صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۷ - ۰۷ آذر ۱۳۹۵

مسابقه ژاپنی برای سوپر کامپیوترها

دولت ژاپن برای بازپس‌گیری رتبه سریع‌ترین سوپر کامپیوتر جهان، رقابتی را بین غول‌های کامپیوتری این کشور ترتیب داده تا بتواند در سال 2018 از این سوپرکامپیوتر بهره بگیرد.
کد خبر : 137768

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از رویترز، از آخرین باری که ژاپن رتبه نخست کامپیوترهای سریع جهان را داشت، پنج سال می‌گذرد. در سال 2011 شرکت «فوجیتسو» موفق شد با کامپیوتر K رکورد محاسبه را بشکند و عدد 10/5 پتا اعشار را به نام خود ثبت کند. از آن زمان دیگر ژاپنی‌ها رتبه بالای جدول را از دست دادند و چینی‌ها و کره‌ای‌ها جانشین آنها شدند.


ژاپن اکنون با مشکل کمبود نیروی کار جوان و پیری جمعیت فعال روبه‌روست و سیاست‌های درون‌گرای این کشور نیز نتوانسته است کمکی به افزایش رشد کند. از سوی دیگر به دنبال این پیری، روند رشد اقتصادی نیز کند شده است و کشور آفتاب تابان که روزگاری سردمدار تکنولوژی جهان بود، اکنون در رتبه‌های چهارم و پنجم جا خوش کرده است. لوازم خانگی و کامپیوتری نیز بازار را در دست کره‌ای‌ها می‌بینند و سریع‌ترین کامپیوتر نیز در اختیار چینی‌هاست.


دولت ژاپن برای ایجاد انگیزه برای ساخت یک ابررایانه فوق سریع، جایزه‌ای 173 میلیون دلاری درنظر گرفته است اما کامپیوتر مذکور باید بتواند به رکورد 130 پتا اعشار دست پیدا کند که به معنی محاسبه تا 130 تریلیون رقم اعشاری است.


نتایج این رقابت تا یک ماه دیگر مشخص می‌شود و شرکتی که برنده این رقابت شود باید سوپر کامپیوتر خود را تا سال 2018 آماده کار کند و تحویل دهد.


ژاپن قصد دارد با استفاده از خدمات این سوپر کامپیوتر، خدمات رایانش ابری را که اکنون با پرداخت هزینه از سوی شرکت‌های ژاپنی به گوگل و مایکروسافت انجام می‌شود، در داخل ژاپن انجام دهد و به این وسیله موتور محرک پیشرفت تکنولوژیک و اقتصادی را به خاک خود بیاورد.


بحث سرعت، دقت و نهایت توان محاسباتی در پیشرفت بسیاری از علوم از زیست‌شناسی سلولی مولکولی تا علوم فضایی کاربرد دارد و این رشته‌ها به‌عنوان زیرساخت‌های پیشرفت تکنولوژی‌های روزمره محسوب می‌شوند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر