صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۶ - ۰۳ آذر ۱۳۹۵

تصویب قطعنامه همکاری سازمان ملل متحد و اکو

قطعنامه همکاری میان سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اقتصادی (اکو) با اجماع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.
کد خبر : 136659

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از اداره دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه،‌ غلامحسین دهقانی، سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه به هنگام معرفی این قطعنامه در هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: «منطقه اکو با ده عضو از غرب آسیا، آسیای مرکزی و قفقاز، اروپا را به چین و روسیه را به خلیج فارس وصل می‌کند. اکو از یک سو به عنوان یک سازوکار همکاری‌های منطقه‌ای در مسیر توسعه کشورهای عضو عمل می‌کند و از سوی دیگر با عملکرد خود در سطح بین‌المللی موجب اجرای دستورکارهای جهانی در سطح منطقه اکو شده است.»


سفیر نمایندگی کشورمان با اشاره به گسترش همکاری‌های اکو با ملل متحد گفت که گسترش همکاری‌های اکو با ملل متحد طی سه دهه گذشته همواره به عنوان یک اولویت برای این سازمان مطرح بوده است.


وی این همکاری‌ها را دوسویه خواند و اضافه کرد که اکو با تحکیم مناسبات خود با سازمان ملل متحد می‌تواند از ظرفیت‌ها، منابع و دانش آژانس‌های ملل متحد بهره مند شود و همچنین با ارائه ظرفیت‌های خود به سیستم ملل متحد در جهت گسترش همکاری‌ها در دو سطح منطقه‌ای و جهانی عمل کند.


دهقانی از همکاری‌های منطقه‌ای به عنوان پارادیم غالب در مناسبات بین‌المللی کنونی نام برد و تاکید کرد که همکاری میان همسایگان و کشورهای واقع در یک منطقه می‌تواند در چارچوب سازوکارهای منطقه‌ای نظیر اکو در مسیر توسعه اقتصادی و سعادت و بهروزی مردم عمل کند.


معاون نماینده دائم کشورمان اکو را مظهر چنین همکاری‌هایی خواند و اضافه کرد که این سازمان از زمان تاسیس تاکنون با جهت‌گیری‌های خود موجب گسترش همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای و جهانی با محوریت همکاری‌های اقتصادی و غیر اقتصادی در میان اعضای خود شده است.


جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس دوره ای شورای وزیران اکو مسئولیت مذاکره این قطعنامه را در هفتاد و یکمین مجمع عمومی ملل متحد برعهده داشت. این قطعنامه دیروز پس از حدود دو ماه مذاکره با اجماع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر