صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۶ - ۱۵ آذر ۱۳۹۵
دبیر شورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت خبر داد

برنامه آموزشی دکترای عمومی داروسازی بازنگری شد/ افزایش آموزش‌های علوم بالینی و ارتباطی در بازنگری جدید

دکتر محمد عبدالهی، دبیر شورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اتمام بازنگری برنامه دکترای عمومی داروسازی خبر داد.
کد خبر : 139705

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد عبدالهی، دبیر شورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: «برنامه بازنگری‌شده دکترای عمومی داروسازی سبب بهبود شگرفی در نظام آموزشی داروسازی کشور می‌شود و توانایی‌های علمی و مهارتی دانش‌آموختگان این رشته را در کشور افزایش می‌دهد.»


عبدالهی گفت: «برنامه آموزشی دکترای عمومی داروسازی آخرین بار در سال 84 بازنگری شده بود، بنابراین بازنگری مجدد امری مهم و ضروری بود. برنامه حاضر که در سال 95 ابلاغ می‌شود حاصل برگزاری جلسات متعدد با روسای دانشکده‌های داروسازی، مدیران گروه‌های آموزشی و اعضای هیئت عملی بوردهای تخصصی مختلف و همچنین حدود 300 ساعت کاری از سوی اعضای تیم تخصصی دبیرخانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی کشور است. این برنامه با گذشتن از شوراهای مختلف و کسب موافقت نهایی به زودی برای اجرا در اختیار دانشگاه‌های کشور قرار می‌گیرد.»


او افزود: «برای انجام بازنگری، ابتدا برنامه دکترای عمومی داروسازی در ایران با برنامه‌های مشابه در کشورهای توسعه‌یافته مثل آمریکا، کانادا و انگلیس مقایسه و میزان نیاز به تغییرات مشخص شد. مقایسه‌ها نشان داد که به طور کلی برنامه داروسازی شامل 4 بخش اصلی علوم پایه، علوم دارویی، علوم اجتماعی رفتاری و علوم بالینی است. در برنامه قبلی، درصد کمی از برنامه به علوم بالینی (حدود 10 درصد) و علوم ارتباطی (حدود 10درصد) اختصاص داشت و بخش اعظم برنامه شامل مباحث علوم دارویی و پایه (بیش از 70درصد) بود که در بازنگری انجام شده، مطابق با برنامه‌های مشابه در کشور‌های توسعه‌یافته، مباحث علوم بالینی و ارتباطی هم افزایش یافته است.»


دبیر شورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: «واحدهای جدیدی از قبیل دارو درمانی، رژیم‌های درمانی، ملزومات و تجهیزات پزشکی، داروسازی بیمارستانی نظری، کارآموزی داروسازی بیمارستانی، کارآموزی در عرصه داروخانه شهری، کارآموزی داروسازی بالینی، داروسازی و طب سنتی به مباحث علوم بالینی و نیز واحد‌های اقتصاد در داروسازی، مدیریت در داروسازی، اخلاق و قوانین در داروسازی به مباحث علوم ارتباطی و دارویی اضافه شده‌اند.»


عبدالهی گفت: «در زمینه واحدهای علوم پایه در حد امکان بدون آسیب به بدنه اصلی برنامه درسی و نیز آموزش مباحث اصلی، واحدها کاهش و یا ویرایش شدند. همچنین با همکاری اعضای هیئت علمی گروه‌های تخصصی داروسازی، تغییرات اساسی در محتوای دروس همه واحد‌های درسی تخصصی انجام شده است و همه منابع درسی روزآمد شده‌اند و علاوه بر کتب مرجع به زبان انگلیسی، مراجع و کتب فارسی نیز در نظر گرفته شده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر