صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۰۲ آذر ۱۳۹۵
در نشست خبری؛

وزیر کشور: رئیس قوه قضائیه هم مخالف اقدام دادستان مشهد بوده است/ منظور رئیس‌جمهوری از نفوذ را دستگاه‌ اطلاعاتی بررسی کند/ پاسخ شفاهی آملی لاریجانی درباره کنسرت‌ها

وزیر کشور دولت یازدهم گفت: اهل تهدید نیستم اما هرکسی من را تهدید کند، تیزتر می‌شوم.
کد خبر : 136444

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، امروز سه‌شنبه (2 آذرماه) عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور دولت یازدهم در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در وزارت کشور برگزار شد، درباره نامه حسن روحانی رئیس جمهوری در پاسخ به نامه علی مطهری نائب رئیس مجلس شورای اسلامی که در آن به مراکز حساس و نفوذ افراد به این مراکز اشاره شده است، اظهار کرد: منظور آقای روحانی را دستگاه اطلاعاتی - امنیتی باید بررسی کند. وی هم نگفته که قطعا نفوذ بوده است، بلکه آقای روحانی احتمال این امر را داده بودند. به هرحال ممکن است عده‌ای به دنبال اختلاف در کشور و زیر سؤال بردن اربعین باشند؛ بیان ایشان شامل دستور است.


وی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره نشست علی مطهری در یک مکان دولتی و نیاز به کسب مجوز تصریح کرد: اگر تشخیص رئیس دستگاه این بوده که آن مکان اجاره داده شود، مشکلی ندارد. این قانون خاصی نیست و اگر عدالت رعایت شود اشکالی ندارد؛ بنابراین مکان اولی را که دادستانی لغو کرد، امنیت تأمین شده بود، معاون سیاسی استانداری قول تأمین امنیت را داده بود. وقتی مجوز صادر می‌شود یعنی امنیت هم تأمین خواهد شد و مشکل امنیتی وجود نداشته است.


رحمانی‌فضلی گفت: با رعایت انصاف و عدالت می‌شود مکان دولتی را اجاره داد، اما زمان انتخابات این اجازه داده نمی‌شود.


من و حتی نیروی انتظامی حق ورود به دانشگاه را نداریم


خبرنگاری از وی سوال کرد: «گفتید صدور مجوز برای برگزاری تجمع و سخنرانی برعهده وزارت کشور است» اما در این چند سال تجمعات بسیاری در دانشگاه لغو شده است، چرا برای آنها نشست نمی‌گذارید و اطلاع‌رسانی نمی‌کنید؟ که رحمانی‌فضلی این‌گونه پاسخ داد: ما دو جا تجمع داریم؛ یکی محدوده‌های دانشگاه و مساجد است که مسئولیت آن برعهده خود دانشگاه است که من به عنوان وزیر کشور و حتی نیروی انتظامی حق ورود به دانشگاه را نداریم.


او در ادامه عنوان کرد: آن جایی را ما مجوز می‌دهیم که صددرصد امنیت آن را تأمین کنیم و برای من فرقی نمی‌کند کدام گروه برگزارکننده است، چراکه ما در وزارت کشور به قانون عمل می‌کنیم.


وزیر کشور با اشاره به ماجرای لغو سخنرانی نائب رئیس مجلس در مشهد، افزود: در مشهد مجوز گرفته شده بود. از نظر من به عنوان وزیر کشور اگر این سخنرانی انجام می‌شد، هیچ اتفاقی رخ نمی‌داد؛ زیرا مردم ایران فهمیده هستند و جمهوری اسلامی بسیار توانمند و قدرتمند است.


وی تاکید کرد: حالا ممکن است گزارشی از تجمع به مقام مسئول داده شود که آن مقام هم دادستانی باشد که احتمال بی‌نظمی را پیش‌بینی کرده است، در این صورت مقررات می‌گوید مسئول امنیت داخلی وزیر کشور است و شورای امنیت کشور مسئول این امنیت خواهد بود. در این شورا هم قوه‌ قضائیه، سپاه و همچنین سایر قوا و نهادها نماینده دارند.


رحمانی‌فضلی در این‌باره اضافه کرد: آقای مطهری هم با من تماس گرفت و گفت چنین اتفاقی افتاده است، با استاندار خراسان رضوی تماس گرفتم ایشان گفت هم با آقای آملی‌لاریجانی و هم علی لاریجانی و همچنین با دادستان صحبت شده بود. ایشان گفت همه قول مساعد دادند و گفتند برگزاری این مراسم ایرادی ندارد. من گفتم شما همه مسئولیت را قبول کنید؛ استاندار در پاسخ به من گفت: دادستانی محل سخنرانی را پلمپ کرده‌ است. ایشان گفت جا را عوض کردم، اما نمی‌دانست که باز هم ممکن است مانع شوند.


