صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۹ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۴

پرونده «گوشت بوفالو» پیچیده‌تر شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حالی از واردات 800 تن گوشت بوفالو در سال گذشته خبر داده که در آمار گمرک اثری از واردات این کالا در سال گذشته نیست. با این حال رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی مدعی است که از سال 1372 تاکنون، واردات گوشت گاومیش هندی یا بوفالو به کشور انجام می‌شود.
کد خبر : 13708

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مدتی است که درباره صحت واردات و سلامتی بهداشتی گوشت بوفالو بحث می‌شود. رئیس سازمان دامپزشکی نیز در مصاحبه اخیر خود بر واردات 800 تنی این محصول برای تولید فرآورده‌های گوشتی حرارت دیده در پایان سال گذشته تاکید کرده‌است.


این در حالی است که بر اساس آمار واردات سال 93 گمرک، از واردات گوشت بوفالو به صورت رسمی خبری نیست و ممکن است واردات انجام شده از مبادی غیررسمی باشد.


مهدی خلج در بخشی از اظهارات خود با بیان اینکه تا پایان سال گذشته هیچ مجوزی برای واردات گوشت بوفالو صادر نشد، گفته است: البته در پایان سال گذشته ستاد تنظیم بازار بر اساس ارزیابی‌ها و نیاز سنجی کشور برای واردات بسیار محدود گوشت بوفالو از هندوستان مجوز داد.


با این حال وی در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار کرده‌است که واردات و مصرف گوشت بوفالو سابقه‌ای 30 ساله دارد و تاکنون نیز با مجوز و نظارت سازمان دامپزشکی انجام شده‌است!


رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو نیز در پرسش از سازمان دامپزشکی گفته است که اگر سلامت گوشت بوفالو مورد تائید بوده و مشکلی ندارد، چرا تنها باید برای فرآرده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس استفاده شود؟


پیام محبی رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران با بیان اینکه محدودیت مصرف گوشت گاومیش هندی در سوسیس و کالباس به معنای عدم سلامت آن است، گفته است: گوشت گاو میش هندی از نظر بیماری‌های انگلی سالم نیست و مبتلا به برخی انگل‌ها از جمله سارکوسیست است.


سیاست‌های دوگانه، فرآورده‌های گوشتی را 40 درصد گران کرد


در همین زمینه رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی با انتقاد از عملکرد دوگانه مسئولان وزارت بهداشت نسبت به واردات گوشت برای مصرف کارخانجات فرآورده‌های گوشتی گفت: از سال 72 تا کنون واردات گوشت گاومیش هندی یا بوفالو به کشور انجام می‌شود و در این زمینه هیچ منعی وجود نداشته است.


محمد موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه سال گذشته سال بسیار بدی برای صنعت فرآورده‌های گوشتی بود، گفت: سال گذشته به دلیل سیاست‌های دوگانه و متناقض وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو، قیمت انواع سوسیس و کالباس بیش از 40 درصد افزایش یافت.


وی افزود: امسال نیز صنعت فرآورده‌های گوشتی کشور از عواقب تصمیم‌ها و سیاست‌های متناقض مسئولان در این بخش مصون نمانده و برای سال جدید موضوع واردات گوشت گاومیش هندی یا همان بوفالو با عنوان حرارت دیده برای صنعت تولید کالباس و سوسیس دردسر ساز شده‌است.








گر به قول مسئولان بهداشتی و سازمان غذا و دارو گوشت بوفالو گوشت غیر بهداشتی و بدی است چرا باید برای استفاده در تولید کالباس و سوسیس وارد کشور شود؟ مگر تولیدات فرآورده‌های گوشتی، تولیداتی غیربهداشتی و غیر سلامت است؟

موسوی با بیان اینکه به خاطر عدم سرمایه‌گذاری در تولید دام سنگین کشور، هر سال به واردات مقادیری گوشت قرمز برای مصرف در صنعت تولید فرآورده‌های گوشتی نیازمندیم، اظهارکرد: واردات گوشت قرمز دام سنگین به ایران همیشه از دو کشور برزیل و هندوستان انجام شده‌است.


وی ادامه داد: عمده گوشت وارداتی از برزیل شامل گوشت گاو و گوساله و از هند شامل گوشت گاومیش هندی یا بوفالو بوده‌است و این در حالی است که به تازگی مسئولان بهداشتی و سازمان غذا و دارو با طرح مساله غیربهداشتی بودن گوشت بوفالو، وانمود می‌کنند که قرار است به تازگی این گوشت وارد کشور شود.


به گفته موسوی اگر به قول مسئولان بهداشتی و سازمان غذا و دارو گوشت بوفالو گوشت غیر بهداشتی و بدی است چرا باید برای استفاده در تولید کالباس و سوسیس وارد کشور شود؟ مگر تولیدات فرآورده‌های گوشتی، تولیداتی غیربهداشتی و غیر سلامت است؟


وی افزود: از سوی دیگر اگر این گوشت غیر بهداشتی بوده، پس چرا از سال 72 تاکنون وارد کشور می‌شدهاست و در طول این سالها هیچ کس از مسئولان مربوطه در مورد آن صحبتی نکرده‌است.


موسوی با بیان اینکه سالیانه 150 هزار تن گوشت از برزیل و هند وارد کشورمان می‌شود، تصریح کرد:بعد از تشدید تحریم‌ها، واردات گوشت قرمز از کشور برزیل بسیار کم شد و عمده واردات ایران در بخش گوشت از هند بوده‌است.


انتهای پیام/

ارسال نظر