21 پیشنهاد پلیس راهور برای رانندگی در هوای بارانی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا از عوامل موثر در بروز حوادث و هنگام بارندگی یا شرایط خاص آب و هوایی محدود شدن دید راننده است که منجر به تصادفات میشود. پلیس راهور ناجا برای جلوگیری از این حوادث به رانندگان 21 فرمان را پیشنهاد کرده است:
1- هنگام بارندگی دقت بیشتری به خرج دهید. مبادا مناظر زیبا، هوای خوش و بوی نم باران حواستان را از رانندگی پرت کند.
2- فاصله زیادی را با ماشین جلویی حفظ کنید.
3- از سالم بودن برف پاککنهای جلو و عقب مطمئن باشید و بسته به شدت باران، سرعت برف پاک کن را تنظیم کنید.
4- نور اتومبیل کمک زیادی به دید راننده میکند، بنابراین برای داشتن دیدی مناسب باید چراغهای اتومبیلتان را تنظیم کرده و در وضعیت ایدهآل قرار دهید.
5- گرمکنهایبرقی شیشه عقب خودرو کمک زیادی به از بین بردن بخار شیشه میکند. بنابراین حتما گرمکن اتومبیل خود را آماده کنید.
6- منبع آب شیشه شوی را به طور مرتب کنترل کنید. در یک جاده گل آلود، حتی پس از باران، ماشینهای جلویی آن را گلی خواهند کرد.
7- در همان مسیری که ماشینهای جلوییتان حرکت میکنند، رانندگی کنید.
8- از چالههای آب باران ترجیحا دوری کنید و مراعات عابران پیاده را بکنید. خیابان پر از چاله های کوچک و بزرگ است که هنگام باران پر از آب می شوند. شرط انصاف این است که از چاله ها با احتیاط عبور کنید تا آب گل آلود به عابران نپاشد.
9- هنگام بارندگی، حداکثر سرعتهای مجاز تعیین شده برای معابر مختلف کاهش می یابد و شما باید با سرعت کمتری رانندگی کنید. این احتیاط در سرعت، برای وقتی که تازه باران شروع شده هم صادق است. یعنی وقتی که تازه زمین تر شده، اصطکاک کاهش مییابد. به خصوص در اوایل بارندگی، به علت مخلوط شدن آلودگیهای سطحی مانند روغن ماشین و گرد و خاک که به طور معمول روی سطح همه خیابانها و جادهها هست، حتی خطر جدیتر میشود.
10- اگر هنگام بارش باران مجبور به گرفتن ترمز شدیدی شدید، چند بار به طور پیایی پا را روی ترمز فشار دهید. با این کار از لیز خوردن ماشین جلوگیری خواهید کرد. البته رانندگان ماشینهایی که به ترمز ABS مجهزند، خیالشان از این بابت راحتتر است زیرا این ترمزها برای لیز نخوردن در چنین شرایطی طراحی شدهاند.
11- از سبقت گرفتن بپرهیزید. چرخاندن فرمان به مقدار زیاد، ضربهای به عقب خودرو میزند که موجب سر خوردن آن میشود و خودرو در جهت عکس حرکت برمیگردد. در عین حال، خودرو را در دنده نگه دارید و از خلاص کردن آن بپرهیزید، زیرا این حالت به کم شدن سرعت کمک میکند و حداکثر کنترل را به راننده میدهد.
12- از برداشتن پای خود از روی گاز به طور ناگهانی خودداری کنید و پدال گاز را به طور متعادل نگه دارید تا از سرخوردن خودرو در این وضعیت جلوگیری کنید. هنگامی هم که خودرو «بکسوات» کرد از گاز دادنهای بی مورد و چرخاندن سریع چرخها خودداری کنید زیرا این عمل علاوه بر این که نتیجه مثبتی ندارد، خودرو را نیز عمیقتر و کاملتر در گلولای فرو میبرد.
13- تایرهای خودرو تنها وسیله تماس خودرو با جاده است و شرایط آنها برای اصطکاک در آب و هوای بارانی بسیار مهم است اگر لاستیکها صاف یا عمق آج آنها کمتر 2 میلی متر است باعث تشدید لغزش خودرو در سطح راه میشود.
14- قسمت داخل شیشههای خودرو و شیشه دربها باید تمیز و فاقد هرگونه آلایندگی باشد چرا که ممکن است باعث انعکاس نور نامناسب به داخل خودرو گردد . پاک کردن داخل شیشه جلو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
15- فشار آوردن به پدالها به خصوص پدال ترمز را کم کنید رانندگی در آب و هوای بارانی نیازمند هوشیاری بیش از حد به خصوص در شب است، اگر خسته هستید جای مناسب را انتخاب و استراحت کنید.
16- پیش از اینکه با مشکل مواجه شوید سرعت را کم کنید و آگاه باشید که در این شرایط تایرها چسبندگی کمتری دارند، برای توقف کردن، فرمان گرفتن و سرعت گرفتن به یاد داشته باشید حتی خودروهای دو دیفراسیل و ترمزهای ضد قفل نیز نمیتوانند قوانین فیزیکی را تغییر دهند.
17- در روزهای بارانی ضریب اصطکاک خودرو با زمین کم میشود بنابراین سرعت زیاد و ترمزهای ناگهانی موجب لیز خوردن اتومبیل میشود.
18- کنترل سرعت در شروع بارندگی بخصوص در مناطق شهری مهمتر است. سطح خیابانهای شهر اغلب آلوده به نفت، بنزین، گازوئیل و انواع روغنهاست، این مواد به همراه آب باران سطوح آسفالت را لیزتر خواهد کرد.
19- در زمان سرعت در یک سطح لیز و لغزنده از تغییر ناگهانی دنده سبک به سنگین خودداری کنید.
20- در صورت بخار گرفتگی شیشهها از دستگاه تهویه خودرو استفاده کنید و شیشه سمت راننده را کمی پایین آورید. برای افزایش میدان دید میتوانید از شیشه گرمکن و برفپاککن هم استفاده کنید.
21- در پیچها با دقت و به آرامی گردش کنید.
انتهای پیام/