تند شدن فضا به نفع هیچ‌کس نیست/ رسانه‌ها و جناح‌ها خویشتن‌داری کنند


او ادامه داد: نیروی انتظامی ضابط قوه‌ قضائیه است و مکان را پلمپ کرده بود، هرچند نمی‌توانست این کار را انجام دهد. متأسفانه این مشکل حل نشد و مراسم سخنرانی لغو شد، موضوعی که می‌شد تمهیدات مناسبی برای آن مراسم اتخاذ شود و سخنرانی صورت گیرد.


وزیر کشور با بیان اینکه «تند کردن فضا مناسب نیست»، اظهار کرد: همه باید خویشتن‌داری کنیم و باید بنشینیم و چاره‌ای بیندیشیم. در این مسأله باید استنباط دادستان شنیده می‌شد، هرچند به نظر من این استنباط درست نیست. الان نیروهای ما در مشهد در حال بررسی این قضیه هستند، اما رسانه‌ها و جناح‌ها هم باید خویشتن‌داری کنند، چراکه تند شدن فضا به نفع کشور نیست.


وزیر کشور در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی‌ بر اینکه «فرمانداران همسو با دولت نیستند و چنین مشکلاتی هم به خاطر ناهمسویی با دولت به وجود می‌آید، چرا وزارت کشور تصمیم جدی درباره مدیران ناهمسو با دولت اتخاذ نمی‌کند؟»، گفت: مساله قزوین (سخنرانی زیباکلام) حل شد. صورتجلسه به من فرستاده شده بود و من هم گفتم که سخنرانی باید انجام شود، به رئیس دانشگاه نیز گفته شده بود که هیچ مشکلی برای سخنرانی وجود ندارد و رئیس دانشگاه باید 24 ساعت قبل به استانداری برای بررسی شرایط بیرونی خبر می‌داد، اما خود دانشگاه ابلاغ کرد که سخنرانی لغو شده است. به عبارتی خود دانشگاه تصمیم گرفته است تا سخنرانی آقای زیباکلام در قزوین لغو شود.


رحمانی‌فضلی درباره ماجرای سخنرانی علی مطهری در شیراز که به درگیری انجامید نیز افزود: مسأله شیراز از جنس مشهد نبود و با یکدیگر فرق دارند. استاندار فارس هم به خاطر مشکل به وجود آمده عوض نشده بود و دلایل دیگری داشت. آقای فرماندار مشهد نیز به این دلیل برکنار نشده است و من 18 آبان ماه حکم را زده بودم. فرمانداران و مدیران ما از جنس مدیریت در دولت گذشته نیستند، اما ممکن است سلیقه‌های متفاوتی با یکدیگر داشته باشند. به هرحال در شیوه مدیریت ممکن است سلایق متفاوت باشند.


هرکس تهدیدم کند، تیزتر می‌شوم


وی گفت: رحمانی‌فضلی اهل تهدید نیست و هرکس من را تهدید کند، من نیز تیزتر می‌شوم. البته اگر در مسیر حق نباشیم گردنم هم از مو باریک‌تر است.


رحمانی‌فضلی در ادامه تصریح کرد: سؤال هم حق نمایندگان مجلس است، اما می‌شود مسائل را هم قبل از صحن علنی مجلس حل کرد.


احمدی‌نژاد گفته امنیت جاهایی که می‌رود با خودش است


وزیر کشور همچنین در پاسخ به این سؤال که «چرا سخنرانی‌های احمدی‌نژاد با وجود پرونده‌هایی که دارد به راحتی برگزار می‌شود، اما فرزند شهید مطهری نمی‌تواند سخنرانی کند و علت رفتارهای فراقانونی در استان خراسان رضوی با حاکم خود خوانده آن چیست؟»، گفت: این بحث حاکم خودخوانده درست نیست؛ حفظ ادب برای ما واجب است. آقای علم‌الهدی نماینده ولی فقیه هستند و ممکن است ایده‌های دیگری داشته باشند و باید احترام این افراد که مورد تایید رهبری هستند حفظ شود. متأسفانه مسائل تندی علیه فرد مؤمنی که دیدگاه متفاوتی دارد مطرح می‌شود. این درست نیست و نباید این قضاوت‌ها در جامعه مطرح شود.


