شناسایی 32 کتیبه و سنگ مزار تاریخی در خراسان رضوی
وی اظهار کرد: برخی اقدامات حفاظتی و مرمتی بر روی کتیبههای شناسایی شده انجام گرفته است.
وی گفت: شماری از این آثار تاریخی در شهر تاریخی توس کشف شده و اغلب کتیبه ها و سنگ مزارهای کشف شده در معرض تخریب یا سرقت قرار داشته اند.
زهره وندی افزود: با هدف به نمایش گذاشتن این آثار تاریخی، ساخت باغ موزه کتیبه ها و سنگ نگاره ها در مجموعه فرهنگی و تاریخی هارونیه در شهر تاریخی توس در دستور کار قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: باغ موزه کتیبهها میتواند به عنوان یک مجموعه نفیس در استان خراسان رضوی مطرح شود و از آن جا که موزه ها بخش هویتی جامعه هستند، می توان با بهره گیری از آنها ارتباط مناسب بین نسل ها برقرار کرد.
وی بیان کرد: هدف از ساخت باغ موزه کتیبه ها، حفاظت از کتیبه های ارزشمند و مطالعه بر روی گل نوشته ها، آجر نوشتهها و سنگ نوشتهها است.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس افزود: با اجرایی شدن این طرح، تمام کتیبه ها و سنگ نوشته ها از سراسر خراسان رضوی جمع آوری و به این مجموعه منتقل خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرح در مجموعه فرهنگی و تاریخی هارونیه، فضایی مناسب، سرسبز و دلنشین برای بازدید از کتیبه ها و سنگ مزارهای استان خراسان ایجاد شود و به افزایش مدت ماندگاری گردشگران در توس کمک کند.
شهر تاریخی توس با محوطه 360 هکتاری در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
استان خراسان رضوی هم اکنون 1540 اثر، بنا، محوطه و تپه تاریخی و میراث معنوی ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد.
انتهای پیام/