صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۸ - ۱۰ آذر ۱۳۹۵

عضو مؤتلفه: نمایندگان نباید مصونیت قضایی داشته باشند/ اینکه برخورد با نماینده را دون شأن مجلس بدانیم حاشیه‌سازی برای خروج از متن انقلاب است

امروز دهم آذرماه، سالروز شهادت سید حسن مدرس و روز مجلس است.به بهانه این روز به سراغ محمدکاظم انبارلویی، سردبیر روزنامه رسالت و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی رفتیم و با او درباره جایگاه و شأن مجلس در نظام جمهوری اسلامی صحبت کردیم.
کد خبر : 138499

متن کامل گفت‌وگوی خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا با انبارلویی به شرح زیر است:


برخی معتقدند طی سال‌های اخیر جایگاه مجلس افول پیدا کرده و به نظر می‌رسد نقش فرمایشی به خود گرفته است، تصور شما از این وضعیت مجلس چیست؟


جمله تاریخی امام مبنی بر اینکه مجلس در رأس امور است، نشان می‌دهد مجلس تجلی اراده ملت است و در باید در تمام سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش داشته باشد و با قانون‌گذاری درباره آن‌ها سیاست‌های نظام را ریل‌گذاری کند. علاوه بر این با نظارت بر اجرای سیاست‌ها مانع از انحرافات شود؛ با این حال به نظر می‌رسد جایگاه مجلس قدری افول یافته و دیگر در جایگاه خود قرار ندارد. به طور مثال مجلس در مسأله برجام کوتاهی کرد و اندکی دچار تعجیل شد، درحالی که امروز مجلس باید در مقابل قلدری آمریکا و پارلمان آن کشور بایستد و بسته پیشنهادی خود را برای تأدیب آن‌ها ارائه کند.


اخیرا آقای لاریجانی در مقام ریاست مجلس در پاسخ به بدعهدی‌های آمریکا گفتند پاسخی به آمریکا می‌دهیم که فراموش نکند، امیدواریم مجلس هرچه سریع‌تر پاسخی درخور و مدون برای مقابله با تصمیمات کنگره آمریکا ارائه کند.


اتفاقاتی که طی سال‌های گذشته علیه برخی نمایندگان مجلس افتاده، به نظر شما چه تأثیری بر این جایگاه داشته است؛ مثلا در اخیرترین موضوعات، لغو سخنرانی علی مطهری، نائب رئیس مجلس در مشهد و یا احضار و بازداشت یک نماینده به دنبال نطقش؟


برخورد با نمایندگان از مصادیق کاهش و نادیده گرفتن شأن مجلس و جایگاه نمایندگی نیست، این‌ها حاشیه‌سازی برای خروج از متن انقلاب است.


نائب رئیس مجلس با وجود رویکردی که مردم در 9 دی پیش گرفتند همچنان از فتنه‌گران دفاع و حمایت می‌کند. آقای صادقی هم به نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی پرداخته است، مسئولان دیگری هم به دادگاه احضار می‌شوند و بدون هیچ تشویش و خبرپراکنی در دادگاه حاضر می‌شوند.


آقای مرتضی نبوی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیر مسئول روزنامه رسالت به دادگاه رسانه احضار شد، دیگران بدون جنجال به دادگاه می‌روند و به نظر می‌رسد جنجال آفرینی‌های مربوط به آقای صادقی و مطهری هدفمند است. و هدف به حاشیه راندن مسائل مهمی چون فیش‌های حقوقی نجومی و مسأله بدعهدی‌های آمریکا نسبت به برجام در نزد افکار عمومی است.


به نظر من آنچه درباره آقای صادقی و مطهری رخ داده است برخورد نبوده و این ترجمه درستی از آن نیست. چراکه همه در برابر قانون یکسان‌اند و نمایندگان نیز مصونیتی ندارند.


برخی معتقدند روندی که در انتخابات‌ها طی می‌شود مانع از شکل‌گیری یک مجلس قوی و مقتدر است؛ نظر شما در این باره چیست؟


نمایندگان بعد از رأی آوردن برای دفاع و پاسداری از قانون اساسی سوگند یاد می‌کنند و اگر نماینده‌ای بعد از ورود به مجلس توان لازم برای پاسداری از قانون اساسی و رأی مردم را در خود نمی‌بیند بهتر است استعفا دهد و از مقام خود کناره‌گیری کند.


علی‌رغم این نظر شما باید بگویم نظارت شورای نگهبان سبب شده افراد بی‌صلاحیت به مجلس ورود پیدا نکنند و صلاحیت افراد باکفایت برای پست نمایندگی احراز شود.


در تفسیری از سیاست‌های کلی انتخابات، بحثی مبنی بر نظارت دائمی شورای نگهبان بر نمایندگان مطرح شده است، این نوع نظارت در صورت شکل‌گیری به نظر شما تأثیری در افول مقام مجلس نخواهد بود؟


نظارت دائمی شورای نگهبان بر نمایندگان اقدام مثبتی است که باید عملی شود. در یکی از ادوار مجلس، نیروی انتظامی نماینده‌ای را در خانه فساد بازداشت کرد و ایشان با نشان دادن کارت نمایندگی خود مدعی شده بود مصونیت قضایی دارد. این به آن معناست که نمایندگان نباید مصونیت قضایی داشته باشند و باید در برابر قانون پاسخگو باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر