صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۴ - ۰۲ آذر ۱۳۹۵

عید شکرگزاری در فضا + ویدئو

عید شکرگزاری، چهارمین پنجشنبه ماه نوامبر است. در این روز، افراد خانواده دور یک میز بزرگ جمع‌ می‌شوند و از خوردن گوشت بوقلمون و هم‌صحبتی با یکدیگر لذت می‌برند. حال به لطف دانشمندان کالج آمریکا، فضانوردان در فضا نیز می‌توانند از خوردن غذاهای مخصوص این روز لذت ببرند و خود را در خانه‌شان تصور کنند.
کد خبر : 136486

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ABCNews، دانشمندان مرکز تحقیقاتی غذای فضایی در دانشگاه A&M تگزاس برای فضانوردان غذاهای مخصوص عید شکرگزاری را از جمله بوقلمون تکه‌شده تهیه کرده‌اند.


دکتر «بونی دانبار»، فضانورد بازنشسته ناسا و پروفسور دپارتمان مهندسی هوا-فضای A&M می‌گوید: «اگرچه این غذاها در کیسه مخصوص فضا برای فضانوردان فرستاده می‌شود اما مزه آنها دقیقا چیزی است که آنها سر میز غذای عید شکرگزاری می‌چشند».


وی می‌افزاید: «برای بسیاری از فضانوردان، این روشی برای ارتباط با زمین است».


به گفته دانبار، زمان‌های صرف غذا، چه شما در فضا باشید یا زمین، چه در حال اکتشاف چه در حال سفر، فرصت‌های خاصی هستند که از نظر روانشناسی «بسیار مهم» به شمار می‌روند. این زمان‌ها، زمان استراحت، تمدد اعصاب، آرامش و همراهی است. در نتیجه چشیدن تمام چیزهایی که در عید شکرگزاری روی میز چیده می‌شوند، برای فضانوردان بسیار سرگرم‌کننده و حتی آرام‌بخش خواهد بود.


دانبار فضانوردی است که تاکنون پنج بار به فضا سفر کرده است و در مجموع 50 روز را در فضا گذرانده است. وی غذاهای بسیاری در فضا خورده است اما این نخستین بار است که وی غذاهای عید شکرگزاری را می‌چشد.


وی می‌گوید که در فضا وعده‌های اصلی غذای آنها کره بادام زمینی، ژله و نان درست‌شده با آرد بوده است. وی می‌افزاید که از آنجا که سابقه سفر انسان به فضا به 50 سال پیش می‌گذرد، دانشمندان برای تهیه غذا برای فضانوردان نیز راه طولانی طی کرده است.


دانبار همچنین می‌گوید: «غذا برای تغذیه فضانوردان به فضا ارسال می‌شود اما بیشتر آنها خوشمزه نیستند. مزه تقریبا همان مزه زمینی است اما خوشمزه و لذیذ نیستند».


دانشمندان در لابراتوار دانشگاه A&M غذاهایی را تحت عنوان MRE (غذا، آماده برای خوردن) درون کیسه‌های خاص تهیه می‌کنند. این کیسه‌های مخصوص، غذاها را برای مدت طولانی نگهداری می‌کنند و مانع فساد آنها می‌شوند. البته غذاها قبل از قرار گرفتن در این کیسه‌ها ابتدا بسته‌بندی، گرمابندی‌شده و سترون می‌شوند.


فضانوردان قبل از پرواز، به آشپزخانه مرکز فضایی «جانسون» در هوستون می‌روند و در آنجا تمام غذاهای تهیه‌شده را تست می‌کنند و آنهایی را که دوست دارند برای بردن با خودشان به فضا انتخاب می‌کنند. این غذاها در یک فر گرما دیده می‌شود و درون کیسه‌ها قرار می‌گیرند؛ در غیر این صورت غذاها در شرایط بی‌وزنی شناور می‌شوند.




در همین راستا، فضانوردانی که در عید شکرگزاری در فضا خواهند بود، از هم‌اکنون سور و سات این عید را آماده می‌کنند و قرار است با خوردن سیب‌زمینی شیرین، ذرت و البته بوقلمون، که از نظر دینبار طعم واقعی‌شان را می‌دهند، خود را در خانه احساس کنند.





مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر