صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۹ - ۰۳ آذر ۱۳۹۵
در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز

دکتر میرزاده: افزایش مقالات پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی در سه سال اخیر/ بومی‌گزینی، یکی از دستاوردهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی است

جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز روز گذشته با حضور دکتر حمید میرزاده، ریاست دانشگاه در سازمان مرکزی برگزار شد.
کد خبر : 136794

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این جلسه حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به فلسفه شکل‌گیری جلسات این شورا اشاره کرد و گفت: «این جلسات با هدف آگاهی از بازخورد تصمیمات سازمان مرکزی در ستاد تشکیل می‌شود و از آنجایی که واحدها با مسائل آموزشی، اداری، پژوهشی و ... بیشتر در ارتباط‌ هستند، نکته نظرات آنها می‌تواند برای اصلاح روش‌ها، منش‌ها و تنظیم آئین‌نامه‌ها استفاده شود.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، ارتباط مستمر و مداوم با روسای واحدها و مدیران دانشگاه را بسیار مهم دانست و گفت: «برگزاری جلسات هیات‌های امنای استانی، جلسات پایش، شورای راهبردی، شوراهای دانشگاه و ... زمینه ارتباط هرچه بیشتر میان مدیران صف و ستاد در دانشگاه آزاد اسلامی را فراهم ساخته است. معتقدیم با استفاده از خردجمعی و افزایش مشارکت مدیران در تصمیم‌گیری‌ها می‌توان دانشگاه را به نحو بهتری اداره کرد.»


میرزاده تقلیل بخشنامه‌های دانشگاه از 30 هزار صفحه به 3 هزار صفحه را یکی از دستاوردهای مدیریت مشارکتی در دانشگاه آزاد اسلامی دانست و افزود: «یکی از چالش‌های دانشگاه در گذشته این بود که بخشنامه‌ها به صورت شورایی صادر نمی‌شد. اما با تشکیل شورای مرآت و بهره‌گیری از نظرات 20 نفر از روسای استان‌ها در این شورا، بخشنامه‌ها کامل‌تر و با اشتباهات کمتری تنظیم می‌شود.»


او گفت: «نظرات و پیشنهادهای همه مدیران و روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در تصمیم‌گیری‌ها مهم است و مورد استفاده قرار می‌گیرد، همه مباحث مطرح شده در این گونه جلسات بررسی و به بخش‌های مربوط در سازمان مرکزی ارجاع داده می‌شود.»


او به گزارش ارائه شده از سوی دکتر بهروز میرزا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اشاره کرد و گفت: «اغلب شاخص‌ها در استان البرز رعایت شده و خوشحال کننده است. اما انتظار می‌رود این استان نقش بیشتری در توسعه علمی دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشد.»


میرزاده مجاورت استان البرز با تهران را فرصتی برای رشد این استان دانست و افزود: «خوشبختانه بیشتر رشته‌های تحصیلات تکمیلی در این استان ایجاد شده است و کمک به‌سزایی در کاهش رفت و آمد دانشجویان به تهران داشته است.»


دانشگاه موفق باید در حوزه‌های فرهنگ، اجتماع و اقتصاد موثر باشد


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با ابراز خرسندی از گزارش ارائه شده از سوی دکتر میرزا گفت: «گزارش خوب او نشان‌دهنده تلاش‌های او و معاونانشان و همچنین روسای واحدهای این استان دارد.»


میرزاده به وجود 3 هزار واحد صنعتی در استان البرز اشاره کرد و گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تقویت ارتباط خود با صنعت می‌تواند دامنه این ارتباط را به استان تهران نیز گسترش دهد. با توجه به پتانسیل‌های این استان انتظار می‌رود میزان درآمدهای غیر‌شهریه‌ای از این طریق افزایش یابد.»


او بر گسترش فعالیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان در استان البرز تاکید کرد و گفت: «دانشگاه موفق باید بتواند در حوزه اقتصاد، اجتماع و فرهنگ موثر باشد.»


او از مسئولان واحدهای استان‌ها خواست تا برای گرفتن گرنت از بخش صنایع و خدمات تلاش بیشتری داشته باشند و خواستار تشکیل جلساتی برای پیگیری این موضوع شد.


سهم دانشگاه آزاد اسلامی از مقالات پراستاد به 30 درصد افزایش یافته است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش میزان تولیدات علمی در این دانشگاه در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: «با اجرای سیاست‌های جدید در دانشگاه آزاد اسلامی میزان تولید مقالات پر استناد روز به روز افزایش یافته است که این موضوع بسیار خوشحال‌کننده است. براساس آمار سهم دانشگاه آزاد اسلامی از مقالات پراستناد کشور از 22 درصد به 30 درصد افزایش یافته است. براساس آمار سایت ISI بیشترین میزان تولید مقالات دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به سال 2015 میلادی است که 7 هزار مقاله در این سال در این پایگاه به ثبت رسیده است. پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال 2016 سهم دانشگاه آزاد اسلامی در تولید علمی کشور از 19 درصد به 20 درصد برسد.»


او در ادامه به مقایسه میزان تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاه‌های کشور پرداخت و گفت: «براساس داده‌های پایگاه علمی Web of science میزان تولید مقالات علمی کل کشور از ابتدا تاکنون 303 هزار و 502 مقاله است که حدود 43 درصد از آن در سال‌های 2013 تا 2016 میلادی تولید شده است و این آمار نشان‌دهنده عملکرد موفق دولت به شمار می‌رود.»


رشد تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی از 2013 تا 2016، 10 درصد بیشتر از کل تولیدات علمی کشور بوده است


میرزاده همچنین درباره میزان تولید علمی دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای راه‌اندازی تاکنون گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون 47 هزار و 514 مقاله تولید کرده است که بیش از 25 هزار و 161 مقاله (یعنی 53 درصد) در فاصله سال‌های 2013 تا 2016 تولید شده است. این مقایسه نشان می‌دهد که در این بازه زمانی رشد تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی 10 درصد بیش از کل تولیدات علمی کشور است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به ارتقای جایگاه ایران در پایگاه ESI در سه سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: «در مهرماه 92، رتبه این دانشگاه 752 بود که با اجرای سیاست‌های کیفیت‌بخشی این رتبه به 161 ارتقا یافته است. دانشگاه آزاد اسلامی دارای بیش از یک میلیون و 600 هزار دانشجو است که حدود یک میلیون و 100 هزار نفر از آنها در مقاطع کاردانی و کارشناسی تحصیل می‌کنند و این میزان تولید علم مختص به 40 واحد برگزار‌کننده دوره دکترای این دانشگاه است.»


او به اهمیت پرداختن به پژوهش در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد که یک استاد موفق، پژوهشگر موفقی نیز هست. آموزش اگر به همراه پژوهش نباشد نمی‌تواند به توسعه دانشگاه کمک کند. دانشگاه آزاد اسلامی حاصل پس‌انداز مردم است و توانسته است در سه دهه گذشته نقش مهمی را در توسعه علمی کشور ایفا کند، در بسیاری از کشورها به دنبال الگویی هستند که با مشارکت مردم و بخش خصوصی بتوانند دست به توسعه آموزش عالی بزنند که این مهم در ایران اتفاق افتاده است.»


اگر دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت، میلیاردها ریال ارز از کشور خارج می‌شد


میرزاده خطاب به روسای واحدها و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز گفت: «درخواست من از شما این است که به جای حمایت از افراد در دانشگاه از فرایندهای دانشگاه حمایت کنید. اگر دانشگاه آزاد اسلامی وجود نداشت تاکنون بیش از 5.7 میلیون فارغ‌التحصیل این دانشگاه روانه دانشگاه‌های درجه دو و سه کشورهای همسایه می‌شدند که این امر باعث خروج میلیاردها ریال ارز از کشور می‌شد.»


او در ادامه به دیگر دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «شبکه کردن بیش از 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه در قالب طرح ساها، باعث ایجاد یک گنجینه فنی شده است که برای همه محققان کشور قابل دسترسی است. علاوه بر این دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد دفتر در دانشگاه‌های مطرح دنیا سعی در تبادل علمی با دیگر کشورها داشته است. شبکه بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی شرایط ادامه تحصیل برای فارسی زبانان خارج از ایران را هم فراهم ساخته است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بومی‌گزینی را یکی دیگر از دستاوردهای سیاست‌های اخیر این دانشگاه برشمرد و افزود: «در حال حاضر در 71 درصد از رشته محل‌های کارشناسی‌ارشد، 96 درصد رشته محل‌های کارشناسی و کاردانی و 51 درصد از رشته محل‌های دکتری تخصصی بومی‌گزینی شده است. بومی‌گزینی تنها یک حرکت علمی نیست، بلکه می‌توان آن را حرکتی فرهنگی هم دانست که در انسجام بنیان خانواده‌ها و کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی کمک به‌سزایی داشته است.»


میرزاده دانشگاه آزاد اسلامی را دارای پتانسیل‌ها و شاخص‌های لازم برای جذب دانشجویان دوره دکتری دانست و گفت: «شرایط این دانشگاه به لحاظ دارابودن فضای آموزشی، آزمایشگاهی و ... از بسیاری از دانشگاه‌های کشور مطلوب‌تر است، سرانه فضای دانشجو در این دانشگاه 10 مترمربع است که بیشتر از متوسط کشوری است. همچنین در دانشگاه آزاد اسلامی نسبت استاد به دانشجو در دوره دکترا یک به 2.7 است این در حالی است که در دانشگاه‌های دولتی این نسبت یک به 5 است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با گلایه از نقدهای غیرمنصفانه برخی از فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «متاسفانه تاکنون هیچ از این موسسات آموزش عالی هیچ گزارشی درباره رعایت استانداردهای موجود اعم از تعداد اعضای هیات علمی، تعداد آزمایشگاه، سرانه فضای آموزشی و ... به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نکرده‌اند. این در حالی است که تاکنون دانشگاه آزاد اسلامی چندین بار مورد تحقیق و تفحص قرار گرفته است و اقدامات خود در مورد استاندارد‌سازی و کیفی‌گرایی دانشگاه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گزارش کرده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر