صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۰۱ - ۰۲ آذر ۱۳۹۵
در دیدار رییس جمهوری اسلوونی؛

آیت الله هاشمی رفسنجانی: ایران در مقابل مواضع تند آمریکا همیشه بر اساس عزت، حکمت و مصلحت عمل می کند

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمهوری اسلامی ایران در تمام سال‌های پس از پیروزی با مواضع تند و تحریم‌های آمریکا مواجه بوده، اما همیشه بر اساس عزت، حکمت و مصلحت عمل می‌‌کند.
کد خبر : 136628

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی عصر سه شنبه در دیدار باروت پاخور رئیس جمهوری اسلوونی درباره مواضع سخت ترامپ در زمان تبلیغات ریاست جمهوری آمریکا، برجام را یک تعهد و توافق بین‌المللی دانست و افزود: اگر حرف‌های ترامپ ملاک شود که او ناتو، تجارت جهانی و عهدنامه پاریس برای محیط زیست را هم قبول ندارد.
وی با انتقاد از سیاست‌های ترامپ و همراهی اقلیتی جنگ‌طلب با او، گفت: اگر چه مردم آمریکا می‌دانند چه کار کنند، اما روزهای سخت آمریکا با ترامپ هم بعید نیست و اعتراضات مردمی، مخصوصا در کالیفرنیا نشانه‌های بدی برای آینده است.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خصوص آینده روابط ایران و آمریکا، گفت: ایران حتی در زمان امام راحل تا الان همیشه تاکید می‌کرد که آمریکا باید دست از زورگویی‌ها بردارد، البته دفاع مردم ایران را در زمان جنگ با عراق دیدید که در مراحل پایانی به مقابله مستقیم روی آورده بود.
وی در پاسخ به سوال رییس‌جمهوری اسلوونی مبنی بر اینکه 'آینده روابط ایران و آمریکا چه می‌شود؟'به تشریح اقدامات خصمانه آمریکا در سال‌های قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نسبت به مردم ایران پرداخت و گفت: حتی پس از پیروزی انقلاب روابط خود با آمریکا را قطع نکردیم و حدود 5 هزار مستشار آمریکایی با خانواده‌ها و وسایل خویش با امنیت کامل از فرودگاه‌های ما به کشورشان رفتند.
وی درباره تسخیر سفارت آمریکا اظهار داشت: کم‌کم گروهک‌های مسلح که نمونه آنها همین منافقین هستند که الان در حمایت غربی‌ها هستند، برای اقدامات تروریستی و براندازی با سفارت آمریکا رفت‌وآمد داشتند که دانشجویان انقلابی عصبانی شدند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علاوه بر نقش آمریکا در طرح‌ریزی کودتای نوژه علیه انقلاب اسلامی، به بدعهدی‌های مالی آمریکا در زمان رژیم پهلوی اشاره کرد و گفت: قرار بود به ایران تجهیزات مدرن نظامی بدهد، اما نداد، در حالی که پولش را گرفته و الان سالهاست که به ایران بدهکار است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، نظام اسلامی را ملهم از آیین اسلام دانست و با تشریح وصیت پیامبر اکرم(ص) به امام علی(ع)، گفت: پیامبر اسلام به جانشین خود تأکید می‌کنند که بعد از من، اگر مردم شما را خواستند، حکومت کن و اگر نخواستند، کارشان را به خودشان واگذار کن.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر حاکمیت دین در کشور و اکثریت مطلق مسلمانان در ایران افزود: چون انقلاب اسلامی را براساس تعالیم اسلام می‌دانستیم، دو ماه پس از پیروزی انقلاب، برای تعیین نوع حکومت، رفراندم برگزار کردیم تا مردم از بین جمهوری، جمهوری دمکراتیک و جمهوری اسلامی، یکی را انتخاب کنند که بیش از 99 درصد به جمهوری اسلامی رأی دادند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان این جمله که «قانون اساسی ما پس از تدوین و تصویب در مجلس خبرگان قانون اساسی به رای عمومی گذاشته شد»، گفت: در قانون اساسی همه امور کشور ریشه در تصمیم مردم دارند، به گونه‌ای که از رهبری به عنوان شخص اول کشور، تا رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس خبرگان و پارلمان و شوراهای شهرها و روستاها، به شکل مستقیم و غیرمستقیم با رای مردم انتخاب می‌شوند.
وی در توضیح جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در خیلی از کشورها دادگاه قانون اساسی دارند و براساس نظام ما، وقتی بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان که مسئول تطبیق مصوبات مجلس با دین و قانون اساسی است، اختلاف پیش بیاید، برای داوری به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌آید که معمولاً مسئولان با تجربه عضو مجمع تشخیص هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان تفاوت‌ها و شباهت‌های استنباط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی از دین و دخالت شرع در تصمیم سازی‌ها، افزود: ما معتقدیم اسلام کلیات مترقی برای اداره جامعه دارد و غربی‌ها که تجربه تلخ دخالت کلیساها و مانع‌تراشی‌های آنها را در مسیر علم و دانش دارند، به گونه‌ای دیگر فکر می‌کنند.
**بازگشایی سفارت اسلوونی در تهران
در آغاز این دیدار، باروت پاخور رییس جمهوری اسلوونی با بیان اهداف سفر خود به ایران گفت: بهترین خبر این است که فردا سفارت اسلوونی در ایران بازگشایی می‌شود که این نشان از تعهد کشور متبوعم برای گسترش روابط با کشور شماست.
وی با بیان این جمله که «اخیرا در جلسه‌ای درباره نظام دموکراسی بحث می‌کردیم»، افزود: در آن جلسه یکی از استادان دانشگاه می‌گفت که نظام حاکم بر ایران کاملاً دموکراسی است.
پاخور با اشاره به زوایای قانون‌گذاری و تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها در ایران، گفت: وقتی نظام شما را مطالعه کردم، متوجه شدم که هم مجمع تشخیص مصلحت نظام و هم شخص جناب‌عالی جایگاه مهمی در کشور دارید و به همین مقدار، در نظام بین‌‌المللی شناخته شده هستید.
رئیس جمهور اسلوونی در ادامه دیدار خود از احتمالات روابط ایران و آمریکا پرسید و وقتی پاسخ‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را شنید، گفت: حرف‌های شما را قبول دارم، چون ترامپ که گفته ناتو را به این صورت قبول ندارم، در حالی که ما عضو ناتو هستیم و صبر می‌کنیم تا مواضع عاقلانه بگیرد.
وی گفت: خواستار روابط گسترده‌تر با ایران هستیم و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در پاسخ گفت: ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط با کشور اسلوونی ندارد.


انتهای پیام/

برچسب ها: هاشمی رفسنجانی
ارسال نظر