سخنرانی عضو هیات علمی واحد سمنان در سمپوزیوم بینالمللی محاسباتی و هوش کسب و کارسوئیس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این مقاله با عنوان «بازشناسی زیر-کلمات برخط فارسی بر اساس ویژگیهای کدهای زنجیرهای فریمن با استفاده از مدل مخفی مارکوف» توسط دکتر وحید قدس به صورت سخنرانی ارائه شد.
قدس درباره این همایش به خبرنگار آنا گفت: «سمپوزیوم بین المللی محاسباتی و هوش کسب و کار (ISCBI 2016) و با موضوع هوش محاسباتی، هوش مصنوعی و تجارت هوشمند در دانشگاه علوم و هنرهای کاربردی نورث وسترن در شهر اولتن کشور سوئیس برگزار شد.»
وی با توجه به این مقاله گفت: «در این مقاله که نتیجه یک پژوهش است سعی بر شناسایی برخط زیر-کلمات فارسی با استفاده از کدهای زنجیرهای فریمن و مدل مخفی مارکوف شده است. کدهای زنجیرهای با استفاده از جهت شکستگیها، ضمن حفظ جهت حرکت قلم، حجم دادهها را کاهش میدهد»
قدس افزود: «از اینرو میتواند به عنوان یک روش مؤثر در شناسایی برخط زیر-کلمات بکار گرفته شود. پس از شکستن زیر-کلمه به بخشهای تشکیلدهنده (بدنه اصلی و ریزحرکات)، با استفاده از کدهای زنجیرهای فریمن، هر بخش به صورت مجزا کدگذاری میشود.»
این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: «از آنجایی که این کدها به تنهایی برای شناسایی زیر-کلمه کافی نیست، آنها را با ویژگیهای دیگری که از بردارهای افقی و عمودی زیر-کلمات به دست میآیند تلفیق کرده و مجموعه ویژگیهای استخراج شده را جهت شناسایی نهایی به طبقهبندیکننده مدل مخفی مارکوف ارسال میکنیم. بکارگیری مراحل یاد شده بر روی پایگاه دادهای مشتمل بر 2000 نمونه زیر-کلمه، نرخ شناسایی تا 5/93 درصد را نشان میدهد»
وی گفت: «در این سمپوزیوم 40 مقاله از کشورهای آمریکا، سوییس، هندوستان، استرالیا، پاکستان، ایران، هنگ کنگ، چین، تایوان، ماکائو، سنگاپور، لهستان، آفریقای جنوبی و تایلند پذیرفته و در 8 نشست ارائه شد»
انتهای پیام/