روند نزولی در پیش می گیرد.
رئیس شورای پول و اعتبار، سیاست بانک مرکزی را ثبات در بازار ارز اعلام و تاکید کرد: این مساله، یکی از اهداف اصلی اقتصادی دولت و مقدمه ای برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.


وی درباره زمان یکسان سازی نرخ ارز نیز اظهار داشت: این کار باید انجام شود اما به پیش نیاز دارد که یکی از آنها وجود کانال های بانکی بین المللی است تا امکان دسترسی بانک ها و بانک مرکزی را به منابع ارزی آنها به طور کامل فراهم کند.
سیف گفت: با این مانور عملیاتی می توان نسبت به عکس العمل بازار، واکنش نشان داد.
رئیس شورای پول و اعتبار درباره وام ازدواج جوانان در سال آینده نیز گفت که سقف این وام در سال آینده همان یکصد میلیون ریال برای هر یک از زوجین است.


سیف یادآور شد: یکی از تنگناهای نظام بانکی تامین منابع قرض الحسنه است که امیدواریم با تدابیری این کمبودها جبران شود و صف تقاضای وام ازدواج کاهش یابد و جوانان بتوانند زودتر وام خود را دریافت کنند.
وی افزود: میزان پرداخت، به منابع بانک ها بستگی دارد و بانک مرکزی نیز اجازه نمی‌دهد منابع قرض الحسنه به مصارف دیگری برسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر