صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۷ - ۱۳ آذر ۱۳۹۵

آسیب‌شناسی علمی شبکه‌های اجتماعی مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

به همت انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، سخنرانی علمی بررسی آسیب‌شناسی شبکه‌های اجتماعی با شرکت استادان و دانشجویان این دانشگاه و با پوشش خبری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی برگزار شد.
کد خبر : 139099

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، سیامک پیغامی دبیر این جلسه هدف از برگزاری این سخنرانی را ارائه راهکارهای مفید و نحوه صحیح استفاده از این شبکه‌ها توسط کارشناسان و متخصصان این حوزه دانست و گفت: اگر بستری فراهم شود و این تاثیرها ادامه دار باشد و بتوانیم مقالاتی را در این باب پذیرش کنیم، امیدوار خواهیم بود که آگاهی لازم در کل جامعه برای استفاده صحیح از این شبکه ها صورت گیرد.


دکتر مهران صمدی عضو هیأت علمی این دانشگاه نیز گفت: پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی برای عموم تبیین نشده است. امروزه با گسترش رسانه های مجازی ضرورت آگاه سازی مردم از شگردها و ترفندها و آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی دوچندان شده است.


وی خاطرنشان کرد: شبکه‌های اجتماعی امروزه به عنوان رسانه جایگزین، جوان و آلاین وارد میدان شده و استقبال نوجوانان و جوانان از این شبکه‌ها به شدت در حال افزایش است و تبعات ناشی از استفاده‌های غیراصولی و علمی از آن می تواند به آسیب‌های اجتماعی دامن زند.


مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تصریح کرد: شکل گیری و نشر شایعات، امکان نقص حریم خصوصی افراد، بحران هویت و انزوای اجتماعی از تبعاتی است که شبکه های اجتماعی در شکل گیری آنها به ویژه قشر جوان نقش داشته است.


این استاد مدیریت رسانه اضافه کرد: خستگی زودرس، اضطراب،کج خلقی، بیقراری، بی توجهی به سلامت شخصی و آسیب های بیشمار روانی و جسمی نیز از پیامدهای منفی استفاده غیرضروری و غیراصولی از شبکه های اجتماعی است و علاوه بر آن نشر افکار جریان های انحرافی و عرفان های کاذب را به وفور می توان در این شبکه ها مشاهده کرد.


وی با اشاره به شکل گیری دو نظریه جهانی شامل جهان مجازی و جهان فیزیکی گفت: دنیای ارتباطات ما را به سمت جهان مجازی برده که کنجکاوی در زندگی دیگران، تبادل آنی محتوا، متن، عکس و فیلم و انتشار سریع هرگونه خبر و اطلاعات علمی و غیرضروری از ویژگی های آن است.


دکتر محمود علمی استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد تبریز هم تولید محتوای مطلوب رسانه ای و شکل گیری رسانه‌های تعاملی از سوی گروه های خودی و متخصص و دلسوز را در شبکه های اجتماعی ضروری خواند و گفت: زمان توسعه رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری غیردولتی در ایران فرا رسیده است و علاوه بر آن بالا بردن سواد رسانه‌ای جامعه و تولید محتوای کیفی مطابق فرهنگ ایرانی و اسلامی در شبکه ها و رسانه ها می تواند تا اندازه ای اوضاع را تلطیف و جوانان و مردم را علاقه‌مند به استفاده از چندرسانه‌ها کند.


در ادامه این هماش پنل تخصصی همایش علمی آسیب شناسی شبکه های اجتماعی برگزار شد که در آن دکتر نعیمه محب و دکتر شعله لیوارجانی استادان گروه تخصصی روانشناسی تربیتی و بالینی به سوالات دانشجویان و استادان پاسخ دادند.


انتهای پیام/

برچسب ها: واحد تبریز
ارسال نظر