صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۱ - ۱۳ آذر ۱۳۹۵

قائم مقام وزیر بهداشت: خیرین در عرصه مبارزه با مواد مخدر وارد نمی‌شوند

قائم مقام وزیر بهداشت در امور اجتماعی به ظرفیت خیرین در عرصه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: بسیاری از خیران مدرسه و بیمارستان می‌سازند اما نام اعتیاد که می آید، تمایلی برای ورود به این عرصه ندارند. اما خیران باید ورود جدی داشته باشند، افرادی که گرفتار اعتیاد شده‌اند فرزندان ما هستند.
کد خبر : 139060

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، هادی ایازی در همایش ملی صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با طرح این سوال که چرا مساله اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مطرح شد، گفت: واقعیت این است که مشارکت مردم به حل بسیاری از مسائل اجتماعی کمک می‌کند. به عنوان مثال در دوره ای از زمان با بحران مدارس چهارشیفته روبه‌رو بودیم که با مشارکت مردم توانستیم از آن عبور کنیم.


به گفته وی در حوزه اعتیاد نیز باید یک بسیج همگانی ایجاد کنیم تا هرکس متناسب با وسعش، نقش خود را ایفا کند.


قائم مقام وزیر بهداشت در امور اجتماعی با بیان اینکه خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی دارای بیشترین تاثیرگذاری و اهمیت است، اضافه کرد: برای تحقق این امر باید فرهنگ سازی کنیم و اولیا باید بدانند در حوزه پیشگیری چگونه می‌توانند نقش ایفا کنند.


ایازی ادامه داد: دومین حوزه اثرگذار، مدرسه است، در چند سال گذشته به دلیل حساسیت‌های موجود امکان ورود به مدارس نبود اما خوشبختانه اخیرا با طرح" نماد" این فرصت ایجاد شده تا دستگاه‌های ذیربط بتوانند در مدارس حضور یافته و نقش ایفا کنند. در آخرین جلسه با حضور وزیر کشور تاکید شد که ستاد ارتباط خوبی با ادارات آموزش و پرورش برقرار کند.


وی مساجد را سومین نهاد دارای نقش محوری دانست و افزود: بسیاری از مساجد ما به این موضوع نمی‌پردازند، در حالی که معتادان بخشی از عایله جامعه هستند که گرفتار شده‌اند و باید به آنها توجه کرد. حساسیت تا آنجاست که مقام معظم رهبری جلساتی با سران چشور برگزار می‌کنند. باید از ظرفیت مساجد به شکل جدی بهره‌مند شویم.


قائم مقام وزیر بهداشت در امور اجتماعی به ظرفیت محلات اشاره و عنوان کرد: باید از ظرفیت شوراهای محلات و کانون‌هایی که در سطح محلات شکل می‌گیرند استفاده کنیم. در تهران 354 محله وجود دارد و هر سرای محله دارای 14 خانه و کانون هستند که یکی از آنها می‌تواند به امر پیشگیری اختصاص یابد.


وی به نقش سازمان‌های مردم نهاد نیز اشاره کرد و گفت: علاوه بر این ظرفیت خیرین وجود دارد، بسیاری از خیران مدرسه و بیمارستان می‌سازند اما نام اعتیاد که می‌آید، می‌گویند به این عرصه ورود نمی‌کنیم. اتفاقا خیران باید ورود جدی داشته باشند، این‌ها که گرفتار اعتیاد شده‌اند فرزندان ما هستند.


ایازی تاکید کرد: در کنار همه این‌ها، اگر بتوانیم فرهنگ سازی کنیم در آن زمان موفق شده‌ایم. باید بپذیریم در موقعیت ویژه‌ای قرار داریم و در مسیر ترانزیت مواد مخدر هستیم و برای کاهش اثرپذیری‌ها چاره‌ای جز فرهنگ سازی نداریم. به عنوان مثال سریال " پریا" با موضوع ایدز چندی پیش با مشارکت وزارت بهداشت ساخته و پخش شد و افزایش 40 درصدی مراجعات مردم برای انجام آزمایشات مربوط رقم خورد و نشان دهنده تاثیر رسانه و فرهنگ سازی است.



انتهای پیام/

برچسب ها: اعتیاد
ارسال نظر