صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۷ - ۱۳ آذر ۱۳۹۵

بیماری مننژیت چیست؟

مننژیت عبارت است از تورم و یا عفونت پرده‌های مغز که از موارد اورژانس به حساب می آید و در مناطق پرجمعیت و در جایی که رعایت موارد بهداشتی کم است، بیشتر دیده می‌شود.
کد خبر : 139131

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مننژیت به دو صورت باکتریایی و ویروسی وجود دارد که از نظر تشخیصی با هم تفاوت بسیاری دارد. مننژیت باکتریایی به طور معمول خطرناک‌تر از نوع ویروسی آن است و در موارد بسیار باعث بروز مشکلات ثانویه در مغز و سیستم عصبی می‌شود. این بیماری به‌ویژه در اطفال زیر دو سال و سنین بالای 60 سال که ایمنی بدن کامل و کافی بروز می‌کند.


علت بیماری مننژیت


بعضی از ویروس‌ها، میکروب‌ها و عوامل قارچی باعث به وجود آمدن بیماری‌ می‌شوند. گاهی بر اثر بیماری‌های خونی و یا بیماری سل نیز مننژیت به وجود می‌آید.


نکته قابل توجه این است که مننژیت در مناطق پرجمعیت و در جایی که رعایت موارد بهداشتی کم است، بیشتر دیده می‌شود. کودکان مبتلا به بیماری سل، عفونت گوش، ریه وکم خونی بیشتر در معرض خطر قرار دارند.


نشانه‌های مننژیت


سر درد، تب بالا، استفراغ، تغییر در سطح هوشیاری، عدم حرکت گردن و درد در هنگام حرکت گردن، حساسیت بیش از حد به نور، تشنج به خصوص وقتی تب بالا باشد و در بعضی موارد بروز ضایعات پوستی به صورت کبودی از علائم این بیماری است.


برای پیشگیری از عوارض ثانویه مننژیت مانند ناشنوایی، ضایعات مغزی و مرگ باید هر چه سریع‌تر بیماری تشخیص داده شود و نسبت به درمان آن در بیمارستان اقدام شود. آزمایش مایع نخاع برای تشخیص بیماری بسیار ضروری است.


آیا می‌دانید چه آزمایشی برای تشخیص بیماری کمک کننده است؟


اگر کودک به طور غیر عادی بدحال است و یا حداقل دو علامت از علائم فوق در وی پدیدار شده باشد بلافاصله با پزشک مشورت کنید و یا کودک را به نزدیک‌ترین بیمارستان برسانید. کودک در بیمارستان بستری می‌شود و نخست آب نخاع وی جهت آزمایش، نمونه گیری می‌شود و با کمک این آزمایش می‌توان مننژیت و عامل ایجاد کننده آن را مشخص داد. همچنین ممکن است نمونه خون نیز جهت کشت و تعیین وجود باکتری و نوع آن به آزمایشگاه فرستاده شود.


درمان مننژیت


در صورت شک به مننژیت، پس از انجام آزمایش‌های لازم و حتی پیش از آماده شدن جواب آزمایش‌ها باید درمان فورا با آنتی بیوتیک‌ها شروع شود. اگر جواب آزمایش‌ها مشخص کند که کودک مبتلا به مننژیت ویروسی شده، آنتی بیوتیک‌ها قطع می‌شوند و هیچ درمان دیگری به جز مُسکن لازم نیست. عفونت‌های ویروسی معمولا پس از 5 تا 14 روز بسته به نوع ویروس خود به خود بر طرف می‌شود. اگر تشخیص مننژیت باکتریال تأیید شود، مصرف آنتی بیوتیک باید ادامه یابد، همچنین ممکن است برای کودک مایعات داخل وریدی (رگ) و داروی ضد تشنج تجویز شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: بهداشت
ارسال نظر