شبانه درختان باارزش را قطع کردند و جشن گرفتند
به گزارش خبرنگار آنا، محمد درویش در سمینار «سقوط آزاد زاگرس» با موضوع بررسی چالشها و فرصتهای پیش رو محیط زیست ایران که در سالن همایشهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران برگزار شد، گفت: هر قدر خواستیم آنها را بر حذر داریم، جریمه کنیم فایده ای نداشت، متاسفانه شبانه ریختند درختان بسیار باارزش را قطع کردند و جشن گرفتند؟! پرندهها که رفتند ملخها ورود کردند و در این منطقه دمار از روزگار کشاورزان در آوردند.
به گفته مدیرکل امور مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست، زاگرس پهنه 6 میلیون هکتاری رویشگاه کشور ماست و به تنهایی نیمی از اندوخته های جنگلی مارا داراست.
درویش بیان کرد: بخش عمده وجود حدود 170 رودخانه و تولید 10 محصول کشاورزی به عنوان ده کشور تولید کننده برتر جهان، به وجود زاگرس در منطقه و مطرح کردن این سرزمین به عنوان یک منطقه چهار فصل برمیگردد.
وی اذعان کرد: اگر حال درختان بلوط این منطقه به عنوان اصلی ترین رویشگاه آن خوب باشد، یعنی حال کارون، کرخه، جراحی ، زرینه رود، سفید رود،سیروان و...خوب است و 45 درصد آب ایرانیان تامین میشود.
مدیرکل امور مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست، زاگرس را اندوختگاه آب شیرین ایران دانست و خاطرنشان کرد: زاگرس یک ارزش راهبردی دارد و همه باید برای حفظ آن همقسم شویم.
درویش با اشاره به از بین رفتن بیش از 18 میلیون اصله درخت در منطقه زاگرس تاکید کرد: تقریبا 30 درصد از این رویشگاه استراتژیک در معرض خشکیدگی است و کاری که با این منطقه و دریاچه ارومیه در چند سال اخیر شده طبق تحقیقات، در 25 هزار سال گذشته ایرانیان بی سابقه است و در هیچ مقطعی از تاریخ ایران شاهد آن نبودیم.
این فعال محیط زیست اظهار کرد: راهبردی ترین منطقه ایران، زاگرس است و هنر ما باید این باشد که بتوانیم گزینه جایگزینی برای کسانی که به صورت افراطی با دامداری و کشاورزی و بسیاری از روش هایی که باعث شده تا پوشش های ارزشمند جنگلی نابود شود تا قوت لایموت شان را در بیاورند، یاد بگیرند راه دیگری برای سعادت شان در کنار حفظ زاگرس وجود دارد.
مدیر کل امور مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست بیان کرد: مردم زاگرس این حق را دارند که در شمار ثروتمند ترین و سالم ترین مردم ایران زندگی کنند. باید برویم به سمت اکوتوریسم و به سمت انرژی های نو و با قدرت به جلو برویم، امیدوار باشیم و از محیط زیست با تمام وجودمان حفاظت کنیم.
درویش احترام به قانون طبیعت را وظیفه همگانی دانست و گفت: مطمئن باشیم هر چیزی را که پروردگار مهربان آفریده حتما حکمت دارد. اگر قرار است حالمان خوب باشد و بیشترین راندمان را داشته باشیم باید تلاش کنیم حال محیط زیست خوب باشد و آن را آلوده نکنیم.
انتهای پیام/