وی ادامه داد: اینکه برای احمدی‌نژاد امنیت وجود دارد، برای ما نفس امنیت مطرح است. درباره سخنرانی ایشان به وی تذکر داده شده است که باید به ما اطلاع بدهید و امنیت شما با ما است اما احمدی‌نژاد گفته امنیت جاهایی که می‌رویم با خودمان است و خودم تأمین می‌کنیم.


وزیر کشور تصریح کرد: ما از لغو سخنرانی آقای مطهری متأسف هستیم. دادستان با توجه به اختیارات قانونی این کار را انجام داده است. البته رئیس‌جمهوری، هم من و هم رئیس مجلس و حتی به نقل از رئیس مجلس؛ رئیس قوه قضاییه هم مخالف بودند، کار درستی نبوده و پیگیری می‌شود.


نمی‌توان به خیابان برویم و درگیر شویم/ دادستان نمی‌تواند تفسیر کند


خبرنگاری سؤال کرد «با توجه به اختیاراتی که دادستان برای لغو سخنرانی برای خود می‌داند در موقع انتخابات وضعیت طور دیگری می‌شود و ما باید قید انتخابات باشکوه را بزنیم؟» که وزیرکشور پاسخ داد: برداشت دادستان از قانونی که برای خود اختیار می‌داند درست نیست. البته که نمی‌توانیم برویم خیابان درگیر شویم و این عاقلانه نیست. راه درست این است که اگر لازم باشد تفسیر درستی از قانون انجام دهیم. آقای دادستان نمی‌تواند تفسیر کند که راسا با تجمعات و سخنرانی‌ها مخالفت کند.


درباره حادثه قرچک افرادی تعهد دادند


وی همچنین به ماجرای سخنرانی موسوی‌لاری در قرچک که با بی‌نظمی‌هایی همراه شد اشاره کرد و گفت: درباره قرچک به جمع‌بندی رسیدیم و افرادی عذرخواهی کردند و تعهد دادند. استاندار باید اطلاع‌رسانی می‌کرد.


وزیر کشور تأکید کرد: درباره انتخابات می‌گویم به هیچ‌وجه مشکلی در تجمعات و سخنرانی‌ها نخواهیم داشت. همه هماهنگی‌ها انجام خواهد شد و موضوعات مشابه این مشکل را با رئیس قوه قضاییه صحبت می‌کنیم و نظر ایشان را می‌گیریم.


نظر رئیس دستگاه قضا برای برگزاری کنسرت‌ها مثبت بود


خبرنگاری از رحمانی‌فضلی سؤال کرد که «آیا آقای آملی لاریجانی پاسخ نامه شما درباره برگزاری کنسرت‌ها را دادند؟»، که رحمانی‌فضلی پاسخ داد: بله حضوری پاسخ دادند. ایشان گفتند من قبول دارم که صدور مجوزها با وزارت ارشاد است و امنیت با وزارت کشور، اما این موارد باید هماهنگ شوند و آن را مدیریت کرد. هرکجا که صدور مجوز باشد البته با رعایت عرفیات آن منطقه باید صورت بگیرد. قم را ببینید که آن مسأله چقدر حاشیه‌ساز شد. شاید مشابه آن مراسم، حتی ده‌‎ها برابرش در تهران برگزار می‌شود، اما باید شرایط را ببینیم، ‌خداوند به ما عقل داده که متناسب با آن شرایط تصمیم بگیریم.


انتصاب معاونت سیاسی وزیرکشور و برگزاری انتخابات الکترونیک


وزیر کشور درباره اینکه «انتصاب معاون سیاسی به کجا رسید؟»، گفت: این موضوع معاونت سیاسی هم در دوره وزارت ما از موضوعاتی بود که زمان‌بر شد. ما صحبت نهایی را با گزینه نهایی داشتیم اما چون ایشان مسئولیتی درباره اربعین و سفرهای استانی و همچنین هلال احمر داشت، صبر کردیم تمام شود تا بعد از آن معرفی شوند.


رحمانی‌فضلی در پایان تأکید: ترجیح وزارت کشور برگزاری انتخابات الکترونیک است و جلسات ما با شورای نگهبان در این زمینه ادامه دارد. در انتخابات شوراهای شهر و روستا با توجه به اینکه طرف مقابل ما مجلس است، امیدورایم در کلان‌شهرها بتوانیم انتخابات الکترونیکی برگزار کنیم. هیچ اتفاقی با برگزاری انتخابات الکترونیکی ایجاد نمی‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر