صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۸ - ۰۱ آذر ۱۳۹۵

ممنوعیت ثبت احوال برای انتخاب نام‌های «ژاکلین» و «کاترین»/ «فاطمه» و «امیرعلی» محبوب‌ترین نام ایرانی‌ها

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون با ثبت 67 نام نامناسب مانند ژاکلین و کاترین جلوگیری شده است.
کد خبر : 136126

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ایسنا، سیف الله ابوترابی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به بیان گزارش اجمالی از ثبت احوال کشور در چند ماهه اخیر پرداخت و اظهار کرد: در آستانه صدمین سال تاسیس ثبت احوال قرار داریم. این سازمان در سوم دی ماه 1297 تاسیس شده و اولین سند هویتی کشور برای بانویی به نام «فاطمه ایرانی» صادر شده است و همواره فاطمه محبوب‌ترین نام بوده است.


وی افزود: امسال نیز نام «فاطمه» بیشترین فراوانی را در جمعیت اناث و «امیرعلی» نیز بیشترین فراوانی را در جمعیت ذکور داشته است.


به گفته سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور، امسال نام‌های فاطمه، زهرا، نازنین زهرا، یسنا، زینب، حلما، باران، فاطمه زهرا، ریحانه و رها بیشترین فراوانی نام دختر و امیرعلی، امیر حسین، علی، ابوالفضل، حسین، محمدطاها، امیرعباس، محمد حسین و امیرمحمد بیشترین فراوانی نام پسر را داشته است.


ابوترابی ادامه داد: در ماه محرم نیز نام‌های امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعلی، امیرعباس برای پسران و نام‌های فاطمه، زهرا، زینب و نازنین زهرا برای دختران دارای بیشترین فراوانی بوده است.


وی با اشاره به ممنوعیت نامگذاری نام‌های نامناسب برای موالید گفت: از ابتدای سال تاکنون با ثبت 67 نام نامناسب مانند ژاکلین و کاترین جلوگیری شده است.


وی با اشاره به بیش از 107 میلیون رکورد اطلاعات هویتی ایرانیان در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور، گفت: بیش از 64 میلیون کارت شناسایی ملی برای ایرانیان صادر شده است.


سخنگوی سازمان ثبت احوال با بیان اینکه یکی از خدمات فعلی سازمان صدور کارت ملی هوشمند است، عنوان کرد: دولت ما را مکلف کرده و مرجع صدور کارت هوشمند هستیم. نزدیک به 12 میلیون و 894 هزار و 621 کارت تا امروز صادر شده و در استان های مختلف در حال توزیع است. بر این اساس 10 میلیون و 436 هزار و 808 کارت توسط پست تحویل شده است.


ابوترابی ادامه داد: همچنین 18 میلیون و 793 هزار و 284 نفر ثبت نام خود را تکمیل کرده‌اند و در نوبت قرار دارند.


وی در پاسخ به اینکه آیا فراخوانی برای مراجعه مردم اعلام خواهد شد یا خیر گفت : با توجه به ظرفیت فعلی، فعلا فراخوانی برای دریافت کارت نداریم. اما تدریجا افرادی که وارد سن 15 سالگی می‌شوند، افراد فاقد کارت و سایرین به فراخور نیاز به دفاتر ثبت احوال، پست و پیشخوان دولت مراجعه می کنند.


وی در توضیح علت تاخیر در تحویل کارت‌های ملی هوشمند اظهار کرد: ما قبلا عذرخواهی کردیم و اکنون هم عذرخواهی می‌کنیم، ایرادات در حال رفع هستند و از هفته گذشته خط تولید صدور کارت ارتقا پیدا کرده و بنا داریم تا پایان سال کارت افراد در نوبت را تحویل بدهیم و مدت زمان انتظار را به یک ماه برسانیم. همچنین رایزنی‌هایی برای تسهیل تحویل کارت‌های ملی هوشمند به‌خصوص برای معلولان در حال انجام است.


سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه بیش از 98 درصد موالید و فوت را در مهلت قانونی 10 و 15 روزه ثبت می‌کنیم، گفت: مامور ثبت احوال در ارامستان‌های کشور مستقر هستند.


ابوترابی در ادامه به اعلام آمار ولادت و فوت به ثبت رسیده پرداخت و گفت:امسال تعداد ولادت‌های به ثبت رسیده تا پایان آبان یک میلیون و 32 هزار و 988 رویداد و تعداد فوت‌های به ثبت رسیده در این مدت 244 هزار و 171 رویداد است. این میزان در سال گذشته حدود 243 هزار مورد بوده و افزایش دو صدم درصدی را نشان می دهد.


وی افزود: در 31 درصد ولادت‌ها سن مادر بین 25 تا 29 سال بوده است. سهم مادران در گروه سنی 30 تا 34 سال نیز 26 درصد بوده است. سهم این گروه‌های سنی در سال 1390 به ترتیب 32 و 21 درصد بوده است.


به گفته ابوترابی، میانگین سن متوفیان 63 سال است. این میانگین برای زنان 66 سال و برای مردان 61 سال است.


ثبت 102 هزار طلاق و 448 هزار ازدوج در هفت ماهه امسال


سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور به اعلام آمار ازدواج و طلاق نیز پرداخت و عنوان کرد: تعداد ازدواج ثبت شده 448 هزار و 945 واقعه در هفت ماه گذشته و میزان طلاق ثبت شده 102 هزارو 81 مورد است.


ذکر این نکته ضروری است که برای مقایسه آمار طلاق باید یک بازه زمانی چندساله را درنظر گرفت. درباره شاخص نسبت طلاق به ازدواج نیز باید گفت که در گذشته میانگین سن ازدواج در مردان و زنان یک رقم بود ولی اکنون دستخوش تغییر شده و اینها در تحلیل وضعیت ازدواج و طلاق اثرگذار است.


صدور 2.5 میلیون جلد شناسنامه در شش ماهه اول امسال


به گفته وی در شش ماهه اول امسال 2 میلیون و 500 هزار جلد شناسنامه صادر شده است، اظهار کرد: از این میزان 67 درصد مربوط به افراد بالای 15 سال بوده است.


سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور همچنین ضمن اعلام اینکه در نیمه اول امسال 15 هزار و 457 نفر نام خود را تغییر داده‌اند که از این تعداد 1335 نفر نام خود را از طریق دریافت حکم از مراجع قضایی انجام داده‌اند، گفت: همچنین 41 هزار و 313 تغییر نام خانوادگی داشته‌ایم که عمدتا شامل حذف پسوند و پیشوند و نام مکان بوده است.


ابوترابی به صدور اسناد هویتی برای ایرانیان خارج از کشور نیز اشاره و اظهار کرد: 1482 مورد گواهی تجرد، 6532 کارت شناسایی ملی، 5510 ثبت ولادت و 550 مورد ثبت گواهی فوت در شش ماهه اول امسال انجام شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر