صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۵ - ۰۶ آذر ۱۳۹۵

تولید پایدار گاز با پشتیبانی سرویس‌های جانبی در پارس جنوبی

از آنجا که هر فاز پارس جنوبی،‌ یوتولیتی و سرویس های جانبی خود را تولید می کند، بنابراین اگر در یکی از فازها درخصوص تولید آن مشکلی پیش آید، ‌فازهای همسایه می توانند یوتولیتی مورد نیاز را تامین کنند تا مشکلی در تولید گاز بوجود نیاید و پایدارتر باشد.
کد خبر : 137503

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، فاز 19 پارس جنوبی نیز از این قاعده مستثنی نیست و با وجود اینکه هنوز به بهره برداری کامل نرسیده اما یوتولیتی مورد نیاز 3 ترین راه اندازی شده خود را تولید می کند و در صورت بروز حادثه در واحدهای تولید خدمات جانبی در فازهای همجوار مانند فاز 12، امکان ارسال این تولیدات را دارد.


فاز 19 مانند هر فاز استاندارد پارس جنوبی قرار است با بهره برداری کامل 56 میلیون مترمکعب گاز ترش را دریافت کند و از این میزان 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین و 180 هزار بشکه میعانات گازی تولید کند.


گاز شیرین شده در این پالایشگاه به خط لوله سراسری تزریق و میعانات گازی تولیدی نیز صادر می‌شود.


این فاز در 4 ترین طراحی شده و که هر ترین در طول روز توانایی پالایش 500 میلیون فوت مکعب گاز را داراست و در حال حاضر 3 ترین از پالایشگاه فاز 19 در مدار بهره برداری قرار دارد.


با تکمیل واحدهای باقی مانده از این پالایشگاه تا پایان سال جاری و یا اوایل سال آینده، بهره برداری رسمی و کامل از این پالایشگاه آغاز خواهد شد.


همچنین به منظور امکان ذخیره سازی میعانات در این پالایشگاه،‌4 مخزن 63 هزار متر مکعبی ساخته شده است با این وجود صادرات میعانات از اردیبهشت سال جاری در این فاز در جریان قرار دارد.


اهمیت تولید میعانات گازی در این پالایشگاه به حدی زیاد است که واحد تثبیت میعانات در فاز 19،‌ یک واحد پشتیبان نیز دارد تا هیچ خللی به وجود نیاید.


از تولیدات عمده این پالایشگاه میتوان به متان، ‌اتان،‌ پروپان، ‌بوتان،‌ میعانات گازی و گوگرد اشاره کرد که حجم گوگرد تولید در این پالایشگاه روزانه 400 تن میباشد.


همچنین در این پالایشگاه روزانه 2 هزار تن پروپان و‌1200 تن بوتان تولید شده که به کشورهای مختلف صادر می‌شود.


اتان تولیدی این پالایشگاه نیز به میزان 2500 تن به پتروشیمی های عسلویه تحویل می‌شود.


لازم به ذکر است که توسعه این فاز در بخش دریا کامل شده و در بخش خشکی نیز 2 شیفت 12 ساعته درتلاش است تا پالایشگاه این فاز را تکمیل کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر